fbpx

Terugblik: Dansen in Kleuren

Terugblik


Waar schoonheid over gaat

Een zwoele zomeravond; blij verrast verschijnt er een fijne groep mensen voor me die ondanks de hitte van die dag wil dansen, wil kleuren. De zaal was relatief koel en met lichte klanken in de muziek gaven dansers zich over aan beweging en muziek. Het ritme kon langzaam opgevoerd worden. Als vanzelf werd er een overgang gemaakt van de beweging in het lichaam naar de penseel en de verf in de hand. Het was een genoegen om mensen te zien genieten in dansen en kleuren. Er werd lekker gekliederd, met sponsen, penselen en handen; alleen en samen. De beelden die zichtbaar werden, bleven open en helder, met een scala aan danskleur-belevenissen. Dit is voor mij waar schoonheid over gaat. Voor mij was het heel inspirerend om zo met jullie te werken; dans, beleving en kleur past voor mij bij elkaar. In ieder geval ga ik komend seizoen weer een dag Dans en Schilder aanbieden. Interesse? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!! Wat hou ik ervan om zo tot een samenspel van verschillende muzen te komen.

Dank jullie wel voor de inspiratie!
Rosalie

schilderen_in_kleuren1

Een greep uit de gebruikte muziek;


Desaunay; la pluie et le beau temps
James Asher; Tigers of the Raj
Slagerij van Kampen; Onni Doffi's Donga
Vershi da Koreshki
The power of movement; Passion and Power
Nitin Sawhney; Falling & The River
Kate Bush; A sky of honey
Karma lounge; Djam & Fam

schilderen_in_kleuren2

Meer over Rosalie vind je op onze site of op rosarom.nl

De schilders

Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren Dansen in kleuren

De kleuren

Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren Kleuren

dj Aloes

Let it rain!

regendansOp wat leek een van de heetste dagen van het jaar, waarop je heel erg op regen gaat hopen, draaide ik weer bij "eindhovendanst"!
Na een rustige opbouw bleek er toch veel energie bij veel dansers aanwezig te zijn, dus via o.a. balkan, latin, afrikaanse muziek, trance, soul (met een knipoog naar North Sea Jazz wat gelijktijdig aan de gang was), dansten we de aarde rond. Alsof het een regendans betrof: er barstte een flink onweer los, gelukkig op wat afstand. Voor sommige dansers aanleiding om buiten in de regen te gaan dansen! Al tijdens het onweer ontstond in de muziek en dans een verstilling die eindeloos leek te duren. Dit vind ik heerlijk om te doen en krijg veel terug van de dansers die daarin geinspireerd bewegen. Voor die danser die kwam vragen welke artiesten dat waren hierbij een paar namen:


Maneesh de Moor
Sultan Khan & Krishna Das
Bahramji
Manish Vyas
Deva Premal

Eindhoven tot ziens!

ps ik zou wel een keer een hele avond zo willen vullen.

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location