fbpx

Terugblik: Contact Improvisatie

{2jtab: Terugblik}

thumb_zoovoeldeikmenaci

contact_impro_vloer

"Kom je spelen?" kopte de aankondiging van de workshop Contact Improvisatie van Sebas. En deze uitnodiging hebben veel dansers zich ter harte genomen. Nog géén eerdere avond bruiste zo van levenslust, experiment en spel. Juist ook het met elkaar en met z'n allen plezier hebben was voelbaar op de dansvloer tijdens de SwingFree ná de workshop. Ik had wel even schrik dat de mensen die halverwege instroomden terug zouden schrikken van de uitbundigheid maar gelukkig ten onrechte. De levenslust was dusdanig inspirerend, uitnodigend en zelfs aanstekelijk dat uiteindelijk iedereen zich wel een paar jaartjes jonger voelde dan aan het begin van de avond. Wat mij betreft blijft dat speelse een vast ingrediënt van de "eindhovendanst" cultuur.

 

We hebben deze keer helaas geen beelden van de workshop, als je er niet deel van was zul je deze keer moeten doen met twee mini filmpjes van de SwingFree en vooral de mooie reacties van de deelnemers. Toch zal de invloed van deze avond wel door sijpelen in onze komende avonden samen dansen.

{2jtab: Reacties}

"hier een hand
daar een arm, voet, schouder, rug,
wat is van jou, wat is van mij
waar stop ik waar begin jij
golvend stromend vloeiend en af en toe botsend knotsend
gaan en weer komen
spelen spelen spelen
bruisend heerlijk eerlijk

dankjewel!
"
Gitta

 

Hihi Frank, wat schrijf je die stukjes fijn....plots verschijnt een glimlach op mijn gezicht bij de gedachte aan afgelopen zaterdag. Bedankt!
Eelco

 

"Spelen, heerlijk spelen,
al rollebollend over de vloer.

Aanraken, elkaar aanvoelen,
mee gaan en laten gaan.

Vertrouwen, zoveel vertrouwen,
voelde zo goed, ondanks alle blauwe plekken!
"

Petra

 

" Het was een zeer speelse avond waarin het volgen en leiden een grote rol speelden. Sebas zette een veilige en speelse setting neer die makkelijk overging in de dansavond erna. Ik heb echt nieuwe ontdekkingen gedaan in samendansen door mijn dansgebied te verruimen naar op/onder/naast mijn danspartner tot en met de slappe lach op de vloer. Vooral om te durven 'inbreken' bij anderen gaf nieuwe onverwachte ontmoetingen."
(...)

 

"De CI was mijn eerste avond in Eindhoven. CI is op dit moment mijn dansweg en griezelig is het absoluut niet ! Sebas ken ik al en van EindhovenDanst had ik goede verhalen gehoord. Ik heb die avond fantastisch gedanst. Kan niet anders zeggen. Speels, creatief, sensueel met dansers, die daarin op zijn/haar manier goed antwoord op konden geven en vooral: ook niet bang waren. Integendeel. Het was de lange reis uit A'dam (gelukkig met Annemieke) meer dan de moeite waard. Het is waarschijnlijk ook niet de laatste keer. Wel vond ik de overgang in muziek tussen workshop en vrijdansen wel wat erg groot. CI heeft over het algemeen een rond/vloeiend karakter en Carolien zette vrij staccatto in om het maar eens in 5Ritme termen te zeggen. Dat had geleidelijker gemogen. Ook om de CI goed tot zijn recht te laten komen."
André

{2jtab: Filmpjes}

Beeldend talent?

Het mag duidelijk zijn dat deze filmpjes van een amateur zijn ;-( Ik slaag er slechts gebrekkig in weer te geven dat het een erg leuke, uitbundige en speelse avond was. Omdat deze avond onze vaste fotograve Paula en niet bij kon zijn zet ik ze er bij gebrek aan beter toch maar op. Als er mensen zijn die het leuk vinden om van onze avonden een beeld verslag te maken is dat meer dan welkom. Dat kan bv als invaller (foto's) of juist als aanvulling (video, tekenen, kleien, dichten, ...). Sommige avonden lenen zich juist erg goed om er met bewegend beeld en geluid verslag van te doen kijk nog maar eesn naar de Derwisjdans. Volgens mij zit er tussen de gasten heel veel (nog) verborgen talent, dus...... Wie o wie kan er meer dan dansen en wil dat met ons delen? Stuur me maar een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als het je leuk lijkt.

