fbpx

9 mei: Kom je spelen?

thumb_sebas_van_wetten

Ken je dat,
op de dansvloer iemand ontmoeten, en in de dans daar iets leuks van willen maken? Maar je weet niet hoe verder te bewegen, hoe je op elkaar kunt reageren of je zoekt nog naar meer mogelijkheden, om met het contact op een "veilige" manier te leren spelen .... Om je hierbij te inspireren, geeft Sebas deze avond een inleidende workshop in "Contact-Improvisatie".

ci-bd

Inspireren - reageren
Bij deze dansvorm wordt het contact (meestal d.m.v. een aanraken-in-beweging) gebruikt om elkaar te inspireren in de dans en om, reagerend op een andere danser, tot nieuwe bewegingen te komen. Soms heel simpel vanuit een lichte aanraking elkaars bewegingen volgen, of als je wat meer ervaring hebt, kunnen er ook situaties ontstaan waar je bijvoorbeeld vanuit een tegen elkaar aanleunen, over de rug van je partner rolt, en deze dan weer meeneemt verder de ruimte in waarna ......

Spelen, leiden en volgen
Deze avond gaan we oefenen met hoe je met een lichte aanraking, bijvoorbeeld van jouw hand tegen een hand, elkaar in beweging kunt leiden, en hoe je die bewegingen heel precies kunt volgen. Dit gebruiken we om steeds weer met elkaar IN contact te komen en dan weer UIT elkaar te gaan en zo tot heel verrassende bewegingen te komen. Dit spel wordt vanzelf onze dans.... Kom je spelen?

contact_impro_vloer

Voorproefje
Deze workshop is bedoelt voor ieder nivo en we gaan met verschillende partners oefenen en spelen. Een leuke opwarming voor de dansavond, met oefeningen die je makkelijk zelf kunt gebruiken in de ontmoetingen. En deze workshop is ook voorproefje, van wat er met Contact-Improvisatie allemaal mogelijk is, bijvoorbeeld, als je nog twijfelt om aan de workshop van Sebas op 21 en/of 28 juni 2009 in Eindhoven mee te gaan doen.

 

Meer info over: Sebas en Contact Improvisatie

 

SwingFree met Dee Jay Cee Jay en djHe*man

carolina4kant

Dee Jay Cee Jay
"Deze avond bouw ik op naar een speciaal nummer "The floor is on fire" van Pitbull feat. Machel Montana en Lil Jon. Het is een pittig, up tempo en eigentijds nummer dat ik mijn zoon van 16 laatst hoorde draaien op zijn kamer. Want vanavond zal de vloer in brand staan van alle dansende mensen! De muziek die ik naar dit nummer toe zal gebruiken heeft een duidelijke beat gecombineerd met Indiase en Zuid-Amerikaanse invloeden. Warme klanken van Sufi Safir, Remixes van Nitin Sawhney en D-Rashid met Latin House. De swingende muziek en de workhop vooraf zullen je inspireren tot veel samendans-plezier."

 

djHe*man

herman

He*man komt nu voor de 2de keer. Hij heeft zijn sporen verdiend in Brooklyn, New York waar hij maandelijks draaide voor feesten van een speciaal gezelschap geestelijk gehandicapten (you had to be mentally challenged or bring one).

Hij heeft er zin in. De lente is in zijn kop, dus lichtvoetige disco. Hij komt net terug van Motel Mozaique waar veel Scandinavische muziek te horen was. Verder moet hij nog naar een Afrikaans feest, het wordt dus weer een eigenaardige mix. Laat je verrassen.

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location