fbpx

Elly Kox

Kox_Elly_biodanza

Over Elly
In biodanza heb ik gevonden waar ik diep van binnen steeds naar op zoek was. Mede door mijn opleiding en werkervaring in de kunstzinnige therapie is het schilderen en tekenen van wat in mij leeft mij niet vreemd. Dansend daaraan uiting geven en dat te durven laten zien is voor mij een stapje verder.

Zelf het kunstwerk zijn gaat dieper en is helender. Zonder praten, zonder een prestatie te hoeven leveren, voel ik me geaccepteerd, gewoon door mezelf te zijn.

Dat helpt me steeds weer ook mijn hart te durven openen voor de ander. En in de ogen van de ander de puurheid en het goede te kunnen zien. Daar gaat het voor mij vooral om: echt zijn. En van daar uit gaat het leven stromen...................

Biodanza
thumb_biodanza_logo In biodanza gaat het om vrije expressie, niet om het leren van danspasjes, het maken van mooie bewegingen of het goed voor de dag komen. Je wordt geraakt door de muziek en dit gevoel zet je om in dans. De bewegingen zijn direct in het moment en komen vanuit je hart. Het gaat om voelen, ervaren, genieten en volledig in het hier en nu zijn. Je komt in contact met jezelf, maar ook met de ander en het grotere geheel. Tijdens het dansen wordt niet met elkaar gesproken zo ontstaat er een heel oorspronkelijke manier van contact.

  De vorm
De les is zorgvuldig opgebouwd uit diverse eenvoudige oefeningen en dansen, die met elkaar een eenheid vormen. Tijdens de les krijg je een kleine introductie voor iedere dans, en wordt aan je verteld waar de dans over gaat. Daarna wordt er een stukje voorgedaan op muziek. Vervolgens wordt iedereen uitgenodigd om het zelf te ervaren. Tijdens het dansen ervaar je verschillende delen van jezelf zoals je vitaliteit, je vuur, je kracht maar ook je zachtheid, je lichtheid, je luchtigheid, je speelsheid en je creativiteit. Tijdens elke biodanza-sessie worden er dansen alleen gedaan, maar ook dansen in tweetallen en met de hele groep.

  De vijf lijnen
Je werkt met het gezonde, lichte deel in jezelf en daardoor leer je dat je intens kunt leven en genieten van elk moment in je leven door de vijf lijnen:

  • Vitaliteit Het leven met energie tegemoet treden
  • Seksualiteit Het ervaren van verlangen en plezier in je eigen sensualiteit
  • Creativiteit Je creatieve vermogens aanspreken
  • Affectiviteit Tederheid en respect in het geven en ontvangen van universele liefde
  • Transcendentie Uitstijgen boven je ego om een hoger niveau van integratie met de mensheid, de natuur en de kosmos te bereiken

Opleiding
Ik ben afgestudeerd aan de Rolando Toro School Rotterdam met als afstudeerthema "creativiteit" onder leiding van Gerry Havinga en Catharine Telford.

ROLANDO_ILUMINADOSinds de oprichting van de Rolando Toro School Eindhoven ben ik verbonden met deze opleiding. Vooral ook omdat ik van Stephen en Diana, die de school in Eindhoven leiden, misschien wel het meest geleerd heb door deel te nemen aan hun wekelijkse lessen. Ik voel me dan ook vereerd een steentje te mogen bijdragen aan deze opleiding.

Sinds 2006 geef ik biodanzalessen aan volwassenen (naast mijn werk als juf op een basisschool) In 2009 heb ik de specialisatie Kinderbiodanza gevolgd en afgerond bij Alejandro Toro en organiseer ik maandelijks twee kinderbiodanzalessen, waar ouders met hun kinderen dansen.

In juni 2010 ben ik in Milaan afgestudeerd als Didactisch Docent Biodanza. Ik heb het geluk gehad, nog door Rolando Toro zelf te zijn opgeleid.

 

 

Bezoek voor meer info haar eigen website biodanza-eindhoven.tk

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location