fbpx

Eindhovendanst voorlopig dicht

Tot nader orde staan al onze dansevents op pauze

 Het mag duidelijk zijn dat we in deze tijden van urgentie en 'social distancing' niet meer kunnen dansen zoals we gewend waren. Om die reden neemt Eindhovendanst voor onbepaalde tijd een pauze van onze dansevents.

Mogelijk komen wij ook nog met gestreamde varianten maar laten we voor nu de creatieve events die daar het voortouw in namen steunen en ons daar digitaal mee verbinden. Op Facebook vind je al diverse Ecstatics en DJ's die live gaan en je al dansend in je huiskamer kunt volgen.

Tot zover en tot later weer life mag ik hopen.

Met vriendelijke voeten ;-) Frank ter Braak

franksvoetvriendjes
◉ Contact
✔︎ www.eindhovendanst.nl
✔︎ www.facebook.com/eindhovendanst
✔︎ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
✔︎ 06-33700816 Frank ter Braak

Lees hier nog over onze DocentenDJ's en Ecstatic Guidelines

Masters of Ceremony

Al is de sfeer in de zaal en de groep altijd al bijzonder is het ook fijn om steeds weer een nieuwe docent het podium te geven om ons met hun kleur te mogen inspireren. Soms tref je onze eigen vertrouwde favorieten aan en dan weer inspirerend vers bloed. Gekozen om hun verbindende en verdiepende kwaliteiten of juist om hun specifieke verrijkende stijl en achtergrond.

Lees hier ter inspiratie maar kom sowieso dansen en laat je keer op keer verrassen.

Frank ter Braak

franksvoetvriendjes

Frankyboy ;-)

Al miste Frank in 10 jaar nog nooit één van zijn eigen events staat "Mr. Eindhovendanst" toch meestal niet zo zeer ín de spotlights. Naast de berg werk voor en om de avonden heen is hij vooral een danser als ieder van ons.

Met dierbare tantrika’s gaf hij weliswaar vorm en leiding aan de nodige Tantra avonden, dagen en weekends maar een Ecstatic leidde hij dus pas één keer echt. VIJF jaar geleden wel te verstaan!

Nu trekt hij echter de stoute schoenen weer aan om ons te inspireren met dat wat híj nu juist zo fijn, waardevol en belangrijk vindt op een (Ecstatic) dansvloer. Hij zal daarbij putten uit Tantrische dansmeditaties en de speelse en creative structuren uit de Contact Improvisatie. Dansen in een verfijnde afstemming met onszelf, met vriendelijke nieuwsgierigheid naar de ander en in speelse verbinding met alles wat ons omringt.

Of Facebook: eindhovendanst en FrankterBraak
En Instagram: eindhovendanst en frankterbraak

Loby Lam

loby-bw

Loby leeft, danst en doceert improvisatie 

Zo brengt hij het over op de piano, was hij oprichter van theater groep Wildvreemd, werkt met groepen en studenten van de kunstacademie en nam deel bij het opzetten van een school met spel als basis als meest effectieve manier van leren.
 
Zijn pad voerde o.a. via de (Vipassana) meditatie naar een nomadisch bestaan met paard en wagen en trok daarna met nog minder al backpackend de wereld rond. Tijdens deze reizen heeft hij de Contact Improvisatie ontdekt en geniet sindsdien hoe deze dansvorm mensen in hun meest authentieke vorm samen kan brengen.
 
Zijn latere training in de Aikido bood vanuit een andere invalshoek vergelijkbare inspiratie in deze wereld van dans en improvisatie. Vanuit deze rijke achtergrond zal Loby ons zijn inspiratie en ervaring meegeven in zijn introductie naar Ecstatic Dance. Zijn eerste aanwezigheid op onze Ecstatic was heel bijzonder en wie weet trakteerd hij ons opnieuw op een "Piano-Lig-Concert" als afsluiting......
 

Meer over Loby en zijn vele Contact Improvisatie activiteiten vind je op Kahbam.com

Rafael

Dansende duizendpoot

rafaelzielinski

Rafael Zielinski is een dansende duizendpoot met jarenlange ervaring in lichaamswerk, coaching en als dansartiest. Voor Rafael is dans de meest natuurlijke vorm van voortbewegen. Als ceremonie leider voor Ecstatic Dance brengt hij shamanistische kennis op de dansvloer. En neemt ons mee op een reis die onze zintuigen scherpt en ons lichaam en geest opent voor transformatie.

