fbpx

Terugblik: Contact-Tango

Tip: Luister tijdens het lezen naar de sfeervolle Tango touch van djFranc. Klik maar op: playing

Terugblik

thumb_FrankBies De mooiste?
"Wat een mooie avond was dit, misschien wel de mooiste "eindhovendanst" tot nu toe. Volgens mij heb ik mezelf dit al vaker horen zeggen dus óf mijn dans verdiept zich met elke workshop, óf elke nieuwe "eindhovendanst" wint aan diepgang op de dansvloer, óf ik wordt steeds een maandje ouder en mijn korte termijn geheugen slijt naar rato. Ik denk, en vrees, een beetje van alles.

Man & vrouw en ......
Door deze bijzondere dans-mix heb ik als niet tevoren creativiteit, vrijheid en flow in de Tango ervaren en bovendien een bijzonder vorm van schoonheid en intimiteit in de Contact-Improvisatie gevoeld. Een avond ook vol uitzonderlijke dansontmoetingen. Ik heb er van genoten, als danser én als toeschouwer. Eén dans was opmerkelijk te noemen; Er ontstond een wonderlijk en erotisch duet tussen mij en mijn danspartner. Gebeurt misschien wel vaker zelfs maar deze keer was mijn danspartner alles behalve mooi, slank, aantrekkelijk of......... vrouw !!!! Oeps, HAHA wat een rijke schakering aan mooie mensen (M/V ! ) zijn er toch. En die fijne dansmannen zouden meer en vaker moeten komen, al was het maar ter verhoging van het contrast, voor de verrijkende afwisseling ;-)

Trots
Dat ik niet de enige ben die enthousiast was had ik op de dansvloer al wel gevoeld. Lees ook maar de reacties van andere dansers en ook voor Javier was dit een bijzondere ervaring een die voor herhaling vatbaar is. YES!!! Lees zijn reactie maar, we mogen met z'n allen trots zijn op "eindhovendanst" en wat een voorrecht om elke maand jullie gastheer te mogen zijn."
Dank dus voor jullie aanwezigheid, Frank 

 

thumb_javier_op_zijn_kop"Hi Frank, It was a fantastic dancing reunion and indeed a very special: I imagine that there are few places in the world like this, were on a Saturday night people just meet to dance and enjoy without following a given style. It was a genuine dance communion.
Just this, to say I really enjoyed it.. I hope we can repeat it in the near future..."

Hugs and my greetings to all
Javier Cura(Aankondiging)

(Let op dit is de oorspronkelijke uitnodiging. Als onderdeel van de terugblik op de workshop en het werk van Javier)

Deze avond wordt letterlijk werelds.

javier_curaDe Argentijn Javier Cura komt (13-11-2010) een workhop Contact - Tango geven, een mix tussen Contact-Improvisatie en Argentijnse Tango.

Zowel Argentijnse Tango als Contact-Improvisatie zijn dansvormen met hun focus op het verhouden tot de ander en de wisselwerking en beweging van de energieën tussen beide danspartners. Gebruikmakend van de dynamiek van vloeistoffen als beeldend metafoor brengen we deze twee prachtige tradities samen in een rijke en bevrijdende dans vol expressie.

Van de Tango lenen we:
De helderheid van richting en assen gecombineerd met het gebruik van spiralen.
Het spel van evenwicht en tegenwicht.
En de muzikaliteit met ritme en melodie.

Van Contact-Improvisatie gebruken we:
Gronding, liften, vallen en hefbomen
En het bewuste gebruik van de centrifugale krachten.

Deze elementen verrijken het relationele spel tussen de partners met deze relatie brengt altijd de mogelijkheid van drama en poëzie in de muzikale zin. Het doel is een geïmproviseerde dans met grote helderheid in zijn vorm en tegelijk vrij en inpusief in zijn expressie. Ervaring in een van deze dansvormen of een vaste danspartner is niet nodig. Javier spreekt Engels voor de liefhebber Spaans maar vooral .... lichaamstaal!

Lees hier meer over Javier en zijn achtergrond

 

Hier alvast enkele filmpjes met Javier:

 

 

 

 


Reacties


"This certainly was one of the most remarkable dance-events I ever had, and yet I don't know how to reflect on it. How can I describe this feeling of space; how can I explain that the imposed limits of movements made me surpass my body's wellknown expression? I discovered beautiful new spaces while letting my body dialogue in dancemeetings; and I feel grateful having the change to balance this experience. Thanks Javier, for your clear, inspired & inspiring mastery.
En een woord van dank ook voor jouw organisatie, Frank; je selectie-zintuig uiteerraard, maar ook: In die heel fijne ontspannen sfeer op de dansvloer is jouw subtiel gastheerschap voelbaar aanwezig."

