fbpx

28 mrt 2015: Derwisjdans & Sufi Special

Derwisjdans en Sufi Special

whirling cirkel

Een mystieke bijeenkomst met dans (wervelen), meditatie, zang, poëzie, lekkers en life muziek

wervelmeisjeDerwisjdans is eigenlijk een meditatie vanuit je hart. dus eigenlijk geen dans vanavond bij Eindhoven Danst maar een bewegende meditatie. Het wordt ook wel de dans van de planeten genoemd. Alles in het universum draait, de planeten draaien de atomen draaien, en met deze dans voegen wij ons in dit geheel. Misschien heb je als kind wel genoten van het alsmaar draaien om je eigen as, maar naarmate we ouder worden verliezen we vaak contact met deze eenvoudige spontane eenvoud. De derwisjdans in een terugkeren naar de oorsprong.

Mystieke Reis

Deze avond zullen we met elkaar ‘op reis gaan’ op zoek naar harmonie en eenheid vanuit een naar binnen keren. In die zin zal de avond gezamenlijke viering zijn die we qua vorm kennen van de Ecstatic Dance ontmoetingen. Het is een meer intieme en toegewijde avond met een duidelijk begin en een meer open eind. We vragen je daarom op tijd te komen en halverwege instromen kan deze avond dus niet.

Wervelen en meer

De avond wordt begeleidt door Karen Reddering. Zij zal ons eerst wegwijs maken in het wervelen, het eerste gedeelte heeft daardoor iets meer het karakter van een workshop en naarmate de basis duidelijk wordt wordt het meer een viering . Je hoeft niet mee te wervelen om mee te doen, je kan ook zittend met de aandacht er bij zijn, het idee is wel dat je deelneemt. We sluiten de bijeenkomst af met het delen van het lekkers dat iedereen heeft meegebracht. Wij zorgen voor thee en zo kunnen nog rustig en aangenaam napraten en nagenieten.

Life muziek & Poëzie

Bijzonder is ook dat er de hele bijeenkomst begeleidt wordt door life muziek van het Shams collectief. Cor Roeven, Fred Brouwer en Frans van Gastel spelen een mengeling van zowel meer akoestische muziek geworteld in oeroude tradities (zoals de Ney, een Turkse herdersfluit en trommels) en gaandeweg zal het meer experimentele elementen bevatten. Arnoud Rigter, een van de top dichters van dit moment in Nederland, zal op deze avond verrijken met zijn mystieke poëzie.

 Sufi Whirling video

2008 en 2015

En kijk nog eens terug naar de mooie video en lees de reacties in onze terugblik van de Derwish avond in 2008. De registratie van het optreden dat deze keer bij aanvang te zien was komt binnenkort ook op de site. Stay tuned!

Video Derwisjdans Karen en Arnoud

Of kijk de volledige registratie van dit optreden

Meer info en meer wervelen?

Als je je naam mailt aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. word je op de hoogte gehouden van komende wervel bijeenkomsten.
Voor meer info: Blog dervishdance.blogspot.com - facebook danza derviche - telefoon 0612841999

Foto impressie

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location