fbpx

Tantric Dance & Party

 Terug van weggeweest:

TanricDanceParty Cover 22 6 2019

Thema: “Your sensual nature”

Sensualiteit start met het contact maken met al je zintuigen. Je zintuigen zijn de instrumenten van je lijf om de wereld en het leven direct te kunnen ervaren. In Tantric Dance stellen we ons lijf centraal; Ons lijf weet heel goed wat hij of zij zelf wil. Via onze zintuigen kunnen we heel direct communiceren met ons lijf.

Tantric Dance is een creatieve en speelse manier om niet alleen een ander te ontmoeten, maar om te beginnen ook jezelf en je eigen lichaam. Tantric Dance helpt je bij het bewust worden van hoe jij door het leven danst. We zullen bij Eindhovendanst eerst een aantal bewustzijnsoefeningen doen en dan in de “Tantric Dance Salon”, spelen en experimenteren met leiderschap en volgerschap. Een blinddoek helpt daarbij!

Rens Meijkamp (1967)

Als ik al “iets” ben, dan ben ik een onderzoeker: Nieuwsgierig, gefascineerd door het leven, “life-as-an-inquiry", ontdekking, grondig, de onderste steen boven. Het leven op aarde is een unieke gelegenheid om het leven zelf ook te ontdekken en ten volle te kunnen ervaren.

“The central practice is to return to your experience of yourself in this moment. As you learn to know yourself each moment with curiosity and openness, you allow the process of self-discovery to open new doors.”

RensMeijkampToen ik “Soul without Shame” van Byron Brown las, wist ik weer waarom ik doe wat ik doe vanuit www.dansdoorhetleven.nl (dans, lichaamsgerichte psychotherapie, traumatherapie, psychoseksuele begleiding) alsook de Praktijk voor Liefde, Lijf en Leven die ik samen met mijn (liefdes)partner Mariska van Veenen beziel www.TheartofbeingYOU.nl.

Het werk dat ik doe, in individuele sessies en in trainingen en workshops, biedt aan iedereen een gelegenheid, een plek, een bedding om jezelf op een nieuw en dieper niveau te kunnen ervaren in en door het contact met de ander. Hier kun je vertragen, stiller te worden, groeien in bewustzijn en spelen met je essentie. Zo kun je meer van jezelf, van jouw leven genieten.

Tantric Dance is voor mij een meditatie om je bewuster te maken van je lijf en van de manier waarop liefde en leven door je heen stromen; Hoe EROS: liefde en leven zich in jou manifesteren en ook hoe de achterkant daarvan, THANATOS, schaduw en dood, deel van jou zijn.

Een oude leermeester van me zei altijd: “In de beweging wordt alles zichtbaar”. Ik zou nu zeggen: In de dans wordt alles zichtbaar! Zo binnen, zo buiten. We scheppen in onze binnenwereld ons eigen leven dat zichtbaar wordt in de buitenwereld.

Aansluitend Swingfree Party

Na de workshop en de Tantric Dance Salon gaat de deur ook weer voor nieuwe gasten open.  Dj Sefrijn neemt hier het stokje over en laat ons swingen en bewegen tot de dansvloer als vanzelf weer in de nacht verstilt. Deelname aan de avond als één geheel lijkt ons verreweg het leukste maar als je de workshop wil of moet overslaan ben je v.a. 21:45 welkom voor de SwingFree Party deel van de avond.

 

Dj Sefrijn

DJ sets van Sefrijn zijn een gevarieerde klankcollage verwerkt tot een muzikale dansreis doordrenkt met liefde. Van Afrikaanse percussie tot melodieuze elektronica, een vleugje disco en jazz, zingende monniken, jungle geluiden en meer ontdekkingen van over de hele wereld. Geen set is hetzelfde, want de mix ontstaat altijd in het moment.

