fbpx

2 Aug 2014 Contact Impro met Sebas van Wetten

contact jam eindhovendanst s

De Contact Jam Eindhoven van augustus was met een workshop over Balans door Sebas van Wetten.

 

Workshop

contact impro vloerCommuniceren met je balans

In deze workshop gaan we onszelf uit balans laten vallen en net op tijd weer opvangen. Dit gebruiken we om onze bewegingen enigszins voorspelbaar te maken en onze bewegingen op elkaar te kunnen afstemmen. Zo worden de overgangen van dansen mét en zonder direct contact heel vloeiend en vanzelfsprekend.
Dit levert een zeer speelse en dynamische dans op in duo. En het werkt ook heel goed in trio's of meer....
(als je deze taal eenmaal samen "spreekt", kun je natuurlijk ook weer daar van afwijken om je partner te verrassen - maar dat is een volgende stap)

* Een Contact-Improvisatie workshop door Sebas van Wetten.
Open voor ieder nivo van ervaring in CI: als je helemaal nieuw bent, maar ook als je al veel ervaring hebt kun je er leuke nieuwe dingen leren!

* Na de workshop is er in de "jam" gelegenheid om nog verder te spelen met de andere dansers, al dan niet gebruikmakend van dit materiaal.

(Zorg voor soepele kleren zonder scherpe ritsen/knopen e.d.; een dansbroek met lange pijpen is het prettigst)

Over Sebas

thumb sebasingrasOver Sebas

Ik dans al vele jaren met nog steeds veel enthousiasme CI en geef daarin sinds 2002 les. Als danser en docent ben ik vooral aktief in Utrecht en Amsterdam, maar ook regelmatig op internationale jams/festivals. Ik heb ooit als architect gewerkt, maar me daarna omgeschoold tot dansdocent (opleiding docent dansexpressie Amsterdam; daarna mezelf in het lesgeven in CI verder ontwikkeld). Sinds 2010 volg ik de opleiding fysiotherapie, met het beeld om mijn dans daardoor te verrijken en vice versa. Samen met Annemieke van der Mooren heb ik Voelend Dansen lessen ontwikkeld: in een speelse en veilige setting leer je bij lichaamssensaties te blijven voelen, om zo beter met spannende situaties om te kunnen gaan.


Inspiratie voor mijn dans/-lessen zijn beelden uit de natuur en de muzikaliteit van beweging. Daarnaast het in je eigen lichaam naar binnen voelen met hulp van anatomische beelden. Om zo je bewegingen te fine-tunen en te verrijken. Ik houd erg van Contact-Impro vanwege de speelsheid en de subtiele communicatie die in de aanraking gebeurt, en die tot zulke mooie en onverwachte bewegingen kan leiden.

Bezoek ook zijn eigen website dansavontuur.nl

 Playlist

Wil je horen op wat voor muziek we dansen in de Jam of was je er bij en wil je nagenieten?
De playlist staat online op Grooveshark. Enjoy dear dans en muziek liefhebbers!

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location