Meer info op zijn website rafael-zielinski.eu

 

Mascha

Mascha Löschmann

mascha

Sommige ontdekte Mascha als (Argentijnse of Tantric) Tango docente, andere kennen haar professie als Cesar therapeute, Feldenkreiss practisioner of Critical Alighnment Yogi. Met haar doortastende helderheid en waarachtigheid hielp ze vele mensen en zeker ook dansers wegwijs en vooral thuis in hun eigen lijf.

Mascha is een graag geziene gast op onze dansvloer en heeft alles in huis om ons prettig in de Ecstatic Dance te leiden. Ik ben blij dat ze na haar zwangerschap weer tijd heeft voor dansen en doceren. Kom ook, we zijn in goede handen.

Connect met Mascha op Facebook

Lâle

lale2Over Lâle

Lâle Freie heeft de afgelopen 25 jaar mogen leren en werken in het domein van theater, dans en persoonlijke ontwikkeling. De opgedane ervaring helpen haar liefdevol onze lagen van verdediging af te pellen. Dit middels beweging (dans), inquiry, scherpe observatie en haar sterke aanwezigheid. Samen met haar man Marcoleón Baas bewandelen zij met toewijding het pad van healing. Zo organiseren zij het DEEP Festival, creëren en geven van workshops over dans, maskers, body release, partnertraining, inquiry (Almaas) en nog veel meer.

Ecstatic Dance Utrecht, een van hun creaties, is een mooi voorbeeld van hoe zij schoonheid en meerwaarde in de wereld brengen. Dansend in vreugde, fysieke en mentale healing, authentiek contact en het vieren van ons samenzijn. Bij de Utrechtse Ecstatic Dance avonden kan je haar dan ook overal zien vaak als floormanager of ceremonieleider.

www.ecstaticdanceutrecht.nl

Mirjam

thumb MirjamOpStrandMirjam van Hasselt

“Mijn hele leven ben ik al een danser. Toen in 2003 de 5 ritmes op mijn weg kwamen was ik meteen verk(n)ocht. Als ik dans voel ik het leven door me heen stromen. Bijzonder, mezelf en anderen zonder woorden te ontmoeten. Er is zoveel te ontdekken in mijn lijf en in beweging. Voor mij is de dans een plek waar ik kan veranderen en onderzoeken zonder dat ik de weg kwijt raak in het verhaal eromheen. En die verandering neem ik weer mee mijn leven in.

Sinds april 2011 ben ik bevoegd de 5 ritmes te doceren. Tijdens mijn opleiding bij Gabrielle Roth gaf ik al les op verschillende plekken. Het is een feest om getuige te zijn van dansers die hun eigen dans meer en meer ontdekken. Fijn als ik daar een bijdrage aan kan leveren. Mijn kracht ligt in het neerzetten van een sfeer waar iedere danser zijn of haar eigen onderzoek aan kan gaan in combinatie met een heldere rode draad als thema voor dit onderzoek.

Menselijke interactie vind ik fascinerend. In de dans hebben we de mogelijkheid om zonder woorden deze interactie te onderzoeken en te ervaren. Voor mij is het een plek waar we vrij makkelijk onze maskers kunnen afleggen en ‘waar’ kunnen zijn. Het heeft een lichtheid en schoonheid om op die manier patronen van jezelf te onthullen en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, waar buiten de dansvloer zoveel meer lading op kan liggen. Op de dansvloer zie ik zoveel mensen hun “vleugels’ spreiden en groeien in die lichtheid, speelsheid en wijsheid. Mijn diepste inzichten heb ik op de dansvloer gehad en dat was meestal een feest.

Naast de 5 ritmes vormen moderne dans, boeddhisme, zijnsoriëntatie, opstellingenwerk, sjamanisme en tantra belangrijke bronnen waaruit ik mijn inspiratie put.

 Meer info: movingsparkles.nl

Tom

tom-1

Over Tom Goldhand

Een Ecstatic is bij Tom als bij geen ander in goede handen is. Hij heeft jarenlange ervaring in Dans- Beweging- en Contact Improvisatie en stond als een van de drijvende krachten aan de basis van de Ecstatic Dance Movement in Nederland. Fijn om zijn rust en ervaring ook af en toe op onze dansvloer de ruimte te mogen geven.

Meer info over Tom en zijn workshop op tomgoldhand.com

Janneke

Janneke Bexkens

Janneke3

Janneke neemt je mee in haar passie voor authentic movement, contact- en dansimprovisatie. Ze laat je luisteren naar jouw eigen ritme, bewegingsbehoefte en speelsheid.