Warme groet, Theoline

"Lieve Frank,
Wat een geweldige avond! Javier wist me door zijn pure "zijn" en niet te vergeten, met zijn heerlijke Engelse taal met Argentijns accent in een luchtige danstrance te krijgen. De ene mooie dans"ont"moeting volgde de andere in snel tempo op en ik heb deze avond weer eens ervaren hoe heerlijk het is als lichamen dezelfde danstaal spreken. Ik heb Javier ook meteen een mailtje gestuurd om hem te bedanken en ik hoop dat hij net zo genoten heeft als ik en een 2e workshop bij Eindhoven Danst wil geven!"

Lieve dansgroet Daantje

"Dear Javier,
We have already had a little conversation after the workshop and now after two days I more and more realise that it was a great joy to follow up your instructions and dance with attention and connection. It really felt like playing in a big green garden and I still feel the pleasure and contact that was dancing through the chapel!!!!
Next time you visit Holland I'am looking forward to dancemeet again."

Warm greeting
Daantje or Danielle

"De workshop was voor mij vloeiend in opbouw en uitwerking. Ik heb de workshop als heel púúr ervaren, mede door de openheid en het contact vanuit
Javier. Ik heb heerlijk en veel gedanst. The silence, attention and joy I experienced was food for my soul."
Groetjes Josette

"Beloved Frank,
Inderdaad een bijzondere ervaring.
Goed van je deze master te hebben gevonden.
Ben blij dat ik 2 vrouwen heb kunnen motiveren te komen :-)
Tot volgende keer."
Grtz, rudy

"Feedback; een workshop die je niet snel vergeet, gegeven door een inspirerend mens, en doet verlangen naar meer."
abon dance, Ferdinand

 

thumb_theoline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Video's

Enkele fragmenten uit de workshop Contact-Tango met Javier Cura:


Verkennen van de ruimte rond de dansers. Zonder contact.De polsen als vaste contact punten.Wisselende contact vlakken.


De symboliek in de manier van aanraken.Leiden en volgen met eigen beat als basis.Zomaar een restje SwingFreeFun na de workshop Contact-Tango

 

Muziek dj Franc

"Wat een heerlijke avond! Een prachtige workshop met een inspirerende Javier Cura en een bijzondere groep deelnemers. Sprankelende ontmoetingen, echt contact maken en speels uitwisselen. Heerlijk om daarna nog meer contact-tango te mogen draaien en mensen te zien genieten. Enkele swingende hoogtepunten maakten de avond compleet. Dank!"
Groet (dj) Franc Duking:

Pauvre Juilette! - Aubry, René
De cara a la pared - Lhasa
Antoine Et Felicie - Rene Aubry
Milonguea Del Ayer - Craig Einhorn
Inolvidable - Bebo & Cigala
Quisiera Volver A Verte - Bailongo!
Radiaciones arrabaleras - Bailongo!
Allerdings - Otros Aires
Assassin's Tango - John Powell
Taxi Nocturno - Axel Krygier
Hearts a mes - Gotye
Tanec Eleny - Lorenc, Michal
Saragina Ruma (edit) - 17 Hippies
Ukrainskyi Tanietz (edit) - 17 Hippies
bucovina - Shantel
Mahalageasca (Bucovina Dub) - Mahala Raï Banda
Tango Canción - Gotan Project
Lamant (edit) - Etnika
Aganjo (Latin Project Remix) - Bebel Gilberto
A dios le pido - Juanes
The Time Is Now - Moloko
Sexual Revolution - Macy Gray
Ami Cu Awini - Bidinte
Solo Por Hoy - Narcotango
Mi Buenos Aires Querido - Narcotango
Reflejo de Luna - Alacran
I Can Only Ask Why - Sophie Solomon
Percanta - Otros Aires
Tango Negro - Juan Carlos Cacérès
Bittersweet - lewis taylor
Zitarrosa - Bajofondo Tango Club
What Silence Said - Susheela Raman
No tengo tango - Mr. Tea
Ágætis byrjun (live) - Sigur Rós
George's Waltz(1) - Shigeru Umebayashi
La Dispute - Yann Tiersen

 

dj_franc

 

 

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location