fbpx

2 Nov 2014: Contact Impro & Jam met Rita Vilhena

contact jam eindhovendanst s

~ Onze eerste Contact Jam Zondag-middag !!! ~

De workshop "Partnering" door Rita Vilhena startte om 13:00 uur maar om 12 waren de meeste er al voor de gezamenlijke (potluck!) lunch.
Wat een fijne zondag was dit en het smaakte zeker naar meer. Mooie plannen voor 2015 dus. To be continued

Lees hieronder de aankondiging maar.
VrGr Frank

 

Workshop

Partnering

Partnering poster

We gebruiken het lichaam van de ander om van niveau te kunnen wisselen. Van voeten ván de vloer via óp de vloer naar op handen en voeten. Samen bewegend door de ruimte, dansend in dialoog met de positieve en negatieve ruimtes van je partner.

De aandacht in deze les ligt op de diverse manieren om het andere lichaam te manipuleren, het lichaam bv naar de grond of in de lucht te brengen. Meer nog dan om elementaire vaardigheden gaat het hierbij om het simultaan luisteren én reageren. En natuurlijk het plezier daarin.

Over Rita

Rita Vilhena

rita zwartwit

Na haar studies (Escola Superior de Dança in Lisbon en de Dance Academy Rotterdam) probeerde ze haar eigen weg te vinden. Na het werken bij diverse gezelschappen was het tijd om iets voor haar zelf te beginnen. Niet wetende waar ze aan begon zag in 2005 Baila Louca het levenslicht, een onafhankelijk platform voor geïmproviseerde dans in Roterdam.

Tegenwoordig concentreert haar werk zich rond set werk en het geven van workshops. Eerder gaf zij in Nederland les bij ArtEZ (hoge school voor de kunsten) Dansateliers en Danshuis Station Zuid maar ook over de grens in Barcelona, Egypte en Zuid Afrika.

Meer info: ritavilhena.com

 

 

Waarom op Zondag?

sowhatsnextbanner

Nou omdat er op zaterdag een festival was en ik daar bovendien twee kaartjes voor won! Een soort North Sea Jazz festival in Eindhoven. Kijk maar op www.sowhatsnext.nl naar de line-up want die liegt er niet om. alleen al de geweldige trompettist Ibrahim Maalouf vond ik al de moeite waard om de Contact Jam Eindhoven voor te verzetten. Er waren nog twee heerlijke dansers die behalve op zondag mij vergezelden bij het festival en hoeveel mooier is de muziek en leuker het optreden als je met een clubje van drie dansers bent. Wowwww nog nooit zo'n bewogen concert meegemaakt.

Wat de sfeer proeven?

  • Luister met de player rechts alvast naar mijn mix met Ibrahim Maalouf, Selah Sue, Typhoon, Btrugge Wesseltoft maar live is er zaterdag nog véél meer
  • Stem af op de Spotyfy So What's Next Playlist
  • Ik ontdekte hoe mooie en dansbaar Ibrahim Maalouf is in deze film. Luister maar op 6:20 min of beter kijk vanaf het begin, óók heel mooi.


In touch (2012) from Johan Planefeldt on Vimeo.

 

 

 

Comments (1)

  1. Dirk Gudde

Eerste keer in Eindhoven, maar zeker niet de laatste. Lekker gedanst!

 

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location