fbpx

5 Juli 2014 Contact Butoh workshop door Kristien

contact jam eindhovendanst s

thumb kristien buitenMaandelijkse (elke 1e zat v/d mnd!) Contact Jam in Eindhoven.
Deze maand was het "Amore Amorf" een Contact Butoh workshop met Kristien Sonnevijlle. Voor Kristien twee zeer vertrouwde werelden maar voor ons is de combi nieuw. Spannend én ben er erg benieuwd naar. Wéér een nieuw dansavontuur met jullie.

 

 

Workshop

Amore Amorf – een "Contact Butoh" workshop

thumb kristien boom groepGeboren als mens, toevallig. Staan, zitten, lopen. Knappe kunstjes, applaus!

Als je even stil bent kruipt er een reptiel uit je staartbeen, blijkt je hoofd van steen en lost kringelend op in de mist. Leg je mens opzij en er is ruimte om de verbinding te voelen met alles. Alle dieren, planten, alle materie om ons heen. En wat er voor ons was, hierna komt. Dat geeft nieuwe mogelijkheden in beweging, niet gebaseerd op wat we kennen maar op een spannende synthese van oerweten en luisteren naar wat zich op dit moment door je heen beweegt.

In deze workshop werken we met beelden uit de natuur om ons te inspireren tot een nieuwe manier van dansen in contact. Eerst stilte en transformatie voelen in je eigen lichaam, dan samen. Zo verandert een groep dansers in een immer transformerende amorfe massa.

Vastkleven. Afbrokkelen. Vervliegen. Ontstaan. Vergaan.

Over Kristien

Kristien Sonnevijlle

thumb kristien butohis een danser/vocalist die als performer en docent graag haar ervaring deelt in Butoh, Contact Improvisatie, Instant Composition in Dans en Zang, Site Specific Performance en Fysiek Theater. Onder andere in heerlijke retraites zoals komende zomer 25-31 augustus de ‘Summer Dance Retreat’ met Tom Goldhand in Dordogne, Frankrijk.

sansville.wordpress.com

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location