Luister hier een van zijn DJ sets:

Sefrijn werkt als muzikant, ondernemer, mysticus en multidisciplinair kunstenaar. Al sinds zijn 6e is hij verliefd op de piano. Hij is resident DJ bij ED Rotterdam en EDX Mirror Centre. Met Cosmic Circle organiseert hij verbindende mantra events, en speelt ook regelmatig piano (lig)concerten. Improvisatie, aandacht en liefde zijn belangrijke ingrediënten in alles wat hij doet.

sefrijn-dj

Doe je ogen dicht en luister:
soundcloud.com/sefrijn (piano muziek)

Of open ze, en dans dans DANS!
mixcloud.com/Sefrijn/ (DJ sets) 

 

Sfeerimpressie


Ticket Sale 2.0

We gaan váker dansen en de ticket verkoop groet mee:

✔︎ Voorverkoop
De meeste tickets worden online geboekt. Zo weten wij hoe druk het wordt en jij dat je binnen kan, ook als het uitverkocht raakt. Heel fijn toch!?

✔︎ iDeal
Als je direct afrekent met iDeal (e.a.) kun je je donatie zelf kiezen. Richtprijs is €22,- maar iets méér als het kan of mínder als het moet is ok. Wees daarin fair aub. Kom je ná de workshop alleen voor de party is het €5 goedkoper.

✔︎ Ticket-mail
Na aanmelden sta je op de gastenlijst én zit je ticket in de mail. Toon deze ticket-mail bij entree op je mobiel en je bent 'scan-snel' binnen. Dank daarvoor.

✔︎ Pinnen
Is je ticket niet online betaald of kom je zó naar de zaal dan kun je pinnen bij entrée. Je betaald dan 22 + 1 euro voor de hele avond en 17 +1 euro voor alleen de Party. Niet meer contant of achteraf dus.

✔︎ VIP-kaart
Kom je vaker? Kies de VIP-kaart (± €220,-). Eén ticket voor 10 x "gratis" entrée. Aanmelden is fijn maar hoeft niet, toon simpelweg je kaart bij entrée. Als VIP (plus gast?) ben je áltijd welkom, ook als het uitverkocht zou zijn. Luxe toch?

✔︎ Steun
Met een entrée van €22,- houd je eindhovendanst toegankelijk, duurzaam en gezond. Dank want op basis van het aantal dansers betaal ik de docenten, dj’s, al het lekkers en de zaal.

✔︎ Hulp
Vaak kan de (opruim) crew wel hulp gebruiken; kleine of grote beetjes. En wie helpt tot we klaar zijn mag z’n volgende donatie halveren. Vraag ons of het welkom is.

 

Praktisch

◉ Locatie
Scala, Kardinaal de Jongweg 75 Eindhoven
Route (auto / fiets / ov): https://goo.gl/3DZGpf
Google Maps: https://goo.gl/nWyies
Parkeren (gratis):
• Petrus Canisiuslaan
• Kardinaal de Jongweg
• of voor SCALA zelf
 
 
◉ Tijden
V.a. 19:00: Entree, thee & muziek
19:30 start Tantric Dance workshop "Your sensual nature"
aansluitend Tantric Dance Salon
V.a. 21:45: deur opnieuw open voor:
Swingfree Party olv Dj Sefrijn
Meld je iefst online aan en kom op tijd aub!

Ecstatic Dance Eindhoven

Om de week het 'Fijnste Feestje in Town’

EcstaticDanceEindhoven 8 6 2019 Mirjam Iradi 760

Steeds een nieuwe lineup en altijd onze picknick afterparty

Een Ecstatic heet álles welkom; dansen & zingen, lachen & huilen, maar klétsen niet. Een dansvloer als tempel om het leven vieren: meditatie, workout, heling, spel en meer. Weet je welkom, voel je vrij! 

 

Ecstatic 8 juni met Miriam & Iradi:

thumb MirjamOpStrand

Mirjam van Hasselt

“Mijn hele leven ben ik al een danser. Toen in 2003 de 5 ritmes op mijn weg kwamen was ik meteen verk(n)ocht. Als ik dans voel ik het leven door me heen stromen. Bijzonder, mezelf en anderen zonder woorden te ontmoeten. Er is zoveel te ontdekken in mijn lijf en in beweging. Voor mij is de dans een plek waar ik kan veranderen en onderzoeken zonder dat ik de weg kwijt raak in het verhaal eromheen. En die verandering neem ik weer mee mijn leven in.