Verbinding met jezelf en je omgeving, empowerment en jouw authenticiteit in dans staat voor haar centraal. Zij geeft dit als danseres, danstherapeut en choreografe vorm in haar creatieve en verdiepende workshops, lichaam- en ervaringsgerichte therapie en performance voor iedereen die zich wil laten raken door beweging.


Meer info op jannekebexkens.com

Anthe

Over Anthe AntheKlein

Anthe de Weerd is een veelzijdig creatief onderneemster met een passie voor muziek, dans, yoga en bewustwording, welke ze ook faciliteert als dans- en yogadocente en binnen Ecstatic dance. Ze weet hoe ze een menigte dansers kan inspireren, zowel in het begeleiden van de dans als het spelen van haar muziek. Als DJ neemt ze ons mee op een muzikale reis rond de wereld door een dynamische stroom van warme, bezielde wereldmuziek, diep elektronische en tribal grooves, sensuele ritmes en atmosferische melodieën.

Daarnaast werkt Anthe met storytelling in film, fotografie en radio. En door haar liefde voor het ontvouwen van de schoonheid en het potentieel van de (menselijke) natuur is ze tevens als coach en facilitator werkzaam op het gebied van sociale innovatie, educatie en coaching. Hier vanuit organiseert ze ondermeer evenementen rondom community building, natuur, educatie en vrouwen empowerment.

"Mijn geluid is warm, diep, kleurrijk, sensueel en ritmisch, tribal, elektronisch en melodieus. Varierend van tropisch, sensueel, mysterieus en oosters tot vrolijk afrikaans en Braziliaans. De muziek die ik draai kent veel invloeden uit Afrikaanse, oosterse en Braziliaanse muziek, met indigenous invloeden uit Latijns Amerika en het Amazone gebied."

"Dans helpt ons verbinding te maken met ons innerlijke kompas en vreugde om zo een ​​gezonde, eerlijke en liefdevolle connectie met onszelf en anderen te realiseren in deze dans van het leven. Het is een liefdevol en verdiepend gesprek met jezelf waartoe ik iedereen van harte uitnodig."

Meer info op haar website anthe.art

Christel

christel

Christel Linssen

Velen van ons kennen haar als inspirerende aanwezigheid op de dansvloer maar vanuit het Limburgse nu ook actief met haar bedrijfje Alegria om meer en meer mensen middels dans, aanraking en klank tot een vrijere expressie te laten komen. Blij dat zij haar enthousiasme als ceremonie meester in de Ecstatic Dance met ons wil delen.

Info en contact via Alegria

 

Léon

Leon Beckx vierkantLéon Beckx

Léon is danser en psycholoog en gebiologeerd door wat mensen beweegt. Via de organisatie Diversity Joy werkt hij met thema’s als community building, community art en diversiteit. Daarnaast doceert hij vanaf 2008 de 5Ritmes in binnen- en buitenland en is sinds 2017 een van de vaste ceremonieleiders voor de Ecstatic Dance in Amsterdam. Léon’s workshops en lessen zijn een integratie van vele invloeden: dansimprovisatie, theater, Ecstatic Dance, martial arts, somatics en de 5Ritmes. Zijn lesstijl is experimenteel en subtiel met een focus op onze belichaamde intelligentie.

Meer info op leonbeckx.com

Premala

Premala Vollebregt

Premala is gedreven danser en healer en heeft zijn thuishaven letterlijk in Rotterdam. Hij dient de gemeenschap vanuit zijn schip "de Avontuur" (Ark of Healing) maar komt voor Ecstatic Dance Eindhoven altijd graag deze kant op

About:

premala400

Alexander “Premala” Vollebregt is a teacher at the Essence Training School for Inner Work (www.essencetraining.com), trainer/coach at the Energy Balancing Institute (www.energybalancing.me), and certified practitioner of The Reconnection and Reconnective Healing (www.thereconnection.com).

Ten years ago he started his path to heal his own wounds and awaken to his Souls higher calling. Since then he has committed his life to sharing the tools and teachings that have helped him grow as a person, in mind, body and spirit.

Prior to his awakening, he was an assistant professor at the Delft University
of Technology running collaborative research projects for 15 years around
the world. He explored interdisciplinary ways in which man and nature could live prosperously in a socially stimulating, technologically sound and environmentally sustainable ecology.

He is the founder and owner of Avontuur – the Ark for Healing, Wellbeing and Inner Growth (www.avontuurexperience.com) located in the heart of the city center of Rotterdam in the Netherlands. He offers yoga, meditation, tai chi, massage, life coaching and energy healing sessions, as well as running events, workshop and retreats.