{2jtab: Playlists}

Workshop Contact Improvisatie

Sebas:
"Wouw, wat veel blije en enthousiaste mensen waren er bij deze workshop. Leuk om mee te werken. Voor mij was het een experiment, om vóór de laatste oefening al een "afrond-cirkel" te maken met ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. En gelukkig werkte het, om daarna iedereen weer actief voor de laatste oefening te krijgen, die zo heel mooi vloeiend in de dansavond kon overgaan.De suggestie om je met andere 2tallen te gaan bemoeien ('om "onnodige beleefdheid" te vermijden') werd dankbaar en speels opgenomen. Ik zag dit in de rest van de dansavond veel terug komen: veel mensen experimenteren om in het dansen veel andere mensen uit te nodigen, bij een dans te betrekken, weer los te laten, zich aansluiten bij duo's, trio's, .... Er was een zeer open, speelse en vrije sfeer om met elkaar plezier te hebben en te dansen. Wouw. Fijn om daar bij te mogen zijn geweest."

 

thumb_sebas_van_wetten

Dit is ongeveer de playlist van de workshop:
(De laatste nummers zijn niet allemaal gebruikt; De eerste vier in iedergeval wel )

(nummer - artiest - album)

M'Bifo - Rokia Traoré - Bowmboï
Joséphine rêve
- Rene Aubry - ne m'oublie pas
Treatments
- Speedy j - G Spot
La girafe
- Rene Aubry - La revolte des enfents
Walk the reeds
- Rene Aubry - Libre Parcours
Blue lady
- Rene Aubry - Libre Parcours
Let's dance - Giora Feidman - viva el Klezmer
Rozhinkes mit Mandlen - Giora Feidman - viva el Klezmer
Tag am meer
- Fantastische 4 - 4. Dimension
M'boré
- Sone Diabaté - op: Desert Blues, ambiances du sahara


Dee Jay Cee Jay

Carolina:
"Ik heb intens genoten van deze avond. Soms kan ik wel eens hebben dat het even duurt voordat ik alles om me heen kan vergeten maar vanavond was dat niet zo. Ik was direct geconcentreerd en helemaal in mijn lijf en in de dans.De opbouw van de workshop contactimprovisatie met de oefeningen die je met je ogen dicht moest doen hadden hier een groot aandeel in. Daarna mocht ik Dee Jay zijn. Wat is het toch heerlijk om je eigen mooiste muziek te mogen laten horen, alleen jammer dat ik er dan niet zelf op kan dansen. Maar dat zelf dansen mocht ik daarna doen op de muziek van mijn collega Heman. Wij zijn een goed team al zeg ik het zelf. Wat is samen dansen zonder vast pasjes toch heerlijk!"

 

 

carolina

Deze nummers en CD's werden door Carolina gebruikt:

Bahramji - Sufi Safir
All mixed up - Nitin Sawhney
Music for Catwalks - Eddy de Clercq & Friends
Dirty Merengue - Latin House sessions volume 1 - D-Rashid
The floor is on Fire - Pitbull feat. Machel Montana en Lil John
World Lounge - Putumayo
Beyond the moon - Funky Plusch
Brand new day - Sting
Rahil Remix - Amr Ismail
Aman Iman - Tinariwen
djHe*man

High low | Michael & Spearhead Franti (feat. Zap Mama)
Let Me Know | Roisin Murphy
Easy | Groove Armada
Yalla Chant | Natacha Atlas
Mandala | Thievery Corporation
Sharabbia | G Samra
The Khaleegi Stomp | Transglobal Underground
Hit | The Sugarcubes
Ladyshave | Gus Gus
I changed my mind | Quannum
Hey Ya! | OutKast
Oriental Delights | Beat Nation
Dum Maro Dum | Bolywood Brass Band
Comrade Z | Devotchka
T.S.O.P. | Dexys Midnight Runners
I'm Gonna Make You Love Me | Diana Ross & the Supremes
Liberta | Novalima
Independence Day | David Byrne
Mary Wanna | Lat-Teens
Kinda' Kinky | Ursula 1000
Velvet Pants | Propellerheads
Chitagong Chill | The State of Bengal
Wir Sind Die Anderen (fruling 2007) | 2Raumwohnung
Sparks | Royksopp
The Rocket Builder | Johann Johannss

thumb_herman

 

 

 

 

 

 


Van de meeste van deze muziek kun je een stukje luisteren en downloaden (€1 per nr.) via het programma iTunes, klik maar op de links. Als je dat programma nog niet hebt om muziek te luisteren kun je het direct downloaden. Twee minuten werk en een absolute aanrader!

{/2jtabs}

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location