fbpx

7 Juni 2014: Contact Impro & Jam met Rocco Vermijs

 

Luisteren

Deze maand gaf danser en choreograaf Rocco Vermijs de workshop voor de Jam.
Het thema waar we deze avond mee mogen dansen is "Luisteren"
Lees maar en als je er bij was deel je ervaring in de comments onderaan!

 

Workshop

thumb roccoWorkshop

Je kunt binnen dansimprovisatie op verschillende manieren iemand volgen of observeren. Je kunt gewoon iemand kopiëren, zonder echt te kijken, te voelen of te horen. Maar door op verschillende manieren te ‘luisteren’ naar de ander en dit tijdens een gezamenlijke improvisatie echt te ontvangen door jezelf helemaal open te stellen, betreed je gebieden die je niet kent.

We leggen in de lessen de focus op:
-  Luisteren vanuit verschillende zintuigen,
-  Luisteren naar iemand zijn intentie, emotie of energie achter de beweging,
-  Luisteren naar jezelf, je interne lichaam, ondersteund door de ander.
-  Stil zijn en blanco zijn.
-  Gevoeligheid ontwikkelen voor het lichaam, de beweging en intentie van de ander.

Hierdoor ontwikkel je verdieping in het luisteren tijdens improvisaties, waardoor je beter weet wat een improvisatie nodig heeft en wat de ‘ander’ nodig heeft om een gezamenlijke improvisatie organisch en dynamisch te maken. Tevens levert deze vorm verbreding van je eigen improvisatie vocabulaire op en reflectie op je eigen manier van bewegen.

Over Rocco

Rocco Vermijs

Rocco is opgeleid aan de Rotterdamse Dansacademie als Uitvoerend Modern Danser. Daar krijgt hij de mogelijkheid van Maurice Béjart voor een tweejaar durende uitwisseling aan Rudra Béjart. Hij werkt voor IT-Dansa (Spanje) o.l.v. Catherine Allard, met o.a. Jírí Kylian, Stijn Celis, Uri Ivgi en Gustavo Ramírez.

Daarna danste hij drie jaar bij het Scottish Dance Theatre. De afgelopen drie jaar werkt hij als freelance danser, choreograaf en docent.

Momenteel wordt de danssolo HIER NU (3 prijzen voor beste danssolo) vertoond in binnen en buitenland en is hij bezig met het dansduet JIJ met als beginpunt: ‘Jij bent mijn spiegel en ik die van jou, voor altijd voor nu.’

Rocco Vermijs
dancer/choreographer/teacher
0031(0)624901552
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.nl.linkedin.com/in/roccovermijs/

 

 

 

HIER NU Trailer

(Choreografie: Rocco Vermijs)

"HIER NU" gaat over een man bezeten van onbelangrijke details. Als toeschouwer wordt je meegenomen in zijn kleine absurdistische wereld, soms grappig, soms over belangrijk. Gedanst met een mathematische precisie geven de toeschouwer het gevoel naar een man te kijken die zijn gedachten onder controle wil hebben en zo zijn leven. De toon verschuift langzaam van luchtig naar serieus. Hij raakt steeds meer verkrampt en weet niet hoe hier uit te komen. Totdat hij niet meer kan.....

  • eerste prijs voor beste danssolo SoloDuo competitie Keulen
  • eerste prijs voor beste choreografie Capsulas Sevilla
  • eerste prijs voor beste choreografie Certamen Coreografico Maria Carbonell Valencia

 

Comments (1)

  1. Frank ter Braak

Avontuur

Fijn hoe een ogenschijnlijk simpele les zo mooi kan zijn. Vooral het lange duet tijdens de les heeft diepe indruk op me gemaakt. Door met ogen dicht te dansen en daardoor echt met alles wat hebt te luisteren naar de ander, de dans en...

Avontuur

Fijn hoe een ogenschijnlijk simpele les zo mooi kan zijn. Vooral het lange duet tijdens de les heeft diepe indruk op me gemaakt. Door met ogen dicht te dansen en daardoor echt met alles wat hebt te luisteren naar de ander, de dans en jezelf maakte dat het een groot avontuur werd met een (aanvankelijk) totaal onbekende danser.

"Ruimte"

Ik had het ook wel graag van buitenaf kunnen zien want ik vond het onvoorstelbaar dat we mekaar niet kwijt raakte, dor de hele zaal bewogen en tegen niemand of niets echt aanbotste. Door de mooie maar simpele aanwijzingen van Rocco werden we geholpen in lagen van contact en dynamiek die waanzinnig gevarieerd en verrassend waren. Zelden in zo'n bijzondere "ruimte" gedanst.

Spaghetti

We eindigden als nooit tevoren met een wonderlijke Spaghetti-dans van ontelbare armen, handen en een enkel been. Je had het moeten zien, er bij moeten zijn. De volgende keer is mijn advies.

Dank je wel Rocco voor deze mooie les in "Luisteren"
Leuk, Lekker Leerzaam
VrGr Frank

Read More
 

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location