Through his highly sensitive nature and dynamically inspiring energy, he offers a light-hearted approach to deep inner transformation.

More info on his website avontuurexperience.com

 

Video: Devine dance on the Avontuur 

 

 

Bahar

bahar1Over Bahar Farshchi Jamshidabady

Dans is voor mij een toegankelijke en een van de heerlijkste wijze om me verbonden te weten. Ik geniet ervan om in contact met mijn lichaam te komen en mijn adem in mijn lichaam te voelen stromen. Om dan ruimte te geven aan de bewegingen die opkomen in relatie tot de ruimte, de muziek, de grond onder mijn lijf en de andere aanwezige dansers; dat vervult en opent me tegelijk.

Als docent haal ik mijn inspiratie uit mijn jarenlange ervaring met de 5ritmes, Ecstatic Dance en andere vrije of meditatieve bewegingsvormen. Acht jaar geleden richtte ik een band op om mijn danslessen te ondersteunen met live muziek. Een periode gaven we zo samen vorm aan onze Ecstatic Dance. Daarnaast is mijn werk als Lichaamsgericht kunstzinnige therapeut zeker ook beïnvloed door mijn ervaringen in de dans.

In mijn lessen draag ik oefeningen aan die je kunnen helpen om in contact te komen met je lichaam, met jezelf en met anderen. Tegelijk nodig ik je uit om de wijsheid van je lichaam voor te laten gaan op de aangeboden oefening.

Caroline

De Ceremonie én de muziek is deze Extra Ecstatic is in handen van Caroline S'Jegers. Zij is mede verantwoordelijk voor de het succes van Ecstatic Dance Belgium en is met haar bezielde Ceremonies en heerlijke Ecstatic Dj sets een welkom gast op vele Ecstatic Hot Spots, zo ook in Eindhoven dus.

Foto: Andy Bolle

Meer over haar Dance & Soul Journey's lees je op carolinesjegers.com

 

 

Musical Journey

Geen enkele Ecstatic is gelijk; jij bent nieuw, de groep is steeds anders, de docenten variëren en natuurlijk zijn de Dj's erg LIVE. Hier enkele muzikale artiesten en hun heerlijke muziek. Om alvast af te stemmen en in te dansen. 

Dj Aloes

Aloes

Anneloes is met haar bijzondere muziekmix meesteres om ons door diverse lagen van de dans te bewegen. Verrassend, vrolijk, gevoelig en zeker ook extatisch. En altijd goed voor een mooie zachte "landing".

dj aloes 2

Meer info over Dj Aloes lees je op dansjedans.nl

DJ Inphiknight

DjInphiknightDJ Inphiknight

Thomas Meijer, aka DJ Inphiknight, zoekt de gulden middenweg tussen authentieke wereldmuziek uit alle windrichtingen gemixt met moderne electronica. Van diepe sferische droomtochten tot dampende, stampende en bulderende bassen voorzien van een vleug klassiek, jazz en acid. Naast DJ is hij ook filosoof en dichter. 
Meer van Thomas op MixcloudFacebook en Instagram

 

DJ Divana

DjDivanADJ DivanA

DivanA (resident DJ bij o.a. Ecstatic Rotterdam & Odessa Amsterdam) betovert het publiek met muziek uit het volledige spectrum van genres, letterlijk niks is per definite uitgesloten. Hij stemt zich helemaal af op de dansers en neemt ze mee op een originele, verhalende maar ook experimentele reis. Zijn DJ setup is nogal uitgebreid: nummers worden regelmatig live geremixed en de overgangen krijgen een bijzonder karakter. Hij heeft een speelse persoonlijkheid, hij houdt van fancy outfits en laat alle soorten mensen zich welkom voelen.

Meer info via www.facebook.com/divanamusic of  www.soundcloud.com/djdivana

 

Mirna Attia aka DJ Kairosity

Dj KairosityMirnaAttia

As a musician I love creating atmospheres for people to find themselves in. As a dancer I love to dive into the dance and become the dance itself. As a dj I love to combine both. My dj name: Kairosity means the space where you feel the time when forgettig about time itself. The place where you can become timeless. Having my roots in Egypt and in the Netherlands, I love bringing people back to themselves and back together with sounds from all over the world.

Meer info op haar Facebook pagina

Ecstatic Dance LIVE

Ecstatic LIVE band: 'Source of Freedom'

Source of freedom begeleid al bijna 10 jaar in verschillende samenstellingen meditatieve dans met live muziek. Vaak voor Ecstatic dance en 5Ritmes dansworkshops. De band is speciaal als 'dans-band' opgezet en improviseert onder leiding van een dansdirigent, spelend met de magie van het moment en in verbinding met de dans zoals die zich ontvouwt.

