fbpx

3 Okt 2015: Saturday Night Contact Jam met Robin Berkelmans

 

 Workshop: Contact Improvisatie en Lichaamswerk

Workshop

Elementen van Contact Impro

robin zaal cirkel

Wat er voor mij belangrijk is in vorming en ontwikkeling binnen Contact Improvisatie, is drievoudig: sensitiviteit, techniek en bewustzijn. Alle drie de onderwerpen overlappen en grijpen in elkaar.

  • Sensitiviteit gaat over fysiek voelen van het eigen lichaam, neigingen, de beweging in de ruimte en in relatie met de vloer, het contact met de ander.
  • Techniek gaat over het lichaam als instrument van de dans en het contact, hoe meer dit instrument gestemd wordt - en dus technisch getraind wordt-, hoe meer ruimte er ontstaat voor vrijheid, mogelijkheden en beleving van de dans. Belangrijk is te beseffen dat de technische training gericht is op natuurlijke, organische beweging, zoals dat in de hedendaagse dans voorop staat.
  • Bewustzijn is de capaciteit om de dans te beleven en om continu in contact te staan met de dans en de partner van dat moment.

Lichaamswerk

Lichaamswerk is bewust werken met het lichaam, en voor mij heeft het als doel om terug te keren naar een natuurlijkheid en spontaniteit in een wakker lichaam. Contact Improvisatie is één van mijn trainingen die dit nastreeft. Door middel van individueel en duolichaamswerk wordt er tijdens de workshop gericht op basis technische vorming en sensitiviteit. Ik zorg voor een veilige omgeving waarin mensen kunnen werken aan hun lichaam en het bewustzijn ervan.

Robin Berkelmans

thumb robin brerkelmansRobin Berkelmans

Ik ben Robin Berkelmans (1976). Sinds jaar en dag train ik verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft. Mijn focus is gericht op authenticiteit, mobiliteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.

Ik heb een achtergrond als professionele danser en fysiek acteur en geef les bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Fontys Dansacademie in Tilburg, Vooropleiding Hedendaagse Dans in Den Bosch en Theaterschool de Trap in Amsterdam waarin ik de talenten van het podium opleid in lichaamsgebruik. Ik ben de nederlandse vertegenwoordiger van l'Art du Chi, een franse school in Tai Chi Chuan en Chi Kung en docent van Thai Hand, de school voor thaise massage in Amsterdam.

From the ground on up

Na de zomer wil ik een lessenreeks Contact Improvisatie in Den Bosch/Tilburg/Eindhoven (nog niet bekend, ligt ook aan belangstellenden) geven om 'from the ground on up' dansers bewust en kundig te maken in de mogelijkheden van deze mooie dansvorm.

Meer informatie: rblichaamswerk.nl en robinberkelmans.nl.
Interesse in de lessenreeks? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
en/of geef je op voor mijn nieuwsbrief

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location