fbpx

4 juli 2015: Saturday Night Contact Jam met Kristien Sonnevijlle

contact jam eindhovendanst s

Het geluk van being stuck

kristien boomHet dansende lichaam opent ramen om doorheen te gluren, ruimtes om in te verstoppen, deuren om een nieuwe wereld in te stappen.

Ons hoofd past precies in de driehoek onder die onder een arm verschijnt, de we zwemmen tussen 2 benen door als een vis. Eerst bewegen we door die ruimtes heen, dan vullen we ze op met ons eigen lichaam en onderzoeken de mogelijkheden die dan ontstaan.

Langzaamaan komen we in de knoop. Het geluk van being stuck, jezelf ervan weerhouden de easy way out te kiezen. Nieuwe bewegings patronen ontstaan als je lekker vast blijft zitten en gewoon door die knoop heen ademt. Door het niet weten hoe je eruit komt.

Een vriendelijke onderbreking van de flow van contact impro zorgt voor een andere dynamiek en nieuwe thema’s. Om deze mooie dansvorm verder te ontwikkelen en te openen...

Over Kristien:

kristien breed

Kristien is een danser/vocalist die vooral site specific performances maakt, met een achtergrond in fysiek theater, masker spel, subbody butoh en instant compositie. Ze organiseert heerlijke workshops in de natuur deze zomer. In de Franse Dordogne een week over lichaam in het landschap met Johnny Schoofs, een dans & beeldende kunst retraite met Matt Jackson, en een week in de Tsjechische 'Eagle Mountains'.

Meer info vind je op haar websiet sansville.wordpress.com

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location