fbpx

5 April 2014 "Contact Jam" met Lydia Müller

Replay alle Jam Tunes!

Contact Jam April 2014 by "eindhovendanst.nl" on Grooveshark

We Restart The Jamming!!

 

Na onze succesvolle "rebirth party" is nu ook onze maandelijkse "Contact Jam Eindhoven" weer op de rails. Ik ben blij dat Lydia Müller deze nieuwe start heeft ingeluid met een verkennende Contact Impro workshop. Aansluitend werd er een mooie playlist gespeeld die nog de nodige spel, experiment en verdieping op de dansvloer uitnodigde. Minder een "uitgaans" avond maar een Contact Improvisatie getinte workshop en aansluitend experiment op de dansvloer tijdens de Jam. Een uitgelezen avond voor de gedreven dansers die zich willen verdiepen en verruimen in de dans, in het contact en in de improvistie. Voor elke nivo overigens.

En na deze keer steeds élke eerste zaterdag van de maand zo'n feestje.

Check ze allemaal maar in de agenda en tot dans dan, Frank


     

LydiaKroatie

Workshop "skin-muscle-bone"

Dansen met onze huid, onze spieren en onze botten. Hoe wordt de aard en het contact in de dans beinvloed door de verschillende kwaliteiten van onze lichamen. Voelend en bewegend verkennen; lángs de huid, mét de spieren en zelfs dóór het skelet, die van jou én van je dans partner.

 

Lydia Müller

thumb lydiamullerLydia Müller is a professional dancer and dance teacher based in Amsterdam.  Together with Ezequiel Sanucci she is investigating in the cross-over between Argentinean Tango and Contemporary dance and Contact Improvisation. They organize together their own dance company “Tango Dans Theater / Ezequiel & Lydia” to make performances and give workshops.
www.tangodanstheater.nl

 

 

Comments (5)

  1. Saskia Oudenhoven

‘PayitForward-geluksvogel’

Zaterdag heb ik zo heerrrrlijk gedanst en gespeeld bij de contact-impro workshop van Lydia Muller. Erna, tijdens de Contact Jam ‘vloog’ ik over de vloer, het ene moment rauw dan weer speels of gevoelig. Met diepe en...

‘PayitForward-geluksvogel’

Zaterdag heb ik zo heerrrrlijk gedanst en gespeeld bij de contact-impro workshop van Lydia Muller. Erna, tijdens de Contact Jam ‘vloog’ ik over de vloer, het ene moment rauw dan weer speels of gevoelig. Met diepe en volle teugen genoot ik dankzij het PayitForward ticket van een gulle danser van ED.

Die ochtend was ik wakker geworden met de vraag: wat wil ik nou echt? Nog versuft door slaap, voelde ik heel helder het antwoord in mijn hart: ‘nog zoveel mogelijk dansen. Ik ‘móet’ dansen! Maar hoe en waar?’ Al een paar dagen kriebelde het om naar ED workshop te gaan. Echter dat zijn nogal wat km's en dus kosten voor iemand die tegenwoordig op Walcheren woont en ‘n kleine beurs heeft. Bovendien was ik net in Tilburg geweest....

Blij verrast was ik, toen ik later die ochtend de last minute mail van ED las met daarin een prachtig nieuw initiatief van Frank: het PayitForward ticket voor mensen met weinig geld. Een danser met genoeg geld kan een extra kaartje kopen voor een danser met smalle beurs. Een kans voor mij om toch te gaan! Ik was meteen helemaal wakker. Proberen Sas? Hup, even later was er een mail naar Frank onderweg. Even later las ik zijn antwoord. Joepie! Ik kreeg zo’n kaartje en kon gaan!!

Net op het nippertje kwam ik aan bij de Studio van United C. Wat een fijne plek, goede sfeer! Lydia begon net aan de warming-up. Het contact maken met de ander werd geleidelijk aan opgebouwd. Eerst vanuit de huid verkennen, dan de spieren met meer gewicht en als laatste vanuit het skelet, de botten; meer overgave en ontspanning. Fijn, zo maak je echt contact vanuit een soort rust en vlieg je er niet in. Goede afstemming op elkaar ontstond daardoor.

Heerlijk om weer eens in een echte dansstudio te dansen. Fijne mededansers. Het is lang geleden dat ik in zo’n flow als zaterdag heb gedanst (met dank aan fijne danspartners!). En on top of it had ik vlak voor mijn vertrek een leuke ontmoeting met een vrouw die doet wat ik hier in Zeeland graag zou willen opzetten.

M.a.w…. als je de stem van je hart volgt vallen dingen op zijn plek/komen op je pad. Die kans om dat zaterdag te doen werd mij geboden door het PayitForward ticket van die gulle gever en Frank, die iets heel bijzonders neerzet met Eindhoven Danst!

Dank!!
Saskia

Read More
  Comment was last edited about 10 years ago by Frank ter Braak Frank ter Braak
  1. Frank ter Braak    Saskia Oudenhoven

Jeetje zeg wat is dat eerste Pay it Foward kaatje goed terecht gekomen. Laten we hopen dat het een levende traditie wordt. Dank Saskia, voor het schrijven van het mooie stukje en ook dat je er was. Je plezier op de dansvloer was zichtbaar én...

Jeetje zeg wat is dat eerste Pay it Foward kaatje goed terecht gekomen. Laten we hopen dat het een levende traditie wordt. Dank Saskia, voor het schrijven van het mooie stukje en ook dat je er was. Je plezier op de dansvloer was zichtbaar én inspirerend.

Read More
 
  1. Daantje Heinz    Saskia Oudenhoven

wauw, wat heeeeeerlijk!!!!

 
  1. Saskia Oudenhoven

Hee Daantje,
Met jou heb ik bij de rebirth party gedanst tijdens de workshop.
Leuk je reaktie. Het was heerlijk bij de contactdansavond!
Jammer dat ik zo ver weg woon.
Ben weer helemaal aangestoken door het dansvirus!
Have fun tonight!

 

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location