fbpx

"Dans je kracht!" Een goed begin...

Een terugblik van de openingsavond van 2009

(Klik in de verschillende tabjes voor alle onderdelen van het verslag)
{2jtab: Intro}
Welke kant gaat het op met "eindhovendanst"? Kun je straks over de hoofden lopen en word je er uitgezet als je je schoenen niet uit doet?

crowdsurfingsmalVoorlopig zal dat nog wel meevallen hoor, maar we zitten wel in de lift. De eerste avond was al goed bezocht maar het werd elke keer drukker en ook nog leuker. Onze 4e dansavond werd al door meer dan 100 dansers bezocht, wat ontzettend fijn! Lees, kijk en luister maar verder. Weer een uitgebreid verslag voor een ieder die er bij was of het heeft moeten missen.

Veel plezier en tot op de dansvloer van 2009!

Frank

{2jtab: Verslag}

nathalie

Eerst samen eten
Gisteravond was ik er al vroeg bij want eerst gingen we met de crew eten, iedereen had wat lekkers gemaakt en het paste zonder overleg over het menu wonderwel bij elkaar. Mijn echte Belgische chocolademousse vond gretig aftrek en wie nog het recept wil stuur maar een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Leuk om iedereen zo eens bij elkaar te zien en te weten dat dat dus de crew is. Na het gezellige etentje gingen we aan de slag om de boel voor te bereiden, het heeft wel een speciaal sfeertje als iedereen zo bezig is.

Record aantal
Er hadden zich 66 mensen opgegeven maar om half 8 waren er al bijna 90. Een record aantal maar volgens Frank kán de ruimte wel het dubbele hebben, we zullen zien of het zover komt. Het waren wederom mensen die voor de eerste keer kwamen maar ook dansers die nog geen keer gemist hebben. Het is overigens opvallend dat deze dansplek zeker niet alléén door vouwen bezocht wordt, fijn!

Natuur als inspiratie
Na de warmingup waarin Marjo een prachtig stukje tekst voorlas (deze tekst staat naast de foto's) gingen we al schaatsend 'de aarde in' met onze bewegingen. Marjo vertelde hoe de natuur haar daarbij inspireerde en we stelden ons voor om door de veerkrachtige zwarte aarde te lopen, ik voelde de energie helemaal door mijn lijf omhoog komen. Na de aarde lieten we ons meevoeren door de wind die door de rietstengels ging. Mooi om te zien hoe dat bij de ene heel rustig vloeiend en bij de ander juist snel en wisselend ging.
Het verbinden van laag naar hoog vond ik eigenlijk het fijnste: om allebei te zijn.

Voor elkaar en met elkaar
Voor elkaar dansen was inspirerend, ik vond het boeiend om te zien hoe mijn partner zich bewoog en andersom om voor een ander te dansen. Ik heb het al vaak gedaan, maar het blijft een mooie oefening om zo bewust te dansen en het schept altijd een band :-) In kringen van 10 mensen gingen we vervolgens voor elkaar dansen, telkens 2 in de kring, nou ja dat was de bedoeling maar al snel stond bij ons iedereen te dansen en was er niet echt een kring meer, maar dansten we lekker allemaal met elkaar. Dat werd nog eens uitgebreid toen we met de gehele zaal op de Bolero van Ravel ons individuele symbool helemaal konden laten zien. Een prachtige afsluiting!

Swingende dj's
DjCeeJay sloot perfect aan met haar muziek. Ik vond de muziek die zij draaide geweldig, ook prachtige overgangen tussen nummers en sferen, superdansmuziek en dat was ook te zien aan hoeveel mensen er op de vloer stonden! Ik merkte niks van een dipje na de workshop en kon meteen lekker door. Trouwens Carolina ging zelf ook flink uit haar dak achter de draaitafel. Daarna djHe*man, zijn muziek was weer heel anders, maar wel erg leuk deze afwisseling.

Dank
Ik hoop dat de playlist gauw op de site staat om te kunnen nagenieten, over 2 dagen zal de spierpijn wel over zijn. Ik vond het een supergeslaagde avond, bedankt allemaal!

liefs
Nathalie

{2jtab: Foto's}

" Dans appelleert aan een waarheid die verborgen zit in het lichaam, daar
waar de ervaring gemaakt wordt.

