fbpx

10 sept: ZomersSwingFeest III

~ Zang, Contact-Impro, AcroYoga, Picknick, 5Ritmes, Swingen en live muziek! ~
~ Een inspirerende dag in de zon, rond het vuur én onder de sterren ~

Traditie
Eigenlijk al een heuse traditie: het ZomersSwingFeest. Met editie drie een mini festival ter afsluiting van het derde seizoen eindhovendanst en meteen een feestelijke start van het nieuwe dans jaar.

thumb_picknick gras9 gras3 gras4
vuurdans gras7 gras8
gras6 gras10 2gras2
2gras1 thumb_vuurkorf1 gras5

 

~ Voorprogramma ~ 

12 uur: Zing je gelukkig


Met Maria Grijpma

maria-grijpmaWe zingen improviserend en vrij, onder begeleiding van een indiaas harmonium.  Juist als je je eigen klank kunt zingen ontstaat er vaak een lied dat helemaal past bij jou, bij jou op dit moment. Met je hele lichaam als klankkast maak je geluiden die rechtstreeks uit de aarde lijken te komen. Jouw lied...

Zingen is heerlijk om te doen en zorgt voor verbinding en eenheid. Klanken en mantra's (klankgebeden), krachtliederen en jabberen, zingen met hart en ziel. Soms heel stil, soms uitbundig. En tussendoor en achteraf kun je genieten van de intense stiltes.

Meer info op haar site mooiemorgen.nl of 06-22627867


Reactie van deelnemer

"Onze stemmen waren net de stemmen van engelen. Zonder woorden, met klanken die uit het diepst van de aarde leken te komen, zongen wij ons lied: bruisend als water van een waterval, soms knierpende en schurende dissonanten, soms verstild als hete aarde in de zon of met ritmes van eeuwen geleden. Het was zo fijn, om je zonder woorden over te geven aan bakken klank. Vooral het jabberen was een openbaring, de niet-bestaande woorden en geluiden gewoon naar buiten laten stromen. En daarna zakte je rustig in de klank van mantra's die je als vanzelf meezong. Vrede."

 

14 uur: Contact-Improvisatiekees
Met de succesvolle start van de maandelijkse Contact Jam  EIndhoven mag op deze dag de Contact-Impro natuurlijk niet ontbreken. Kees Lemmens zal zorgen voor een laagdrempelige en speelse kennismaking met deze bijzondere dansvorm.


16 uur:
AcroYoga

yoga-gras-cirkel-s yoga-handstand   yoga-ondersteboven  

Vol enthousiasme zal Iris Martinez ons met AcroYoga laten kennismaken. AcroYoga combineert het dynamisch vermogen van Acrobatiek, de spirituele wijsheid van Yoga en de vriendelijke aanraking van de Thaise massage. Deze drie eeuwenoude disciplines vormen het fundament van een unieke nieuwe ervaring en een samenzijn die veel plezier schenkt. Je hebt geen ervaring of partner nodig, een matje is wel handig.


picknick-118 uur: Picknick met live muziek: "La Boca del Lobo" 

 Tussendoor ben je welkom voor de gezamenlijke picknick. Als veel van ons iets meeneemt verschijnt er vanzelf een gevariëerd maal.

thumb_labocadellobo Tussen de workshops door en tijdens de picknick zullen regelmatig de mooie Flamenco klanken klinken van   La Boca del Lobo  (ofwel: het hol van de leeuw) is een Nederlands trio dat zijn geheel eigen versie maakt van flamenco, met daarin verweven elementen uit de jazz, latin en klassieke muziek. De muziek van La Boca is sferisch, lyrisch en heeft zijn eigen zeer dansbare en verrassende grooves. De composities zijn veelal van eigen hand. Danseres Tineke danst vrij geïmproviseerd op de muziek en edereen is uitgenodigd om mee te dansen.
La Boca bestaat uit Ruud (flamencogitaar), Roland (bas en zang) en Theo (percussie en zang).
 

