fbpx

27 juni 2015: Tantra-Mantra Special met Martine

tantramantrabanner

Deze keer een Spéciale Special: Tantra-Mantra. Na de populaire Tantric Dance avonden betreden we de zachtheid en diepte van onze eigen klank en stem. Een van de diverse en prachtige werkvormen die ik heb leren kennen tijdens mijn doorgaande trainingen bij het "Centrum voor Tantra". Hoe fijn dat Martine ook de dansers van Eindhoven hierin gaat meenemen.

"And More Tantra to Come" ;-)

Tantra en Zang

Tantra-Mantraheartsinging

Een avond waarop naast dans en bewegen het zingen en verbinden centraal staat. Op de klank en trilling van onze eigen stemmen vieren en bekrachtigen we het mannelijke en het vrouwelijke, in onszelf en in de ander. Samen zingen leidt ons in een intimiteit en innerlijke stilte om van daar de natuurlijke levensenergie weer te laten stromen. Diep thuiskomen in jezelf en van daaruit een diepe eenheid ervaren met de ander.

De extase van het samen zingen ontstaat een sfeer van liefde, vreugde van verbinding, voorbij de illusie van het afgescheiden zijn. Eenheid. Vanuit natuurlijke rust, vertrouwen en sensitiviteit kunnen we elkaar ontmoeten in de overvloedige, gepassioneerde liefde die we in wezen zijn!

Door het zingen van eenvoudige mantra's gebeurt er iets in je lijf: dingen vallen op hun plek. De resonantie van de stemmen heeft vaak een diepe helende werking. Je hoeft helemaal niets, je hoeft niet eens te zingen als je dat niet wilt ;) Je wordt als vanzelf meegenomen.

Heerlijk, fijn, zacht, ... Iedereen is welkom, ongeacht zangervaring.

Over Martine

Martine-Boerstra-Centrum-voor-TantraMartine

De meest intieme relatie is die met 'The Beloved within'

In mijn verlangen naar de essentie van het leven en naar meer contact en bezieling, geeft Tantra me vervullende antwoorden. Het raakt me dat in Tantra alles omarmd wordt, dat alles er mag zijn. Ik ontspan in de openheid, de kwetsbaarheid en de kracht die me dat geeft. In Tantra bloeit ook mijn liefde voor aanraking, letterlijk, huid op huid, maar zeker ook in breder perspectief: via klank, via adem, en door bewust aanwezig te zijn in aanraking met het bestaan zelf. Zoals in mantra zingen: een essentiële beoefening in traditionele Tantra.

Mijn specialisatie is de combinatie van Tantra en zang. Zingen kan de starheid van het ego laten smelten. Samen zingen kan een diepe ervaring van eenheid geven: een doorvoeld besef dat we deel uit maken van een groter geheel. En de ervaring dat je in verbinding ten alle tijden je eigen stem, je eigen kleur mag hebben, whatever that may be!

Opleiding en ervaring

Opleiding en ervaring

Ik ben opgeleid tot klassiek pianiste aan het Sweelinck Conservatorium A’dam door Ronald Brautigam en tot mantrazangeres door Deva Premal en Snatam Kaur. Verder volgde ik diverse opleidingen in Integrale massage, Hawaiiaanse massage en Kashmirische Tantra Massage.

Vanaf m'n twintigste ben ik op het pad van zelfrealisatie, geïnspireerd door diverse Advaita (non-dualiteit) teachers. Sinds 2000 ben ik verbonden aan het College of Integrated Philosophy van John de Ruiter.

Vanaf 1990 werk ik met groepen op het gebied van groei en bewustwording door middel van zang, dans, meditatie en massage. Daarnaast geef ik individuele zangcoaching en massagesessies.

Ik volgde en assisteerde de Tantratraining en heb met Remmelt het mantra zingen binnen het Centrum voor Tantra ontwikkeld. Momenteel begeleid en speel ik live muziek in diverse groepen en trainingen.

Informatie over Martine en Tantra vind je op de site van het Centrum voor Tantra

Gezamenlijke lappendeken

kussens

Martine zal onze zang begeleiden op de mooie vleugel die op ons in Scala heeft staat wachten. We gaan het samen meer dan comfortabel maken en ik stel mij een bonte lappendeken voor die ons met zachtheid en warmte omringt. Als zoveel mogelijk mensen hun dekbed en (zit) kussen van huis meenemen zullen we het samen op de vloer heel goed gaan hebben. Ik zorg dat de houten vloer schoon en gezogen is.

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location