fbpx

21 dec 2019: The Cosmic Winter Ecstatic

CosmicWinterEcstaticBanner

Een reis van aardse genoegens naar de mystieke ruimtes van het bewustzijn.

Tijdens deze kosmische midwinternacht zullen we ons met onszelf en elkaar verbinden. Een jaarlijks keerpunt om in dankbaarheid stil te staan bij wat achter ons ligt en ons te verheugen op wat nog komen gaat. Een warme, speelse én meditatieve avond ook want anders dan anders stárten we nu juist met het lekkers en de woorden om via de dans, muziek en het zingen in een space van stilte af te sluiten. 

Met Kosmisch Diner

We openen deze speciale avond met een Kerstdiner in Potluck Style waarin we de lekkerste gerechten en de mooiste verhalen met elkaar zullen delen. Een Diner Dansant zelfs want de diverse gangen zullen we met verrassende intermezzo’s afwisselen.:

Frank zal bv verhalen over de zonnewende en onze unieke plek op aarde in de kosmische dans der planeten. Een persoonlijke poging jullie mee te nemen in zijn verwondering voor de schone en zo onmetelijke ruimte die ons omringt en jullie en passant uit te nodigen in de onpeilbare diepte die we allen in wezen zijn. Laat je verbazen en raken wellicht.

DinerDansantLeukLekkerLeerzaam

 

en Hemelse Ecstatic

En na het eten openen we de Ecstatic met een ceremonie door Eline Louise: Contact maken met je lichaam, je gevoel te bevrijden en te dansen zoals jij dat wilt. Als DJ zal Sefrijn ons meenemen op een dansreis langs verschillende stijlen en landen. Wereldmuziek gemixt met electronica en beats. Van energiek en vrolijk tot gevoelig en verstilt. Ook een avond om ons te laven aan hun hemelse klanken op piano en viool.

Na de dans gaan we samen zingend de stilte in. Het zingen van mantra’s heeft een krachtige werking op lichaam en geest, bewust en onbewust. Het gaat niet over mooi of lelijk maar maken bovenal ruimte om aanwezig te zijn in ons hart. Een prachtige beoefening om alles in de klanken welkom te heten.

 

Sefrijn en Eline

Sefrijn is multi-instrumentalist, studeerde diverse vormen van meditatie en heeft een passie voor improvisatie, creatie, muziek, dans en stilte. Hij werkt als muzikant, faciliteert meditaties en retraites en is ecstatic dance dj.

Eline is muziektherapeut met haar eigen praktijk Muzikind. Ze ontwikkelde haar eigen methode die oa werkt met klankschalen en is afgestemd op astrologie, kwintencirkel, chakra’s, planeten en elementen. Een grote inspiratie is de verbinding tussen klank en beweging.

 

Cosmic Circle

SefrijnEnEline

De ceremonie, DJ set, de live muziek, het zingend en de stilte zijn in handen van Sefrijn en Eline van Cosmic Circle.

Their vision:

Every part in the cosmos has its own unique place. Recognize this perfect harmony within yourself and in your relation to the world. When you (re)discover this balance, you can embody your power, embrace from the heart and shine your light. Cosmic Circle facilitates this process by organising mantra events (kirtan), playing concerts, creating workshops and offering individual sessions.

Meer over hun mooie werk vind je op cosmiccircle.org

 

Koken, eten en of dansen...

Er zijn (nu nog) 2 keuzes:
  • Je eet en danst en kookt voor 1,5 persoon dus ± 5 gang/porties (€22)
  • Je kookt niet maar schuift graag aan (€32)
  • Of je komt pas ná het eten (€22 / Entree 20:30 ~ 21:00 )
Zo doen we het:
  • Maak bij aanmelding je keuze uit één gerecht (jouw favoriet of topper!?)
  • Maak daarvan wél zo veel als 'n voor-, hoofd-, bij- en nagerecht sámen.
  • Kook aub iets meer ivm de "Crew en Creators" van deze avond!
  • Er is een afwasmachine dus alles kan schoon retour.
  • Een kookplaat of magnetron voor opwarmen is beperkt aanwezig. Overleg of zelf meenemen.
  • Schrijf op een kaartje je naam en de belangrijkste ingrediënten ivm evt. diëten of allergieën.