 


~ Hoofdprogramma ~

 19:30 uur: Dans 5Ritmes
thumb_marclendfers2Voor de dansliefhebbers zal deze workshop (19:30) het hoogtepunt van deze dag zijn. Marc Lendfers staat met zijn gedrevenheid garant voor een hartverwarmend feestje. Ik ben dan ook blij en vereerd dat hij dit jaar mee wil doen. Dat het vorig jaar ook de moeite waard was kun je zien in de drie films die over het buitendansen gemaakt zijn. De video over de workshop van vorig jaar hier.  Zorg dat jij er dit jaar ook bij bent!

"Dans je wakker"
En heb je na vanavond de 5Ritmes smaak te pakken? Je kunt de volgende ochtend meteen verder want dan start Marc zijn "Dans je wakker" reeks met elke maand een zondag ochtend een heerlijk uitgebreide 5Ritmes wave.

21:30 uur: SwingFree

Na de workshop (± 21:30) nemen Bert en Co van FYMAD het stokje over en zullen ons tot het nachtelijk uur in beweging en vervoering brengen. Dat Bert niet alleen een goede geluidsman is bleek toen hij van de geschoten videobeelden twee films wist te maken. In de laatste film kun je de sfeer van de SwingFree in 2010 goed proeven. Bekijk deze impressie hier.

24:00 uur: Akoestische After Party?
thumb_vuurkorf1Als om middernacht de stroom er af gaat zijn de passie en de vlammetjes vaak nog niet verdwenen. Tijd om nog even samen na te genieten. En misschien wel een mooie open ruimte voor jouw muzikale inbreng tot de laatste vlammen en fakkels doven.

 

 

 


~ En waar gebeurt dit moois? ~


Onder de blote hemel.....!

parkpano_s
(klik op de foto om alvast virtueel rond te kijken)

Bij net zulk mooi weer als de eerste twee keer dansen in het gastvrije Philips de Jong park. Alles vindt dan plaats tussen de machtige bomen op het grasveld vóór het Parkpaviljoen. Dankzij Berrie en Monique hoeven we geen dorst te lijden en hebben we stroom voor onze muziek. Op hun terras zal bij het vallen van de avond een gezellig vuurtje branden. Mooier kan het toch niet! De entree van het park is aan de Bezuidenhoudseweg, daar is ook volop parkeerplek. Let op: parkeren ín het park kan je een flinke boete opleveren! Zie hier de kaart of route.

óf ín een hemelse kapel...!

kapelBij regen of koude hebben we een heel bijzonder alternatief, dan vind alles plaats in de prachtig Kapel boven het ons bekende Foyer Scala. We dansen dus altijd ergens! Houd deze pagina in de gaten, gok de goede locatie of help ons in nood verhuizen.

Line-up:
Voorprogramma:
Vrije gift per onderdeel op basis van Dana (*)

12:00 Zing je gelukkig. Klank, stem en zang workshop o.l.v. Maria Grijpma
14:00 Contact-Improvisatie kennismaking door Kees Lemmens
16:00 AcroYoga, een speelse workshop met Iris Martinez
18:00 Gezamenlijke Picknick. Draag bij aan (of geniet van) deze heerlijke overvloed.
In de pauzes en picknick: live muziek van "La Boca del Lobo"
* Dana (vrijgevigheid) In real life kosten dergelijke workshops ± 10 euro maar vandaag schenk je dát  wat je missen kan en/of het je waard was. Bij voorbaad dank namens allen die deze dag mogelijk maken. En jouw enthousiasme en mond tot mond reclame is ons ook veel waard.

Hoofdprogramma: 15 Euro. De mobiele kaartverkoop start tijdens de Picknick.

19:30  5Ritmes workshop door Marc Lendfers. Dansend rond het vuur de avond in.
21:30 SwingFree tot middernacht met de dj's Bert en Co van "Free Your Mind And Dance"
24:00 Akoestische After Party met bv jouw muzikale inbreng tot de laatste vlammen en fakkels doven.

Praktisch:  
 We dansen bij voorkeur blootvoets en neem ook wat warms mee voor de late uurtjes.
En als we naar de kapel boven Scala moeten verhuizen hélp je en gá je dan ook mee?

 Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location