fbpx

Terugblik: Diner Dansant

glazen_banner

Terugblik

dinerdansantbilboard-s chocomond-s
dinner-s sm-plates-s kolibri-s
  voeren-small

Een avond voor muzikale fijnproevers
Op 11 juli (2009) nodigden we iedereen uit om te komen kletsen, smúllen en swingen! Een avond om elkaar aan de zomerse diner-tafel en op de dansvloer beter te leren kennen, te genieten van elkaars gezelschap, kookkunst en danstalent.

Een gezellige informele avond waarin we koken vóór elkaar en dansen mét elkaar. We deden dit al eens met de Crew en de docenten maar nu pakken we het wat groter aan. Iedereen was welkom; lekkere koks, gezellige eters en fijne dansers

Incl. traktatie
Speciaal voor deze avond treedt Francis Bouwman uit de coulissen op de "eindhovendanst" voorgrond. Samen met haar collega Eveline trakteren ze jullie op enkele speelse elementen uit hun Sprankelworkshops om jullie uit de stoelen, op de been en in beweging te krijgen.

Lees maar verder om te zien of dat lukte...

 

Reacties

Lieve Francis & Frank,

Blij verrast
Voor de 2e keer naar "eindhovendanst" gekomen en wederom blij verrast naar huis gegaan. Het begon al fijn met al het lekkers dat de "dansers " met zicht- en proefbare aandacht hadden bereid. Heel bijzonder om met elkaar aan een lange tafel te eten, te kletsen en te luisteren naar Francis met een prachtig verhaal over een reiziger met een soepsteen. De moraal van het verhaal, dat bij alles wat je organiseert, mensen het belangrijkst zijn, is absoluut toepasselijk.
Een nieuwe taal

Het dansen, 2 aan 2 met de ruggen tegen elkaar, was voor mij een prachtige ervaring, ik voelde het energieveld van mijn danspartner en kon tegelijkertijd bij mezelf blijven, de bewegingen ontstonden, en er kwam een nieuwe taal, de bewegingstaal van ons samen.
Aardbei
De sensatie die volgde was geblinddoekt, horen, ruiken, proeven. Nog nooit heb ik een voorbij komende aardbei zo sterk geroken en daarna geproefd. Het is dat het een beetje onhandig eet geblinddoekt anders zou ik wel iedere maaltijd zo willen nuttigen.
Geblinddoekt
Dat we vervolgens ook nog geblinddoekt de ruimte ingingen en tot dans kwamen, maakte voor mij het zintuigelijk feestje compleet. Met het volste vertrouwen in de helpers (zodat we nergens tegen aan zouden botsen) begaf ik me in de ruimte en had allerlei mooie ontmoetingen. Soms alleen een hand hoog in de lucht, de andere keer een wang, dan weer even een dans om vervolgens weer alleen op ontdekking te gaan. Deze ontmoetingen waren anders dan met zicht, intenser en zonder oordeel. Ik vond het geweldig!!!
Genoten
Tjsa en dan nog vrij dansen, heerlijk, fijne muziek en mooie samendansen.
Kortom ik heb genoten. Op naar een volgende Eindhoven danst.

Groetjes Daantje

 

 

Hallo Frank en Francis,

Voor Yvon en mij was het de eerste keer dat we deelnamen en we vonden het super-Leuk !!
De sfeer was ideaal en het dansen maakte me weer eens heerlijk zacht !
We komen zeker terug om meer te genieten van jullie en de dans !
Bedankt voor dit initiatief en tot ziens !!

groetjes Marjan

 

 

Het diner was geweldig. Bij de gratie van alle koks hebben we samen een
heerlijk en prachtig samenspel van eten gemaakt.

Josette
 

 

Liefde! Het belangrijkste ingredient van de avond! Zintuigstrelend. De uitnodigende tafels bij binnenkomst, de prachtige gerechten, genietende ogen.
Prachtig verhaal over de dingen samen doen dat ik thuis weer meer wil toepassen. Heerlijk eten, fijne rug, lekkere hapjes voeren en dan de glimlach van de ander zien. Liefde voelen, stralen.
En ook, verdriet zien, pijn voelen, alleen voelen en dat dansen. Genieten hoe anderen genieten En weer een fijne wandeling op het pad naast de dommel als slot.
Het was een mooooie avond!

