fbpx

Klara Adalena

thumb_klara_wind"Wilde Wijze Vrouw"

Klara is de drijvende kracht achter de "Wilde Wijze Vrouw", een eigentijdse mysterieschool voor vrouwen. Ze is een pionier en duizendpoot in de wereld van de (vrouwelijke) spiritualiteit. Bij ons komt ze als dansdocent met het door haar ontwikkelde Sacred Rhythms.


Sacred Rhythms
Deze prille dansvorm gaat terug naar oeroude stamrituelen. Het is ontwikkeld en verfijnd tijdens het begeleiden van vrouwen tot de priesteres. Zij kreeg contact met de 7 oerwetten van het leven, die de basis blijken te vormen van de rituelen van priesteressen en sjamanen in oude tijden. Dansen bij Klara is één groot ritueel. Uitersten vallen weg, een grotere wereld gaat open.

Wat in het dagelijks leven soms lastig is gaat op de dansvloer vanzelf. Noem het de 7 oer tendenzen. In Sacred Rhytms herkennen we deze 7 en nodigen ze uit door de keuze van de muziek en de begeleiding. Wat vanzelf wil gebeuren wordt bevestigd en gestimuleerd; je ervaring wordt intenser en je voelt je gedragen door iets groters. Je verlaat de zaal met een stukje meer bezieling en verbinding, afgestemd, in je hart.

 

 

Wat zijn die 7 oer tendenzen?
•    Tendens naar het Al
de dans is inclusief. De dans wil toelaten wat er is. De tendens is om aandacht te geven aan elk gevoel, elk lichaamsdeel,  je adem, de ruimte, elke toenadering, elke toevallige of geplande aanraking.  Steeds meer neem je mee in je dans. Je beweegt je naar een staat van zijn waarin je je één voelt met Alles.
•    Tendens naar Gelaagdheid
de dans leidt ertoe dat je de diepte en de hoogte ingaat. Zij weerspiegelt de macro bewegingen van de sterren en de micro bewegingen van de moleculen, en ook je dromen en je idealen. Alle lagen worden voelbaar en zichtbaar.
•    Tendens om Energie te laten Stromen
dansen nodigt uit om je energie in beweging te brengen. Hierdoor kunne alle lagen in harmonie komen. Je trekt het gelijke naar je toe: synchroniciteit. Heb je je ooit afgevraagd waarom zoveel liefdes op de dansvloer beginnen?
•    Tendens dat Polariteiten elkaar Opzoeken
de Danser in jou wil alles verkennen, en alles trekt haar of zijn tegendeel aan. De twee roepen elkaar op, versterken, dansen, en tenslotte versmelten ze. Juist gevoelend of mensen die je ervaart als ‘anders’ blijken een bron van energie en een opening naar extase en je hart.
•    Tendens van Getijde
bekend geworden door de Wave uit de 5 Ritmes, vertelt deze tendens dat de dans natuurlijke cycli kent, zoals de dagen en seizoenen elkaar opvolgen. Een impuls wil groeien, stralen, eruit knallen, afsterven, en opgaan in de stilte. Daarna komt er weer een nieuwe en weer en weer. Je creativiteit blijkt eindeloos.
•    Tendens van Leiden en Volgen
de Danser is jou volgt de muziek, dit is de basis van alle dans. Als het goed is volgt ook de muziek de dans. Er is een verlangen én vermogen om te leiden en geleid te worden. Te ontvangen en te geven. Zo kom je heel dicht bij elkaar.
•    Tendens van Yin en Yang
al dansend wek je seksuele energie. Je hervindt die oerlaag in jezelf. Je voelt je weer vrouw of man, op jouw unieke manier. Ook andere instinctieve krachten: bv. vernietigen en creëren, expansie en contractie. Geniet van het spel, de passie, en voel hoe je Chi of levensenergie toeneemt.

Kom en ervaar
Het mooie van de 7 Tendenzen is dat het vanzelf gebeurt. Sterren, moleculen, mensen, alles zijn we deel van deze Grote Dans. Het lastige is dat we worden uitgenodigd om uit onze comfortzone te gaan. En dat ze soms onderling strijdig zijn. Deze paradox leidt in het dagelijks leven vaak tot verstarring. De Sacred Rhythms danser weet dat alle paradoxen kansen zijn. Kom en ervaar de 7 Heilige Ritmes. Kom in je hart, en in het hart van het leven.


Meer op de site van Klara zelf:  wildewijzevrouw.nl

 

 

 

 


Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location