fbpx

5 sept 2015: Saturday Night Contact Jam met Kristien Sonnevijlle

Workshop Thema: 't Hoofd onder Handen

kid-smile-upside-down-banner

Wij mensen houden graag ons hoofd rechtop. Wat er ook gebeurt, het hoofd blijft de bovenstebeste en zit daardoor een beetje vast. Voor contact improvisatie en welke dans dan ook, is het fijn als dat hoofd gewoon lekker de rest van het lijf volgt, af en toe een duikvlucht neemt, ons de wereld van een andere kant laat zien. Als het hoofd eenmaal kan volgen, kan het ook weer een interessante leider worden en onverwachte impulsen geven aan een danspartner.

In deze workshop eerst een bodywork sessie om dat hoofd en de nek te laten ontspannen, oefeningen om de hele ruggegraat te versoepelen, het hoofd dat anders dan rechtop de leiding neemt en dan zo de dansvloer op, alleen, met zijn 2, met meer... Upside down!

 

Over Kristien:

kristien breed

Kristien is een danser/vocalist die vooral site specific performances maakt, met een achtergrond in fysiek theater, masker spel, subbody butoh en instant compositie. Ze organiseert heerlijke workshops in de natuur deze zomer. In de Franse Dordogne een week over lichaam in het landschap met Johnny Schoofs, een dans & beeldende kunst retraite met Matt Jackson, en een week in de Tsjechische 'Eagle Mountains'.

Meer info vind je op haar website sansville.wordpress.com

 

 

 

 

Nog meer met Kristien dansen?

19/20 september 'Contact improvisation into composition' in Groningen

Hoe maak je een compositie in ruimte en tijd met een improvisatie dans zoals contact improvisatie? Het blijft improvisatie, maar naast oog, huid en oor voor je danspartner open je ook de zintuigen naar de gehele ruimte. Je maakt keuzes die wat al aanwezig is versterken, waardoor een compositie ontstaat.

3/4 oktober 'Shape shifting - het transformerende lichaam' in Zwolle

Een mix van contact improvisatie, butoh en instant composition. In deze workshop dansen we niet alleen als mens, ook alsmateriaal. Uitgaande van een constant transformerend lichaam volgen we de natuurlijke beweging die erin plaatsvindt. Een ode aan het detail, een ode aan het materiaal waaruit we bestaan, dat evengoed wolk zou kunnen zijn, of worm.

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location