 

bahar1Over Bahar Farshchi Jamshidabady

Dans is voor mij een toegankelijke en een van de heerlijkste wijze om me verbonden te weten. Ik geniet ervan om in contact met mijn lichaam te komen en mijn adem in mijn lichaam te voelen stromen. Om dan ruimte te geven aan de bewegingen die opkomen in relatie tot de ruimte, de muziek, de grond onder mijn lijf en de andere aanwezige dansers; dat vervult en opent me tegelijk.

Als docent haal ik mijn inspiratie uit mijn jarenlange ervaring met de 5ritmes, Ecstatic Dance en andere vrije of meditatieve bewegingsvormen. Acht jaar geleden richtte ik een band op om mijn danslessen te ondersteunen met live muziek. Een periode gaven we zo samen vorm aan onze Ecstatic Dance. Daarnaast is mijn werk als Lichaamsgericht kunstzinnige therapeut zeker ook beïnvloed door mijn ervaringen in de dans.

In mijn lessen draag ik oefeningen aan die je kunnen helpen om in contact te komen met je lichaam, met jezelf en met anderen. Tegelijk nodig ik je uit om de wijsheid van je lichaam voor te laten gaan op de aangeboden oefening.

 

 

 

Sefrijn

Sefrijn

De DJ sets van Sefrijn zijn een gevarieerde klankcollage verwerkt tot een muzikale dansreis doordrenkt met liefde. Van Afrikaanse percussie tot melodieuze elektronica, een vleugje disco en jazz, met belletjes en zingende monniken, jungle geluiden en nog veel meer ontdekkingen. Geen set is hetzelfde, de mix ontstaat in het moment.

Hoe klinkt dat ongeveer? Luister hier een van zijn DJ sets:

Sefrijn werkt als muzikant, space holder en multidisciplinair kunstenaar. Stilte, liefde, improvisatie en muziek zijn belangrijke ingrediënten in alles wat hij doet. Hij is resident DJ in zijn thuisstad bij ED Rotterdam en deelt zijn liefde voor muziek graag met de hele wereld. Met Cosmic Circle organiseert hij zangcirkels en speelt piano concerten op diverse locaties.

sefrijn-dj

Doe je ogen dicht en luister:
soundcloud.com/sefrijn (piano muziek)

Of open ze, en dans dans DANS!
mixcloud.com/Sefrijn/ (DJ sets) 

de Nachtpapagaai

thumb nachtpapagaai vierkantDe Nachtpapegaai is kleur in het donker

Deze zeldzame vogel is een van de huisdjs bij Ecstatic Dance op Odessa in Amsterdam. Zijn muziek is warm, kleurrijk en meditatief - “Tantrisch vrijen”, aldus een danser. En als er gedanst moet worden dan wordt er gedanst, op rommelende trommels, boemelende beats en elektronische wereldritmes vanuit de diepste diepten van de kosmische oceaan.

 

Luister hier naar zijn laatste mix in Eindhoven of surf voor meer info naar Facebook

Goldmund

DJ Goldmund

JacobNienaber

DJ Goldmund kun je het best beschrijven als kunstenaar en avonturier. Als bevlogen danser en muzikale fijnproever weet hij zijn publiek uiterlijk én innerlijk te bewegen. Zijn ervaring in het vak staat altijd in dienste van wat hij echte Ecstatic Dance noemt; ofwel “meer dan gewoon lekkere nummers draaien”. Geïnspireerd zorgt hij dat het vuur helder blijft branden en brengt zijn dansers naar grote dieptes en ongekende hoogtes.

Zijn verassende en uitdagende klanken en ritmes nemen je mee naar alle uithoeken van wat ervaart mag worden. Een Ecstatic Dance is bij DJ Goldmund makkelijk als reis te ervaren en zijn eclectische stijl zal daar zeker aan bijdragen. Verwacht uit je comfortzone te stappen en te ontdekken wat er in jou geleefd en gedanst wil worden. Voel de transformerende werking van zijn epische journeys en de ongetemde passie voor zijn vak.

