fbpx

Anneloes de Greef

  (Aanmelden voor deze workshop op 8 jan 2011 kan alhier!<<)

thumb_dj_aloesAnneloes de Greef woont in Utrecht en is momenteel actief als dansbegeleider, dj en persoonlijk begeleider in de (thuis)zorg. Zij heeft ervaring met het lesgeven aan diverse leeftijds- en doelgroepen. Haar inspiratiebronnen zijn onder andere: movement medicine van Ya’Acov en Susannah Darling Khan, dansexpressie, de vijf ritmes van Gabrielle Roth en geïntegreerde dans van validen en minder validen. Voor "eindhovendanst" is Anneloes geen onbekende want ze was al eerder onze gast als Dj Aloes op een uiterst swingende SwingFree.

 

Resodance:

thumb_resodanceeen dansjedanservaring op live muziek!
Resodance is een samenwerking van Anneloes de Greef en muziekgroep Cantaluz.

We nodigen je uit om jouw dans te dansen op de muziek van Cantaluz. Cantaluz bestaat uit: Elisa van Kraay, Abdel de Nadal Uceda en Gerrit Niestijl. De muzikanten gebruiken in muziek een divers scala aan klanken (zang) en instrumenten (deels zelfgebouwd) uit verschillende delen van de wereld. Anneloes de Greef zorgt voor de dansbegeleiding. We beginnen met een korte kennismaking en introductie en dan volgt een begeleide warming up. Je hoeft niks te kunnen of presteren. Het gaat om je bereidheid en openheid de klanken en ritmes te ervaren en te bewegen, zonder er (teveel) over na te denken. De vier elementen aarde, water, lucht en vuur vormen een leidraad voor de muziek met een verrassende volgorde en invulling. De muziek en dans ontstaan uit wat op het moment aanwezig is, uit wat stroomt, wat resoneert, geven en ontvangen, contact en kruisbestuiving.

Anneloes de Greef zorgt voor de dansbegeleiding. Er is veel ruimte voor je eigen dans en/of voor ontmoeting in de dans. Ook kan er een interactie ontstaan met de muzikanten en is er ruimte voor eigen geluid(en). We beginnen met een korte kennismaking en een begeleide warming up. Na afloop is er gelegenheid tot het delen van je ervaringen.

 

Bezoek voor meer info en contact de volgende site's:
Anneloes de Greef: dansjedans.nl
Muziekgroep Cantaluz: www.cantaluz.nl (in wording)

De 1e X Resodance vond op 14 nov '09 plaats.
De terugblik incl muziek vind je hier.
Aanmelden voor de workshop op 8 jan 2011 kan hier

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location