fbpx

11 juni 2016: Saturday Night Contact Jam met Sebas

contact jam eindhovendanst s

Rolling centre - easy lifting

Nederlands

Rollend centrum - liften met gemak

ci-heupliftIn deze les gaan we ons centrum - het gebied rond de onderbuik/onderrug - meer beweeglijk maken, om zo een meer "juicy centre" te ontwikkelen. En we onderzoeken hoe we dit centrum-bewegen met onze armen en benen kunnen verbinden. En natuurlijk zullen we deze centrum-dans-exploratie in onze Contact-Impro-dans gebruiken: om er mee *in de buurt van, *langs en om elkaar heen, en * onder/over elkaar heen te bewegen.
En we gaan hiermee ook de basic "heup-lift" oefenen (de één "vliegt" op heuphoogte op onderrug van staande dansende partner). Het beweeglijke centrum helpt daarbij zeer.

Dat lijkt me een leuke les worden!
Kom je mee onderzoeken-spelen-dansen?

Ieder level aan ervaring in Contact-Impro kan iets leuks uit deze les halen. Wees welkom.

Schroom niet om met Sebas contact op te nemen bij vragen of twijfels:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-1833 4743

Englisch

Rolling centre - easy lifting
 ci-heuplift- connecting the Centre with my arms and legs -

In this little workshop we'll make our centre -the area in our lower belly/lower back- more movable and juicy. We will explore to connect these centre-movements with our arms and legs and integrate this exploration into our CI-dance, in order to move *near, *over & under, and *alongside each other in a juicy and center-rolling way.
And we'll practice the basic "hip lift" (one flies on top of the lower back of a standing dancing partner); using this juicy centre makes that very easy.

I think that will be a nice workshop !
Do you join us researching-playing-dancing?

For all levels of experience in CI, this workshop can give some nice input. Be welcome.

Don't hesitate to contact Sebas Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-1833 4743

Over Sebas

Sebas-zitIk dans al vele jaren met nog steeds veel enthousiasme CI en geef daarin sinds 2002 les. Als danser en docent ben ik vooral aktief in Utrecht en Amsterdam, maar ook regelmatig op internationale jams/festivals. Ik heb ooit als architect gewerkt, maar me daarna omgeschoold tot dansdocent (opleiding docent dansexpressie Amsterdam; daarna mezelf in het lesgeven in CI verder ontwikkeld). Sinds 2010 volg ik de opleiding fysiotherapie, met het beeld om mijn dans daardoor te verrijken en vice versa. Samen met Annemieke van der Mooren heb ik Voelend Dansen lessen ontwikkeld: in een speelse en veilige setting leer je bij lichaamssensaties te blijven voelen, om zo beter met spannende situaties om te kunnen gaan.


Inspiratie

voor mijn dans/-lessen zijn beelden uit de natuur en de muzikaliteit van beweging. Daarnaast het in je eigen lichaam naar binnen voelen met hulp van anatomische beelden. Om zo je bewegingen te fine-tunen en te verrijken. Ik houd erg van Contact-Impro vanwege de speelsheid en de subtiele communicatie die in de aanraking gebeurt, en die tot zulke mooie en onverwachte bewegingen kan leiden.

Meer info over Sebas op zijn site dansavontuur.nl

Lesje vooraf?

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location