Jacob a.k.a. DJ Goldmund komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en noemt sinds 7 jaar Amsterdam zijn thuiste. In zijn carrière heeft hij in Nederland wel overal gedraaid, maar was ook te horen in Peru, Ibiza, Bucharest, Barcelona, Berlijn, New York en Canada.

djgoldmund.com
mixcloud.com/DJ_Goldmund

Yarun Dee

YarunStrandYarun Dee

Dj Yarun Dee uit Amsterdam heeft zich in de afgelopen 5 jaar ontwikkeld tot een DJ met een unieke sound. Binnen de ‘Ecstatic Dance Community’ en de ‘Conscious Scene’ wordt hij veel uitgenodigd en reist zo regelmatig de wereld rond. Ook organiseert hij maandelijks een gezellig en succesvol cacao feest in Amsterdam genaamd ‘Ixcacao’.

Yarun’s sets bestaan uit een breed spectrum elektronische muziek met veel akoestische, tribale, sjamanische en folklorische invloeden van over de hele wereld. Het gevoel op de dansvloer is ruimtelijk, warm en aardend met gevoelige melodieën en stevige beats. Aanstekelijke ritmes waar je lichaam van wil dansen. Dansreizen met een diepe flow en wat onverwachte twists & turns.

Dansers ervaren vaak een diepe ecstase door het grote spectrum aan emotionele lagen die worden aangeraakt, die terwijl ze naar de oppervlakte komen ervaren en losgelaten kunnen worden en er ruimte ontstaat voor de directe ervaring van volledig aanwezig en vrij zijn.

Meer van Yarun op Mixcloud.com

Over Dj Shanto

Shanto IJzendoorn

dj shanto

Reünie

Exact 4 jaar terug bracht Dj Shanto ‘zijn' Ecstatic Dance persoonlijk naar Eindhoven en sindsdien is deze magische dansformule niet meer bij eindhovendanst weg te denken. Zaterdag 6 okt komt Shanto terug voor een extatische reünie met onze prachtige dans community. Daar-hoor-jij-dus-ook-bij! Meld je wél snel aan aub want "Vol is Vol”….. 

Pionier

Shanto was zijn Nataraj-feesten de onbetwiste pionier in het 'conscious clubbing'. "Ik begon 2001 met mijn feesten omdat ik iets miste in het uitgaansleven; een soort frisheid. Ik wilde een feest neerzetten dat vroeg begint, zodat je nog iets aan je volgende dag hebt, enigszins alcoholvrij en vriendelijk, met goeie, nieuwe muziek. Mijn Nataraj-feesten sloegen onmiddellijk aan."

Ecstatic Dance NL

Gevoelig voor trends en kwaliteit haalde Shanto jaren later met succes ook het nieuwe fenomeen Ecstatic Dance naar Nederland. Aanvankelijk een Amsterdam-only event maar na Ecstatic Dance Eindhoven is inmiddels heel het land (én België!) voor deze populaire dansvorm gevallen. En terecht!

Meer over Shanto's activiteiten op: 
www.nataraj.info | Dj Shanto en ecstaticdanceamsterdam.com

 

Anthe

Over Anthe

As a DJ Anthe will take any audience on a musical journey around the world through a dynamic flow of warm, deep electronic fused tribal and world music, groovy rhythms and atmospheric melodies.

AntheBanner

Anthe de Weerd is a versatile and creative entrepreneur with a passion for music, song, dance and yoga which she also facilitates as a teacher and Ecstatic Dance facilitator.
She knows how to take a crowd of dancers on a journey both in guiding ceremony as well as through playing her music. As a DJ she takes us on a musical journey around the world through a dynamic flow of warm, deep electronic fused tribal and world music, groovy rhythms and atmospheric melodies.
Besides she works with storytelling in both film, photography and radio. Her love for the unfolding of the beauty and potential of (human) nature has also got her into the field of social innovation and healing, where she offers her skills as a coach and facilitator.

Ik draai muziek met invloeden uit afrika, midden oosten, brazilië, india en veel met indigenous invloeden uit latijns amerika en het amazone gebied. mijn sound is warm, diep, electronisch, tribal, ritmisch en melodieus. varierend van tropisch, mysterieus en oosters tot zonnig afrikaans en Braziliaans.

 

Meer info op haar website anthe.art

 

Nykkyo

Nykkyo Energy DJ

Eduard Franckena is al 28 jaar dj en draaide op feesten en festivals over de gehele wereld. Bekend onder andere namen verantwoordelijk voor vele releasen als labels Global Underground, Spinnin', Pasha Recordings. In zijn nieuwe vorm "Nykkyo Energy DJ" gebruikt hij als in zijn therapie werk ook clearings en activaties. Meer info op www.chintamania.com

nykkyo banner

 

Frequency

nykkyoFrequency is the only law in the universe, universe is responding on the frequency you are attuned to and frequency responds to your vibrational frequency.