 

~ Menu kaart ~

Hier het voorlopige menu , om je alvast lekker te maken en om te voorkomen dat iedereen een toetje maakt. Als je je lekkers nog niet opgaf bij aanmelding Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan later jouw gerecht.


Voorgerechten:

Pittige Vega Kokos/Pinda/zoete aardappel soep
Aardappel/bieten/haringsalade
Soep*

Hoofdgerechten:
 Couscous winter special
Hartige taart vegetarisch (wortel, ui, courgette, paprika, prei, kaas en ei)
Pasta met kerstomaatjes, artisjokken en een avocadodressing
Pasta met tonijn en groenten
Couscous met groente en feta kaasjes
Linzen curry met brood
Hoofdgerecht*
Salade*

Bijgerechten:
 Gevulde groenten wraps
Halal brood met iets lekkers erin
COUSCOUSALADE MET hummus

Veg. gerecht met tempeh
 

Nagerechten:
Filodeeg-  en bladerdeegrollen gevuld met fruit en noten
Chocomousse vegan
Buur Ketam hitam
Vegan Appeltaart
Brownies
Toetje*
Toetje*


(* = nog verrassing)

 


Ticket Sale 2.0

We gaan váker dansen en de ticket verkoop groet mee:

✔︎ Voorverkoop
De meeste tickets worden online geboekt. Zo weten wij hoe druk het wordt en jij dat je binnen kan, ook als het uitverkocht raakt. Heel fijn toch!?

✔︎ iDeal
Als je direct afrekent met iDeal (e.a.) kun je je donatie zelf kiezen. Richtprijs is €22,- maar iets méér als het kan of mínder als het moet is ok. Wees daarin fair aub.

✔︎ Ticket-mail
Na aanmelden sta je op de gastenlijst én zit je ticket in de mail. Toon deze ticket-mail bij entree op je mobiel en je bent 'scan-snel' binnen. Dank daarvoor.

✔︎ Pinnen
Is je ticket niet online betaald of kom je zó naar de zaal dan kun je pinnen bij entrée. Je betaald dan altijd 22 + 1 euro. Niet meer contant of achteraf dus.

✔︎ VIP-kaart
Kom je vaker? Kies de VIP-kaart (± €220,-). Eén ticket voor 10 x "gratis" entrée. Aanmelden is fijn maar hoeft niet, toon simpelweg je kaart bij entrée. Als VIP (plus gast?) ben je áltijd welkom, ook als het uitverkocht zou zijn. Luxe toch?

✔︎ Steun
Met een entrée van ± €22,- houden eindhovendanst toegankelijk, duurzaam en gezond. Dank want op basis van het aantal dansers betaal ik de docenten, dj’s, al het lekkers en de zaal.

✔︎ Crewbuddy's
Vaak kan de (opruim) crew wel hulp gebruiken; kleine of grote beetjes. De eerste twee crewbuddy's (die ons helpen tot we klaar) krijgen €10 korting. Info bij aanmelden.

 

Praktisch

◉ Locatie
Scala, Kardinaal de Jongweg 75 Eindhoven
Route (auto / fiets / ov): https://goo.gl/3DZGpf
Google Maps: https://goo.gl/nWyies
Parkeren (gratis):
• Petrus Canisiuslaan
• Kardinaal de Jongweg
• of voor SCALA zelf
 
 
◉ Tijden
Deur open: 17:00 tot 17:45 ~ Entree en LEKKERS UITSTALLEN
Diner Dansant t/m Ecstatic:  18:00 tot ± 01:00
Deur open voor Ecstatic-Only: 20:30 ~ 21:00
Meld je aub online aan en kom echt op tijd! 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location