fbpx

Lizelot de Stigter

Over de Tango

Mysteriën
"Een tango is als een innig gesprek over de mysteriën van het leven, maar ook als een speels dartelen van twee jonge vossen die om elkaar heen tuimelen. Het is als geliefden die met de harten tegen elkaar in een warme omhelzing versmelten."

thumb_lizelotTechniek
De Tango biedt als dans-techniek verschillende mogelijkheden: De warming-up is als een Martial Art training (ik denk aan Tai Chi en Aikido) in die zin dat je je enorm bewust wordt van je gewicht, de plaatsing van de voeten, de stand van het bekken, het niet forceren van beweging maar werken met en kanaliseren van energie, de werking van spiralen in het lichaam, etc. etc.

Improvisatie
Vervolgens ervaren we hoe we elkaar en elkaars beweging beïnvloeden en wat voor (fysiek) effect we op elkaar hebben. Waar we dan natuurlijk mee kunnen stoeien en nieuwe bewegingsmogelijkheden door ontdekken en ontwikkelen. Het is een mooie balans tussen vorm en gevoel, discipline en spontane beweging, techniek en vrijheid in de improvisatie.

Free?
Je krijgt elementen aangereikt die je kunt toepassen in het vrije dansen met elkaar. Enkele kernwoorden: spiralen, adem, verinnerlijken, aantrekkingskracht en nabijheid, verlangen en ruimte...

 

Over Lizelot
Lizelot de Stigter is geschoold als balletdanser en gespecialiseerd in moderne dans, hedendaagse dans, en dans-theater. Studeerde dans en choreografie op P.A.R.T.S. (Brussel), de school van Anne Theresa De Keersmaeker. Lizelot is een bekende en zeer gewaardeerde tango danser en leraar voor meer dan 10 jaar, waarin zij werkzaam was en zich ontwikkelde samen met Ard Huiberts. 

Haar stijl en techniek zijn hoofdzakelijk ontwikkeld door middel van dans en het werken met "levende tango legendes" zoals Tête (RUSCONI), Facundo Posadas en Pablo Veron. Meerdere malen vergezelde ze Pablo Veron met het geven van workshops in Nederland en Duitsland (o.a. Tangomagía Festival 2005, Amsterdam). 

free-barefoot-tango-blancoHaar leerweg kenmerkt zich door een fascinatie voor en kennis van de beweging. Zij verbindt haar studenten met de bron van de beweging in plaats van het leren van "stappen". Ze maakt gebruik van een duidelijke, instructie en methodiek om een ongekende vrijheid van beweging en diepte van gevoel en het ervaren te bewerkstelligen. Ze biedt cursussen, workshops in heel Europa en wereldwijd, speciale evenementen voor "absolute beginners", alsook voor het (dans) professionals, tango-vakantie-weken, privé lessen, enz.

Traditionele stijlen, neo tango, milonga, wals, houding, lichaamswerk en bewustzijn.

 

Lees over Lizelot haar eerste workshop in deze stijl in onze terugblik
Na dit succes wisten we haar voor twee uitgebreide specials te verleiden.
Kijk maar in de agenda op 3 april en 1 mei 2010.

 

Bezoek ook haar eigen site lizelot.com

 

Nog enkele mooie filmpjes met Lizelot
Neo Tango als leider
Klassieke Tango als volger

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location