Sacred geometry and sonic geometry is the coding/pattern that lies in all existence and thru it, from source, projects the known holographic universe. All around us, either seen or unseen, geometry or so called singularity projects our reality. This is done by sound and light in higher layers of frequencies which usually not seen or heard by most people. Many have heard of our universe being holographic but is our universe also holo-acoustic? Something to experiment with for sure!

Music is the perfect tool of sound to bring people in higher state of awareness. Where they can be freed of past programming and be guided into new being where they discover that they are free and powerful unlimited infinite beings. Free to be happy, free to be out of drama, enjoying creation and life, seeing and feeling what they truly are!

 

Wavemix

Energy DJ wavemix set consist of deep and active electronic and acoustic music but uses a few very distinctive techniques to deepen peoples experience. A real live group therapy that heals but at the same moment brings joy to each and every one. These techniques are used next to the already healing and loving music:

432 hz tuned music. All music is detuned to 432 Hz from the original ISO standard 440 hz taken on worldwide from the 50" until now. This is not in tune with the right frequency of the heart according to the as for example Golden Ratio and other measures. The tuning not being correct creates higher activity (stress) for the mind instead of healing frequency of the heart.

  • Brainwave technology like Isochronic tones.
  • Subliminal messages.
  • Nature sounds.
  • Hyper dimensional quantum scalar wave antenna. Which transfers acoustic waves to bio energetic waves. These waves cannot be heard but only felt. It translate acoustic waves on a quantum level.
  • Special energy imprinted white noise
  • Projection of scalar wave holograms which alters consciousness
  • Intention setting of the DJ, everything responds to the observer.

On special occasions including clearings and activations that is used as well in my healing work.

Luister naar Nykkyo Ecstatic Mix

 

Martyn Zij

Dj Martyn Zij thumb dj martyn zij

Martyn Zij is een van de vaste dj's bij Ecstatic Dance Amsterdam en bij vele Club-Lite dansers de meest favoriete DJ en ook in Eindhoven zijn we inmiddels fan en hij van ons ook vooral. Hier een van zijn Ecstatic Mixen.

Connect met Martyn via Facebook

 

Frans Iradi

Over Frans Iradi

iradiFrans Iradi is samen met Shanto een van dé dj'ende Godfathers van de Amsterdamse barefoot dans scene. Frans is inmiddels een bekend en geliefd gezicht bij eindhovendanst en de liefde is wederzijds want onlangs verklapte hij dat eindhovendanst misschien wel zijn meest favoriete plekken is om te draaien. Als dat geen opsteker is........ :-)

Qua geluid is Frans niet in een hokje te plaatsen want in zijn live set mixt hij alle denkbare soorten muziek tot een landschap met een uniek geluid. Verwacht geen geen monotone brij maar een variëteit die zijn weerga niet kent. Het voelt als een eer dat hij weer komt en ik denk dat niemand spijt van zijn komst zal krijgen. Altijd fijn om elkaar weer te ontmoeten.

Ecstatic Mix van Frans Iradi

Meer van Dj Iradi op soundcloud.com/iradi

Polyesta

Dj Polyesta

polyestabanner

DJ Polyesta creates a party with Global Beats and Ethno House. Polyesta is well known for her World Music and Balkan Beats sets, but because of her love for electronic music, she truly enjoys merging beats with ethnic music into a funky feel-good mix. She blends music from Africa, Asia, Middle East, Latin America and Europe like there are no borders, connecting cultures and people in dance. Polyesta’s style is flowing and feminine, uplifting and fun. “Dance is a celebration.”

Polyesta is a DJ on a mission: Bring world music to the clubs and festivals by mixing ethnic, acoustic sounds with electronic beats. She spices up dance music with samples and recordings of world music or with live musicians.

Meer info en muziek op djpolyesta.nl

CaroLine

Dj CaroLine

Caroline S’Jegers is als oprichtser van ícaro events al jaren actief binnen de ‘Conscious Clubbing’ scene in binnen- en buitenland. Ze is de co-creator, DJ en dansdocente bij Ecstatic Dance België, draait bij Nataraj en reist de wereld rond om haar passionele stroming via muziek en dans te delen met anderen. Ze geeft Ecstatic Dance trainingen, organiseert vrouwencirkels en via haar creatieve coachings stimuleert ze anderen op hun eigen unieke, creatieve weg.

