fbpx

Sebas van Wetten

thumb_sebas_van_wetten

Mijn eigen dans-avontuur

Toen ik zo'n 10 jaar geleden deze dansvorm leerde kennen, was ik meteen gegrepen door de speelsheid van het contact en de vele bewegingsmogelijkheden die daarbij gebruikt worden. Al met al leerde ik daarbij steeds beter om op een gezonde en zachte manier met mijn lichaam om te gaan en tegelijkertijd steeds "raardere" bewegingen te kunnen maken.

Bij mijn eigen lessen zijn dat dan ook belangrijke aspecten geworden. Ik gebruik daarvoor o.a. op anatomie gebaseerde fantasiebeelden om je meer bewust te maken van hoe jouw eigen lichaam van binnenuit aanvoelt. Om zo soepeler en handiger te leren bewegen en om beter, veiliger en ook vrijer te kunnen reageren op de bewegingen van een partner. Een ander aspect in mijn danslessen is het gebruik van dans als taal om jezelf uit te drukken en als middel om anderen op een speelse manier te ontmoeten.  In de lessen is er veel ruimte voor plezier en uitdaging en voor expressie, improvisatie en vrije dans.

 

Contact - Improvisatie

contact improvisatie (voor gevorderden ;-)is een dansvorm waarbij het contact met een andere danser (het aanraken) gebruikt wordt als communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans. Soms is dit vanuit een subtiel aanraken, een luisteren en volgen van elkaars bewegingen. Een andere keer is het een "leunen tegen" je partner, wat misschien kan leiden naar een "rollen over" bijv. de rug van je partner, landend op de vloer, verder rollend en dan ineens .......

Het gaat er niet om of het er mooi of "dansend" uitzien, maar meer om het plezier van het bewegen, en reageren op de ander; een speelse ontmoeting. Het kan een energieke dans zijn, of juist heel verstild en langzaam. Maar altijd is er veel aandacht voor jouw eigen (on-)mogelijkheden en die van je partner. En daarvoor beginnen we steeds met goed naar ons eigen lichaam te luisteren.

 

Sebas geeft al lang workshops bij "eindhovendanst".
De thema's en terugblikken vind je
hier en hier en nog foto's op alhier.
Ook gaf Sebas een korte reeks van drie langere C-I worklshops.


Bezoek ook zijn eigen site dansavontuur.nl

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location