fbpx

Erik Hendriks Flohr

je essentie dansen met Xensy

 xesny-logoUit passie voor de zich vrijdansende, ademende mens en alles dat in het leven zoal voorbij komt dansen, is de WuXingSwing bij Erik geboren.

WuXingSwing
Een speelse, intense dansvorm die uitnodigt jezelf helemaal vrij te dansen. Vrij temidden van iedereen en alles dat nu in en om jou heen speelt. Het oude hartelijk transformeren en uitwuiven om ruimte te scheppen voor nieuw. Nieuwe energie, verfriste passie en verrassende inspiratie. Uitgebalanceerd in denken, voelen en intuitie. Ga lekker los, ontspan via spontane inspanning, flow. Dans je dans temidden van al die andere dansers, adem, ben en ervaar ruimte, innerlijk, om je heen en in de ander. WuXingSwing (WXS) je vrij.

Deze dans grijpt terug op oeroude tradities van over de hele wereld, uit tijden dat mensen nog dichter in hun natuur leefden, minder gegijzeld door hun denkhoofd als nu. Waar ze als broeders en zusters op gezette tijden, van zonsondergang tot zonsopgang, rond het kampvuur samenkwamen om hun hartsverbinding met alles te vieren. Het oude los te laten, sans rancune, om het nieuwe te verwelkomen. Samen vanuit ieders unieke levensvonk.

{2jtab: Over Erik}Erik Hendriks Flohrthumb_erikingras
Als kleine jongen wilde Erikje niets liever dan danser worden. Zijn hart vol van muziek, zijn lijfje vol van dansflow. Maar dansen mocht niet, dat paste niet en zijn wens werd stevast geridiculiseerd. Via een openbaring werd, vanaf 1983, de bewegingsleer Tai Chi Qi Gong Erik´s  levensleidraad dat hij volgde via het pad van authenticiteit. Een pad dat voornamelijk langs vrijzinnige stromingen slingerde als Tao, Tantra, Soefie en shamaanse tradities en dat regelmatig kruiste met begenadigde en bezielde leraren en leraressen.Vanaf 1989 is Erik alternatief therapeut maar ziet zichzelf liever als begeleider, coach. In 1991 werd hij Tai Chi Qi Gong trainer. Zijn fascinatie voor bewegen, masseren, ademen en mediteren voerde hem de hele wereld over. Ervaringen bouwden voort op een diep besef van en respect voor de regenerende en revitaliserende vermogens van de innerlijke menselijke natuur, zowel op fysiek, mentaal als spiritueel niveau. Dit respect en de fascinatie draagt Erik graag uit via Xensy, leven in essentie.
{2jtab: Over WuXing}
WuXing
staat voor de dynamische samenhang der dingen in vijffout en komt, net als Yin Yang, Chi / Qi, I´tjing, etc., uit de oeroude Chinese toegepaste levens- en vitaliteitsfilosofie.
WuXing betekend vijf bewegingen, fases, elemententen, etc.
Iedere beweging kent zijn eigen voedende en ondermijnende kant.
De Chinesen kennen de kunst om ieder levensaspect op te delen in vijfen. Het devies; heb je een probleem, zoek dan minimaal vijf verschillende paden voordat je een keuze maakt.
Advies van Ram Dass; Kun je niet kiezen tussen vijf paden, probeer ze dan gewoon alle vijf uit.

Globaal

Water:      Blauwdruk en ontkieming van leven en vorm.
"Uit de universele sterrenoceaan is de aarde geboren, via het vruchtwater van haar grote oceanen zijn wij voortgekomen"

          ~Voel~

Hout:         Ontdekken, verkennen, innemen en eigen maken van ruimte en mogelijkheden.
"Gaan, ontwikkelen en weer ver(der)gaan"
          ~Beweeg~

Vuur:         Enthousiasmerende bezieling, passie en compassie.
"Ongrijpbare transformer"
           ~Verteer~

Aarde:     Brandpunt tussen toekomst, verleden en de (wind)richtingen, besef van hier en nu.
"Hoe, wat en waar het beweegt, ik ben het centrum, daarin zijn we allen en alles 1"
         
~Bedenk~

Metaal:     Verreiking via integratie van inzicht en vervulling, het licht zien.
"Ashes to ashes, dust to dust… light to light"
          ~Stil~


{/2jtabs}

Wat kun je verwachten?
De workshop is een uitnodiging om al dansend, ademend en spelend, via minder en meer bekende klanken en ritmes, jezelf te ont-moeten en via je-zelf eventueel de ander en de rest van de wereld. Ont-moeten; er moet dus eens eventjes helemaal niets! Nou ja, dat moet dan maar ´s eventjes. Mijn wens is dat je jezelf helemaal welkom mag voelen, welkom in je eigen hart. Gaandeweg biedt de WXS je spelenderwijze handreikingen om jezelf verder te laten bewegen, te laten verassen, spiegelen en inspireren. Kom, speel en beleef.

 

De WuXingSwing workshop vond bij ons plaats op 11,juni 2011

Méér info over Erik vind je op: xensy.nl

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location