fbpx

Terugblik: Nia en DJ Aloes

Pásjes leren bij "eindhovendanst"!?

(Klik in de verschillende tabjes voor alle onderdelen van het verslag)


Reacties

gittavideo1Wàt een sprankelende avond, ik heb genoten tot in mijn tenen! Ik maakte me best wel een beetje zorgen of Nia zou aanslaan bij Eindhoven Danst, vanwege de 'pasjes', maar het was één van de beste Nia sessies die ik al heb gegeven! De openheid van de deelnemers om zich in dit nieuwe dansavontuur te storten en helemaal mee te gaan in speelsheid, lichaamsbewustzijn en daadkracht heeft me blij verrast! Fijn ook dat er zoveel mannen aanwezig waren, de krachtige energie was duidelijk hoorbaar en voelbaar! Dank aan iedereen voor het enthousiasme en voor de hartverwarmende reakties achteraf!

De Swingfree was ook weer een waar festijn!
Ik voel me net een kind in een snoepwinkel, hier een liedje, daar een melodietje, een stem, een ritme, bas, klank, een iets in de muziek om met mijn lijf te ontdekken, te proeven, in weg te zakken. Yummy! Ontroerend mooi ook, als je om je heen kijkt en al die blije, vrije gezichten ziet...

Music+Movement=Magic!
Gitta

gittavideo2Hoi Frank en Francis.
Bedankt voor het geweldige initiatief!
Ik hoorde wat kritiek, o.a. over de "pasjes" die ingestudeerd moesten worden. Naar mijn mening is het een kennismaking met een dansvorm waar, later, als je de vorm onder de knie hebt, de echte onderliggende bedoeling duidelijker wordt en meer schoonheid laat zien. Tis ook niet helemaal mijn ding, maar ik vond het zeker de moeite waard! Daarnaast is de sfeer gewoon geweldig. Tot de dreamtime.
Marc

Voor mij was het de eerste kennismaking met "eindhovendanst", maar zeker voor herhaling vatbaar!
Mooie lokatie!
Groetjes Elvera


gittavideo3Hai Francis en Frank,
Wat ik zo leuk vind is dat jullie telkens iets lekkers neerzetten dat dan ook nog in het 'thema' past. Geeft voor mij iets heel persoonlijks en een soort 'thuis'gevoel !
Josette

Hoi Frank en Francis FF.
Heb het in het gastenboek gezet dat ik het een geweldige avond vond. Een inspirerende workshop met aansluitend een heerlijke dansavond in een aangename sfeer. Wat wil je nog meer? Bedankt voor de fijne avond.
Antonio Ricardo.

 

Beste Frank en Francis,
Het was de derde keer dat ik naar eindhoven danst ben geweest. Ik heb enorm genoten van primitieve dans en biodanza. Voor mij komen bij eindhoven danst vormen van dans samen die niet gericht zijn op pasjes maar op persoonlijke groei. Ik hou enorm van dansen, maar kom naar jullie toe om meer met dit laatste bezig te zijn. Nia was voor mij dan ook een tegenvaller. Het doen van pasjes ging bij mij voorbij aan het idee van persoonlijke groei. Voor mij was het te 'sportschool-achtig'. Tot nu toe vond ik het zeer prettig om met veel mensen in de ruimte te zijn, deze keer kon ik lang niet altijd de docent zien (andere keren ook niet, maar dat maakte niet uit) waardoor ik het niet goed kon volgen. De instructies waren niet duidelijk genoeg zonder visuele ondersteuning. Dat is denk ik ook het nadeel als je 'moet' dansen wat er gezegd wordt. Ik kon dus niet altijd meekomen. Ik merk dat ik de andere 2 keren enorm heb genoten en jullie dit NIET heb laten weten! Dat wil ik bij deze dan ook zeeeer benadrukken!
Groeten, Lilith

gittavideo4

Ik heb een geweldig lekkere avond gehad. Wat hebben jullie een fijne locatie en een fijne groep mensen aangetrokken. Ik zou graag willen dat ik dichter bij Eindhoven woonde...
Warme groet, Wilma

 

Nia is hééééérlijk, dj Aloes was super!
Fijn Fijn Fijn! :)
Esther & Tamaki

 

 

 

Foto's

Foto's van de Nia Workshop van Gitta (en Wilma)

OP aanvraag vertoning werkt niet meer helaas

Playlists

Workshop Nia

 

Gitta en Wilma draaide in hun workshop deze muziek:

 

thumb_gittaportret

thumb_nia_wilma

Illumine - Japanese
Illumine
- Traveling
Illumine
- Magic carpet
The Karminsky Experience
- Exploration
Ganga Girl
- Nungabunda
Adam Shaikh
- Opal
James Asher
- Amma
Purekane
- Downtown
Anuvida
- Feel your body Float

 

dj_aloes

SwingFree DJ Aloes

 

 

josetteMijn ervaring als kennismaking met eindhovendanst; was een speciale. Mooie ruimte, aardige mensen en "echte" dansers. Want er kon veel, zelfs van 22 tot 23 uur, toen in de ruimte boven de dansvloer (kerk) de Paaswake werd gehouden. Ik hield het toen letterlijk en figuurlijk licht: met muziek van Maria Dolores Pradera (het nr. Hijo de la Luna), Paco De Lucia (het nr. Entre dos Aguas) en Titi Robin (het nr. Ma gavali-rumba) waarop volop gedanst werd. Daarvoor en daarna ook stevigere muziek met krachtige percussie gedraaid en naar het einde meer en meer verstilling en naar het hart toe. Het was voor mij een hele fijne avond als dj, waarin ik veel ruimte voor creativiteit voelde op de dansvloer wat mij inspireerde in mijn muziekkeuze.
Eindhoven: ik hoop jullie weer te ontmoeten! liefs, dj Aloes

 

Van de meeste van deze muziek kun je een stukje luisteren en downloaden (€1 per nr.) via het programma iTunes, klik maar op de links. Als je dat programma nog niet hebt om muziek te luisteren kun je het direct downloaden. Twee minuten werk en een absolute aanrader!

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location