Nathalie


 

 

De soepsteen

  De soepsteen
(Het verhaal dat Francis tijdens het eten vertelde)

steen_handIn een dorp waar veel armoede was, liep een vreemdeling. Hij had een lange weg achter de rug en was hongerig, maar begreep dat hij in dit arme dorp niet zomaar om eten kon vragen. Het was koud. Toch was er in de meeste huizen geen vuur in de open haard.
In een huis waar wel vuur brandde, zag hij een paar gezinnen bij elkaar zitten. “Dat doen ze zeker om brandstof te sparen”, dacht de vreemdeling. Hij klopte op de deur en vroeg of hij zich ook bij het vuur mocht warmen. De kamer zat al vol, maar iedereen schoof een plaatsje op zodat er voor de vreemdeling ook nog een plaatsje was. De mensen zagen er hongerig uit. Toch werd er geen eten klaargemaakt.
“Ik zou graag soep op het vuur willen koken”, zei de vreemdeling, “hebben jullie een grote pan voor me?” Verbaasd keken de mensen hem aan en vroegen: “Waar wil je soep van koken? Je rugzak is bijna leeg, daar kan niet veel in zitten om soep van te koken.”
De man haalde een mooie steen uit zijn zak en zei: “Dit is een heel bijzondere steen. Een soepsteen. Als jullie een pan met water op het vuur zetten, kan ik van deze steen soep koken.”

De mensen geloofden niet direct wat de man zei, maar ze hadden wel een grote pan en genoeg water, dus konden ze het allicht proberen. De kinderen dachten: “Misschien is die man een tovenaar.” Nieuwsgierig zagen ze hoe hij de steen voorzichtig in de pan met water legde, die op het vuur was gezet. En vol verwachting bleven ze naar de pan kijken, waarin het water langzaam warm werd en tenslotte begon te koken.
Toen zei de man: “Nu zou er eigenlijk een beetje zout aan toegevoegd moeten worden.” De vrouw, die in het huis woonde, stond op en haalde wat zout uit de kast. “Ik heb ook nog een laurierblaadje”, zei ze, “zal ik dat er ook in doen?” “Goed”, zei de man, “Een stukje vlees zou de soep nog lekkerder maken.” De buurvrouw zei: “Ik heb in de kelder nog wat soepvlees voor het avondeten bewaard. Nu we hier samen soep gaan eten, kan ik het er wel bijdoen.” Ze haalde het vlees en nam ook een paar worteltjes uit de tuin mee. “Een ui en een prei zouden er ook goed in smaken”, zei de vreemdeling. “Die heb ik nog in mijn tuin”, zei de overbuurman. “Ik heb nog een restje bonen en wat selderij”, zei een ander.
Iedereen haalde iets op waardoor de soep nog lekkerder en voedzamer kon worden. En even later hing er een heerlijke geur in de kamer. De borden en lepels werden alvast klaar gezet. Na een poosje stond de man op, roerde in de soep en proefde. “De soep is klaar”, zei hij en schepte de borden vol.

Allen smulden van die overheerlijke soep. In lange tijd hadden ze niet zo heerlijk gegeten. Ze aten met elkaar de hele pan leeg. Alleen de soepsteen lag er nog in. De vreemdeling stond op en wilde vertrekken. “Uw soepsteen ligt nog in de pan”, riep een kind, “je vergeet je soepsteen.” “Die mogen jullie houden”, zei de man, “daarmee kunnen jullie nog wel duizendmaal soep koken, als je ‘t maar zo doet als we het nu gedaan hebben.” “Dat is een wondersteen”, zeiden de kinderen tegen elkaar.
De vreemdeling lachte toen hij dat hoorde terwijl hij de deur uitging. Buiten het dorp gekomen, zocht hij een mooie ronde steen, stopte hem in zijn rugzak en liep fluitend verder.

