fbpx

17-okt 2015: Ecstatic Dance "Sweet & Silent" Editie

EcstaticDanceSilent17OktSite

Ecstatic Dance "Sweet & Silent". Een rond stilte gedanste mini-retreat.

When I am silent, I fall into the place where everithing is music. (Rumi)

 

Sweet & Silent

keep-quiet-still-mind kleinerSweet & Silent

Deze avond is geen gewone Ecstatic, áls dat al bestaat, maar een bijzondere met extra aandacht voor de Stilte; in beweging, in contact en in Stilte ook.

Dansend (op muziek) gaan we die Stilte verkennen: uit je hoofd, in de vreugde en de vrijheid van het hart. Stilte als een kostbaar geschenk: het neemt je mee, voorbij naam en vorm, naar je ware natuur. In die ruimte kunnen we elkaar ook dieper ontmoeten: zonder woorden, zonder concepten, puur contact daar waar we vaak zó naar verlangen kunnen.

Je diepste besef, wie je werkelijk bent, vind je in innerlijke stilte. En het brengt je in contact met iets dat groter is dan jezelf. Samen deze Stilte ervaren verdiept onze liefdevolle verbondenheid. Deze 'Holy Space' willen we deze avond graag met jullie delen!

Met Martine & Frank

Martine

MartineFoppeSchutKleinerMartine Boerstra

Ze heeft een brede achtergrond op het gebied van muziek, dans, massage en tantra. Al jong nieuwsgierig naar de zin van het leven vond ze antwoorden op het pad van meditatie en satsang bij diverse spirituele teachers. Ze begeleidde stilteretraites voor jongeren en volwassenen, en vanuit haar affiniteit met stilte zingt ze bij stervenden en op uitvaarten.

Martine:

"Ik heb een diepe liefde voor de Stilte. Stilte neemt je mee, voorbij naam en vorm, naar wie je in wezen bent. Vanuit Stilte kan ik me voller verbinden met de wereld en de mensen om me heen. In Stilte kom ik thuis, vind ik rust, heling en inspiratie, compassie, schoonheid, vrijheid... Stilte als poort naar de eenheid onder alles: hoe heerlijk om daar met elkaar in uit te hangen!"

Frank

Frank Georgie hand kleinerFrank ter Braak


Debutant ;-)
Veel van jullie kennen mij, als danser of via de site, mailing of facebook. Ik ben dan ook zowat eindhovendanst en met hart en ziel kan ik zeggen. Uiteindelijk ben ik vooral danser en geniet van de muziek, de flow en het inspirerende gezelschap. Deze Ecstatic echter is meer dan ooit een eigen creatie, in vruchtbare samenwerking met Martine wel te verstaan én een eerste van drie mooie events met haar. Voor mij een debuut dus en ik hoop dat jullie mild zullen zijn. Spannend hoor want vorm en thema liggen na aan het hart.


Inspirerende sabbatical
Een paar jaar geleden had ik wat té veel gegeven en was een sabbatical op zijn plaats. Uit armoe ging ik wel nog af en toe naar Amsterdam en Ecstatic Dance leek nog het meest op “mijn" eindhovendanst. Vooral het niet kletsen bracht mij meer in de dans, mooier in contact en dieper in mijzelf. Soms ging ik weg voor het gekakel weer los barste zalfs. Dat kon beter leek mij en onze Tribal Picknick is daar een voorbeeld van. Het idee om rond Ecstatic nog meer de diepte en de stilte in te gaan is ook daar ontstaan en vandaag, dank aan Martine, gaan we live. Zin in!

DJ Goldmund

Jacob aka DJ Goldmund was degene die de uitdaging graag aanging om deze thema avond ook van een gepaste muziekset te voorzien. Tijdens zijn debuut bij ons gezien te hebben hoe gedreven en serieus hij zijn vak neemt vertrouwen ik hem dat maar al te graag toe.

 Luister meer van DJ Goldmund op mixcloud.com

 

 

 

Meer over Ecstatic Dance weten? Lees dan verder

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location