fbpx

Thea Spanjers

thumb_thea_spanjer_vaag

Zijnsoriëntatie
Vanaf 1980 ben ik werkzaam als therapeut, trainer en supervisor. Sinds twintig jaar is de Zijnsvisie een bron van inspiratie voor mij. In 1997 ben ik afgestudeerd aan de school voor Zijnsoriëntatie onder leiding van Hans Knibbe en sindsdien ben ik werkzaam als Zijnsgeoriënteerd begeleidster.

De 5 Ritmes
In datzelfde jaar maakte ik kennis met de 5 Ritmes en vanaf dat moment zijn dans en muziek onderdeel geworden van al mijn werkzaamheden. In het jaar 2000 heb ik de opleiding tot 5 Ritmes docent bij Gabriëlle Roth in Amerika afgerond en ben ik erkend docent. De Zijnsvisie heeft me het diepe besef gebracht dat het altijd mogelijk is contact te maken met een liefdevolle en vrije dimensie in onszelf. Het dansen van de 5 Ritmes is voor mij een voortdurende herinnering aan de waarheid van deze visie. Door het dansen kom ik vaak onmiddellijk in contact met vrijheid, ruimte en openheid en is er geen enkel gevecht meer met wat dan ook. Alles mag zijn zoals het is. Dit is vreugdevol, stil, vredig en tegelijkertijd heel levendig.

Doorgeven
In 2006 ben ik gestart met de Mindfulness opleiding aan het Instituut voor Aandacht en Mindfulness van David Dewulf en in het najaar 2008 heb ik de vierde en laatste fase afgerond. Meteen daarna ben ik begonnen met de Heartbeat training bij Gabriëlle Roth in Amerika, waarbij het werken met emoties centraal staat. Deze Training heb ik  januari 2010 afgerond. Alle inspiratie en deskundigheid die ik van diverse leraren heb ontvangen en waar ik me enorm dankbaar om voel, wil ik graag doorgeven. Dit doe ik via wie ik ben als persoon, maar ook via het geven van cursussen, workshops en jaartrainingen. Tot 2005 gaf ik die voornamelijk in Nederland, maar vanaf dit jaar ook in Antwerpen, waar ik vanwege de liefde naar toe ben verhuisd. Thea Spanjers (1951)

De (eerste) workshop die Thea bij ons gaf vond plaats op 29 mei 2011: "Lente schoonmaak in ons hoofd"

{2jtab: De Vijf Ritmes}

thumb_chaosGabriëlle Roth
'De Vijf Ritmes' is een dansvorm die ontwikkeld is door Gabriëlle Roth, danseres, kunstenaar, genezer en musicus. Haar liefde voor dans, beweging en het werken met mensen brachten haar tot het inzicht dat deze Vijf Ritmes in alle aspecten van het leven zijn terug te vinden en te herkennen.

'De Vijf Ritmes' - vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte - zijn levensRitmes die ieder een eigen karakter hebben en verschillende kwaliteiten in jezelf aanspreken. In het vloeiende ritme lossen vorm en begrenzingen op. Er is geen onderscheiding meer, maar voortdurende verandering. Het staccatoritme nodigt je uit je vorm te laten zien aan de wereld. Het gaat om los durven staan, je durven onderscheiden, je helderheid en scherpte durven leven. Chaos is het ritme waarin je loslaat wat jou tegenhoudt om je essentie te leven. Hierna komt als vanzelfsprekend het lyrische ritme tevoorschijn. Het is het ritme van zorgeloosheid, plezier en vreugde. In dit ritme wordt vaak helder hoeveel verbod er bestaat op genieten. Als dat doorbroken wordt komt er veel ondeugendheid en speelsheid tevoorschijn. In het stilteritme tenslotte kun je de verbinding ervaren tussen volkomen rust en levendigheid. Je komt dan in contact met het mysterie van jezelf en het leven.

 

{2jtab: Zijnsoriëntatie}
thea_spanjersJe bent niet wie je bent geworden
Je bent niet wie je denkt dat je bent
Je bent wie je eigenlijk bent.

Zijn is een aanduiding van een bewustzijnsstaat van present zijn. Presentie is aanwezig zijn met wat er is, precies zoals het is. Bij de zijnsgeoriënteerde werkwijze gaat het erom, contact te krijgen met je ware aard, met degene wie je werkelijk bent en van daaruit in relatie te (durven) zijn met anderen. Het mooiste en kostbaarste van jezelf is dat wat waar is. Alles wat niet waar mag zijn voor jou, iets waar jij niet present mee wilt zijn, zal zich onophoudelijk (on)bewust blijven manifesteren in je bewustzijn. Als je stopt met vechten tegen alles wat je in jezelf tegen komt en tegen dat wat is, kan de levensenergie die je in dit gevecht stopt weer gaan stromen. Je leert een andere houding trainen en wel een ruime, liefdevolle, respectvolle houding naar datgene wat manifesteert, of het nu fijn is of niet fijn. Je ware aard komt tevoorschijn en kwaliteiten als liefde en compassie, helderheid, schoonheid, rust, vreugde en oneindige ruimte ontvouwen zich dan. Je komt thuis in jezelf. Het is zien en weten dat alles en allen manifestaties zijn van het Goddelijke, het Ene, de Liefde.

{/2jtabs}Bezoek ook haar eigen website: dansinzijn.com

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location