 

 

Foto's

~ Menu kaart ~

Zie hier een greep uit al het lekkers dat men meebracht. Dit was slechts wat opgegeven was. De werkelijkheid was nog overvloediger, kijk maar naar de foto's.


Voorgerechten:
Tomatensoep met pesto, Meloen met rauwe ham, Zalmverrassing, Wortelsoep, (...)
Hoofdgerechten:
Broccolitaart, Pastasalade met fruit en turkse feta, Lasagna met spinazie en feta, Vegetarische quiche, Chili con carne, Bobotie, (...)
Bijgerechten:
Couscoussalade met geitenkaas/amandelen, Lichte salade, Zelfgebakken brood, Zalmwraps, (...)
Nagerechten:
Yoghurt/vla met fruit, Chocochipcake, Roti Kukus ( indonesische cake ), Rozijnentjap, (...)

Playlist SwingFree

Diner Dansant

sprankel francisbloem1 francis francisbloem2 eveline

Voor de dans-opdrachten hebben Francis en Eveline de volgend nummers gebruikt:

Kraayenhof Carel - Que Nadie Sepa Mi Sufrir
Tchaikovsky - Waltz
Arvo Pärt - Fragile E Conciliante
Nina Simone - Here comes the sun
Sting - Fragile
Khadja Nin - Sina Mali, Sina Deni


Tijdens het eten zelf was o.a. dit horen:

Henry Hall - Teddy Bears' Picnic
Ramses Shaffy - Wees Niet Zo Streng
Toon Hermans - Ratata
Silje Nergaard - Let there be love
Billy Stewart - Summertime
en div Tracks van de Relaxz Happinez CD van Dimitri Dimadis

dj JoosTBT

De SwingFree ging van start op de muziek van dj JoosTBT hij draaide de volgende muzikale juweeltjes:

Mokobé du 113 - Safari
Cesaria Evora - Carnaval de São Vicente
P18 - Escuchen Mi Conga
Ska Cubano - Yiri Yiri Bon (DJ Panko Remix)
Dhol Foundation - Breathe
Electrocutango – Felino
Csókolom - Amari Szi, Amari
Watcha Clan - Balkan Qoulou
Shantel - Fige Ki Ase Me
Nidi d'Arac - Ahi Tamburrieddhu!
Gigi - Gud Fella
St. Germain - Land Of...
Burhan Öçal - Büyülü Dans
Kaloomé - Agua Fresca
Gol - Angelica in Delirium
Mo Boma - Walk Like a Pygmy
Tadao Sawai - Futatsu no Hensokyoku Sakura Sakura

joost

 

 

 

 

 

 

 

djShock

Na de sensibele prikkelingen op de zintuigen was het de beurt aan djShock om beweging te krijgen in de aanwezigen die onmiddelijk een beroep deden het oergevoel tot dansen. Pompende ritmes en zwoele zomerklanken brachten warmte in de stramme spieren en een blijmoedige sfeer aan de vooravond van de vakantie. Dj Shock was het lekkere toetje na een smaakvolle workshop. En naar verluidt wil hij graag nog eens hoofdgerecht zijn.

Kraak & smaak - Say yeah
Neville Brothers - Yellow moon
Joy Denalane - Change
Friso & Dj Eddy - Minnie the moocher
The new jersey kings - Spinning wheel
Soulwax - Billy Jean
Q burns abstract message - Get up
C.F.M. - Welcome back brother james
Anita O´day - Sing sing sing
Nina Simone - Sinnerman
Pitbull - I know you want me
Buddy Rich - The beat goes on
Candido - I´m on my way
Bollywood brass band - Gur nalon ish mista
Sarah Vaughan - Fever
Basement jaxx - Bucavina
Cumbia cumbia - Cola boca menino
Richard Groove Holmes - Groovin for mr G

ball_lightning

 

 

 

 

 

 

 

Van de meeste van deze muziek kun je een stukje luisteren en downloaden (€1 per nr.) via het programma iTunes, klik maar op de links. Als je dat programma nog niet hebt om muziek te luisteren kun je het direct downloaden. Twee minuten werk en een absolute aanrader!

 

 

 

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location