Sinds april 2011 ben ik bevoegd de 5 ritmes te doceren. Tijdens mijn opleiding bij Gabrielle Roth gaf ik al les op verschillende plekken. Het is een feest om getuige te zijn van dansers die hun eigen dans meer en meer ontdekken. Fijn als ik daar een bijdrage aan kan leveren. Mijn kracht ligt in het neerzetten van een sfeer waar iedere danser zijn of haar eigen onderzoek aan kan gaan in combinatie met een heldere rode draad als thema voor dit onderzoek.

Menselijke interactie vind ik fascinerend. In de dans hebben we de mogelijkheid om zonder woorden deze interactie te onderzoeken en te ervaren. Voor mij is het een plek waar we vrij makkelijk onze maskers kunnen afleggen en ‘waar’ kunnen zijn. Het heeft een lichtheid en schoonheid om op die manier patronen van jezelf te onthullen en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, waar buiten de dansvloer zoveel meer lading op kan liggen. Op de dansvloer zie ik zoveel mensen hun “vleugels’ spreiden en groeien in die lichtheid, speelsheid en wijsheid. Mijn diepste inzichten heb ik op de dansvloer gehad en dat was meestal een feest.

Naast de 5 ritmes vormen moderne dans, boeddhisme, zijnsoriëntatie, opstellingenwerk, sjamanisme en tantra belangrijke bronnen waaruit ik mijn inspiratie put.

 Meer info: movingsparkles.nl

Over Frans Iradi

iradiFrans Iradi is samen met Shanto een van dé dj'ende Godfathers van de Amsterdamse barefoot dans scene. Frans is inmiddels een bekend en geliefd gezicht bij eindhovendanst en de liefde is wederzijds want onlangs verklapte hij dat eindhovendanst misschien wel zijn meest favoriete plekken is om te draaien. Als dat geen opsteker is........ :-)

Qua geluid is Frans niet in een hokje te plaatsen want in zijn live set mixt hij alle denkbare soorten muziek tot een landschap met een uniek geluid. Verwacht geen geen monotone brij maar een variëteit die zijn weerga niet kent. Het voelt als een eer dat hij weer komt en ik denk dat niemand spijt van zijn komst zal krijgen. Altijd fijn om elkaar weer te ontmoeten.

Ecstatic Mix van Frans Iradi

Meer van Dj Iradi op soundcloud.com/iradi


Ticket Sale 2.0

We gaan váker dansen en de ticket verkoop groet mee:

✔︎ Voorverkoop
De meeste tickets worden online geboekt. Zo weten wij hoe druk het wordt en jij dat je binnen kan, ook als het uitverkocht raakt. Heel fijn toch!?

✔︎ iDeal
Als je direct afrekent met iDeal (e.a.) kun je je donatie zelf kiezen. Richtprijs is €22,- maar iets méér als het kan of mínder als het moet is ok. Wees daarin fair aub.

✔︎ Ticket-mail
Na aanmelden sta je op de gastenlijst én zit je ticket in de mail. Toon deze ticket-mail bij entree op je mobiel en je bent 'scan-snel' binnen. Dank daarvoor.

✔︎ Pinnen
Is je ticket niet online betaald of kom je zó naar de zaal dan kun je pinnen bij entrée. Je betaald dan altijd 22 + 1 euro. Niet meer contant of achteraf dus.

✔︎ VIP-kaart
Kom je vaker? Kies de VIP-kaart (± €220,-). Eén ticket voor 10 x "gratis" entrée. Aanmelden is fijn maar hoeft niet, toon simpelweg je kaart bij entrée. Als VIP (plus gast?) ben je áltijd welkom, ook als het uitverkocht zou zijn. Luxe toch?

✔︎ Steun
Met een entrée van €22,- houd je eindhovendanst toegankelijk, duurzaam en gezond. Dank want op basis van het aantal dansers betaal ik de docenten, dj’s, al het lekkers en de zaal.