Ze roept op wat zich verbergt achter woorden, stropdas of jas der gewoonte.

Ze vult niet in, pint niet vast, laat ieder zijn eigen ervaring en neemt je dwars door alles heen mee naar binnen, naar de kern van jezelf.

Naar de kern van je ziel."

 

Choreograaf Hans Tuelings

(Geciteerd door Marjo bij aanvang van haar workshop)

{2jtab: Playlists}

Natuurlijk dansen

marjo_in_scala

Niet veel docenten hebben ervaring met groepen van 90 dansers, maar Marjo stond haar mannetje in de workshop "dans je kracht". Hieronder kun je nog even nagenieten van de muziek die ze in haar workshop gebruikte.

Harry Sacksioni - Eclips
Gotan Project - Paris Texas
Antonio Vivaldi - Largo
Vicente Amigo & El Pele - Hable Con Ella
Marurice Ravel - Bolero


SwingFree

Het zal in deze periode nog wel vaker voorkomen: twee nieuwe dj's achter de draaitafel. Voor Carolina Janssen was het zelfs een debuut als dj (nu dus djCeeJay) maar djHe*man was met zijn ervaring in de US alleen onbekend voor ons. Ik vind ze beiden een aanwinst en hoop dat ze in de toekomst vaker komen draaien bij 'eindhovendanst'.

 

djCeeJay

Carolina heeft haar naam al gevestigd als dansdocent en na vanavond heeft zij er een nieuwe passie én artiestennaam bij: djCeeJay. Het swingde behoorlijk, zowel op de dansvloer als achter de knoppen ;-) Dit kwam er ongeveer langs:

Gotan Project - Paris Texas
Susheela Raman - Love trap
Da Lata - Binti
Stereo MC's - Fever
Oi va voi (3x) - Further Deeper, Black sheep, dry your eyes
Prince - Black sweat
Prince - Get on the boat
Little axe - Midnight dream
Organic Grooves - Banal Reality
Mo' Horizons - Gonne be
Sting - Inside
Sting - The book of my life
Jolly Mukherjee - Kirwana
Nurrat Fateh Ali Khan - Star rise
Said M'rad - Move                        
Christian Becker - Muddy

djceejay

 

 

 

 

djHe*man

DjHe*man was even bang om het stokje van djCeeJay over te nemen, maar zijn vrees was ongegrond. Met zijn ervaring in het laten swingen van de "mentally challenged" in de US, kon het bij een stel zotten als wij toch ook niet mis gaan ;-). Hij had een duidelijk eigen toon in muziekkeuze: hieronder staat het lijstje met zijn te gekke mix.

Nuyorican Soul - I Am the Black Gold of the Sun
Transglobal Underground - Emotional Yoyo
Groove Armada - Superstylin'
Thievery Corporation - 38.45 (A Thievery Number)
Serge Gainsbourg - Cha Cha Cha Du Loup (Instrumental)
Natacha Atlas - Beny ou benak eih
Serge Gainsbourg - Initials B.B.
Poppys - Non, non, rien n'a change
Mano Negra - King Kong Five
Amadou & Mariam - La Triste Realité
Dennis Ferrer - Funu
Bongo Maffin - Mari Ye Phe Pha (Dennis Ferrer Mix)
Glaubitz & Roc - Sunshine Day
Ursula 1000 - Good Times Machine
Simple Minds - Theme for Great Cities
Eddie Bo & The Soul Finders - Hook & Sling
Combo moderna - Mambossa
Madonna - La Isla Bonita
Candido - Take More Candi
Paula Lima - Quero Ver Você No Baile
4hero - Les fleurs
Howie B. - Ballade de Melody Nelson

djhe_man

 

 

 

 

 

 

Van al deze muziek kun je een stukje luisteren en downloaden (€1 per nr.) via het programma iTunes, klik maar op de links. Als je dat programma nog niet hebt om muziek te luisteren kun je het direct downloaden. Twee minuten werk en een absolute aanrader!

{/2jtabs}

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location