fbpx

Tantric Dance door Art of Loving

TantricDanceEen dans van overgave en gratie en kracht.

Tantric Dance is a play of the divine energy between masculine and feminine. Meditation while dancing, moving into the observer. The challenge to stay grounded and flow. To relax and gracefully let yourself be moved. Melting in movement, evoking Divine Energy within and beyond the body

 

Tantric Dance is opgebouwd uit:

tantricdance_m-Chacra Dance Journey
een reis door je energiecentra, om je seksuele energie/levenskracht aan te wakkeren.

-Awakening the Senses

meditaties waarbij je gevoeliger wordt naar jezelf en naar de ander. Je laat de seksuele energie transformeren naar andere energie centra. Je nodigt het licht uit, je connectie met het Goddelijke.

- De dans

als spel tussen geven en ontvangen. Waarvan de een leiding heeft en de ander zich laat bewegen in een dans.

Mediteren in de dans kan doordat je aandacht binnenin blijft. Op speelse wijze word je bewust van jouw eigen ervaringen. Je wordt steeds meer bewust van iedere aanraking. Is deze prettig of juist niet? Gedachten springen rond totdat er overgave ontstaat, waardoor alles vloeiend wordt. De dans is een reflectie van je omgang met de ander. Nu kun je bewust kijken naar de facetten die zich in je afspelen om patronen te ontdekken en tot nieuwe omgangsvormen te komen. We streven naar een gelijk aantal mannen en vrouwen in de groepArt of Loving
Rakesh en Marcia, de drijvende krachten van Art of Loving begeven zich op het pad van liefde. Ook zij zijn iedere keer weer verbaasd hoe dit mysterie zich openbaart. Met de Art of Loving bieden zijn diverse Tantrische technieken, workshops en retraites aan. De Tantric Dance is een geschikte en laagdrempelige kennismaking voor dit Tantrische pad.

Hun werkvormen zijn zo opgesteld om alles wat in de weg ligt van die liefde te observeren, herkennen en accepteren. Alles wat je niet accepteert in je omgeving is namelijk een blokkade naar je eigen liefde. Tantra verwerpt niets. Probeer met deze gedachte te spelen in je dagelijks leven. Zie het als een meditatie. Alleen dan kan je rust en liefde in zelf laten gebeuren die je zo hard wenst. Je veilig voelen is niets anders dan acceptatie van wat is.

   Rakesh   Marcia

Bezoek voor meer info hun eigen website artofloving.nl
Of beluister het radio interview met hun beiden.Reacties na de Tantric Dance op 12 feb 2011

Wauw
"Het was een zeer bijzondere ervaring. Ik heb met en in liefde gedanst. Normaal dans ik veel alleen maar deze avond maakte dat ik in contact met anderen ging dansen....met een glimlach op mijn gezicht. Wauw, wat was dat fijn."

Hij straalde! (en ik ook)
"Het was voor ons de eerste keer bij "eindhovendanst". Vooral mijn man was zeer huiverig. Hij straalde na afloop! en ik ook trouwens. We hebben het heerlijk gevonden. Ik had me al opgegeven voor volgende dans. Zou tantric nog eens komen geven wij ons ook weer op."

Meer dan ....
"Ook ik heb weinig gezien van de andere mensen om me heen en had de aandacht bij mezelf en aan de persoon waar ik op dat moment mee danste. Het was echt geweeeeeeeeellllllldiiiiiiiiiggggg.

Ik had gelijk na afloop dit zou ik veeeel vaker willen en vond het jammer dat het dus in Amsterdam gegeven wordt, anders had ik me gelijk ingeschreven voor vervolg, dus mocht er enigzins ook maar een mogelijkheid zijn dat het daar nog gegeven wordt. Nou heeeel graag. ( ... ) De workshop was fijn en de warming up erg relaxed en ongedwongen. Veel vrijheid eraren en genot. Het was voor mij een erg geslaagde avond, ik was voor het eerst in Scala en vondt het meer dan alleen een prettige ervaring."

Nou is dit enthousiasme of niet??????

  

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location