✔︎ Hulp
Vaak kan de (opruim) crew wel hulp gebruiken; kleine of grote beetjes. En wie helpt tot we klaar zijn mag z’n volgende donatie halveren. Vraag ons of het welkom is.

 

Praktisch

◉ Locatie
Scala, Kardinaal de Jongweg 75 Eindhoven
Route (auto / fiets / ov): https://goo.gl/3DZGpf
Google Maps: https://goo.gl/nWyies
Parkeren (gratis):
• Petrus Canisiuslaan
• Kardinaal de Jongweg
• of voor SCALA zelf
 
 
◉ Tijden
19:00 tot 19:30: Entree, thee & muziek
19:30 Opening's Ceremonie
± 20:00 Dj Journey
± 22:15 Closing Ceremonie
± 22:30 Picknick & Afterparty
Meld je aub online aan en kom echt op tijd!

Meer over onze Docenten | DJ's | Guidelines

Lees meer

Het Danspaleis zoekt vrijwilligers

Foto: Marije Kuiper

Dans je mee met Het Danspaleis?

Het Danspaleis is een rondreizend theatraal mini-evenement met een PlatenDraaier,  decor en dansers, geïnspireerd op de jaren ’40 en ’50. Plaatsen van bestemming zijn zorgcentra, buurthuizen, evenementen, buurtfeesten en festivals die samen met ouderen een feest willen vieren. 

Het Danspaleis is een tankstation van levensvreugde. Met muziek als benzine, laden ouderen zich op. Vaak na vele jaren, staan ze weer eens op de dansvloer. Daarnaast leggen zij contact met leeftijdsgenoten en het personeel van zorgorganisaties, en verdiepen zij hun relatie met familieleden en buurtbewoners. De harten van zonen, dochters, vrienden en personeelsleden maken sprongetjes bij het zien van zoveel vrolijkheid.

DanspaleisVrijwilligerEindhovense dansvrijwilligers gezocht

Het Danspaleis komt ook naar Eindhoven. Van half juli tot eind oktober zullen ruim 20 edities van het Danspaleis in Eindhoven en omgeving gehouden worden.

Naast de PlatenDraaier en de bouwers die de locatie ombouwen tot een Danspaleis, bestaat Het Danspaleis uit vrijwilligers. Zij dansen mee en zorgen ervoor dat ouderen in beweging komen: zowel op de dansvloer als in hun contact met anderen. Heb jij zin om een keer mee te dansen? Of ben je nieuwsgierig en wil je er meer over weten? Laat het weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De tijdsbesteding per Danspaleis is ongeveer 3 uur. Stijldanservaring is mooi meegenomen, maar zeker geen vereiste. Genieten van muziek en dans, samen met ouderen, daar gaat het om!

Ik hoop je te ontmoeten op de dansvloer van Het Danspaleis in Eindhoven!

Met vriendelijke groet,

Petra Welboren
Vrijwilligerscoördinator Eindhoven
www.hetdanspaleis.com

 

Of bekijk enkele van deze aanstekelijke video's:

Oprichtster en één van de vrijwilligers

Of bekijk de fraaie 'mini movie'

VPRO Tegenlicht uitzending over Het Danspaleis

La Grande Finale (foto's)

Dag mooie mensen, 

Klik op deze mooie foto van onze laatste maar magische avond in Scala en zie alle foto's van "La Grande Finale". Ik geniet nog iedere keer als ik de foto's zie en wens je veel kijkplezier. Voor niet commerciële doeleinden staat gebruik je vrij maar alleen met vermelding van deze credits:

"Foto: Eddie Boschman - Copyright: www.eindhovendanst.nl".

ScalaCircelFinale

Wil je een foto van jou weg of onherkenbaar gemaakt laat het horen dan kijken ik daar naar. Ik gebruik ze altijd alleen in dienst van eindhovendanst.

Vriendelijk groetend,

Frank ter Braak

 

Klik hier om alle mooie foto's van deze avond te kunnen zien

Lees meer