Foto: Andy Bolle

Ecstatic Mix

De sound van DJ CaroLine kan worden samengevat in drie woorden: uplifting, diep en bezield. Ze maakt gebruik van een verscheidenheid aan muzikale ingrediënten - van sjamanistische ritmes tot swingende melodieën, van deep-tribal grooves tot hart-openende mantra's en van rauwe dubstep beats tot zachte poëtische zang - en mengt ze in een nieuwe mix van unieke geluiden en trillingen. Haar muziek neemt je mee op een reis vol soundscapes. Je hart zal openen. Je huid zal verzachten. En elke cel in je lichaam zal vieren.

Website: carolinesjegers.com
Muziek: mixcloud.com

 

Marold

marold-s

Dj Marold

Marold Emmelkamp is bij eindhovendanst een populaire docent. Tijdens zijn Movement Medicine workshop bleek er zelfs al een bescheiden fanclubje te zijn. Naast een fijne dansdocent is hij ook een dj met een heerlijke muziek smaak. Verfijnt, verrassend en zeker ook Ecstatisch. Fijn Marold dat je bij ons draaien wilt, ik ben óók een van je fan's ;-)

Meer over zijn dans en dj werk op maroldemmelkamp.nl

 


Wat maakt Ecstatic bijzonder....

Guidelines

Guidelines

1. Move however you wish

2. No talking on the dance floor

3. Respect yourself and one another

Eindhovendanst in zijn Puurste Vorm:


Na Rook-, Drugs- en Schoenenvrij nu ook...

Zónder Woorden (écht dus!)

Geen foto's, geen films. Geen luchtjes graag ook

De dansvloer als gewijde ruimte om thuis te komen.

Om in beweging te brengen wat jij Wilt, Voelt en Bent.

Dans helemaal in je eigen ruimte of zoek juist naar verbinding.

Maar contact met jouw en ieders gevoeligheid.

Is de ander open voor contact?

Spiegel bewegingen, bied 'n hand, streel 'n rug, deel 'n blik en voel de reactie.

En even geen contact?

Niet met jou, nu nog niet of nu niet meer? Of what éver,

een Namasté is genoeg om respectvol naar je eigen spoor terug te keren

en weer voor nieuwe ontdekkingen open te staan.

Een individuele én gedeelde reis door het onbekende.

We openen onder begeleiding en sluiten het samen ook weer af

Namaste

Lees ook mijn artikel Ecstatic...... dáárom dus!

 

En in mijn woorden:

Ecstatic Dance en waarom je dit NIET missen wil.

EcstaticDanceEindhoven

Echt bijzonder

Voor alle nieuwelingen wat extra uitleg waarom Ecstatic zó anders, zó simpel en zó bijzonder is.

Compact
De lengte van de avond is afgestemd op de intensiteit die het hebben kan. Korter wil je niet en veel langer kan je waarschijnlijk niet. En een pauze is zo overbodig of neem je op de dansvloer.

Begin en eind
We beginnen én eindigen samen maar het is nadrukkelijk geen les of workshop. Meer een handreiking om in je lijf en de directe ervaring te komen. Je mág eerder weg maar dat wil je niet. Halverwege instromen kan deze avond niet dus wees op tijd aub.

Zonder woorden
Heel belangrijk is ook dat we écht niet spreken. Ga zoveel of weinig in het contact als je wilt maar altijd zonder woorden. Dat resulteert in een totaal andere aandacht, sfeer en diepgang. Misschien zelfs éven bevrijd van gedachten en oordelen.

Eén ruimte
Een Ecstatic creëren we samen rond maar vooral óp de dansvloer. In de lounge staat thee maar je rust of pauze zijn ook welkom op de dansvloer als dat al nodig is. Water, thee staan mogen mee de zaal in. 

Nieuwsgierigheid
Al is er alle ruimte voor is het zeker geen Contact Impro dans avond. Wel een oefening om heel afgestemd in contact te blijven. Met Jezelf, de Ander, de Groep. Met het Veld, het Al en het EEN. In een staat van vriendelijke nieuwsgierigheid voor wat er zich door jou én in het veld bewegen wil.

Ervaren
Dit was een wat uitgebreidere uitleg (wát??) en aanvulling op de bondige Guidelines (richtlijnen) die door door de meeste Ecstatic Venues gehanteerd worden. Zeker voor wie het nieuw is denk ik nuttig om te lezen. Nu alleen nog ERVAREN........ ;-)

Comments (1)

  1. Nathalie Damen

Hallooo.

Dit klinkt allemaal super fijn, sluit me heel graag bij jullie aan om deze fijne ervaringen op te doen met iedereen. en ik ben heel benieuwd wat het me gaat brengen!! Ik laat me verrassen. ❤️

Liefs Nathalie.

 

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location