fbpx

dj's

Jacco Weijers

én de SwingFree met "Live mixen" door Jacco

Vanaf mijn 10e wist ik het al, ik wordt later dj.

{2jtab: Jacco Weijers}

jacco

Ik wil me graag even voorstellen, mijn naam is Jacco Weijers en ben van kinds af aan al gepassioneerd door muziek. Muziek bevat die ingrediënten die emotioneel iets in je te weeg brengt en je laat bewegen zoals je wilt bewegen. Mijn intentie op dans avonden is dan ook om mee te bewegen en samen met het publiek een verbinding te maken zodat hier ook de juiste muziek bij gedraaid wordt. Na alle feedback op o.a. het Eigentijds Festival ontdekt hoe belangrijk het voor mij is om hiermee door te gaan en te delen wat ik heb te delen, muziek.

Klara heb ik op het eigentijds festival ontmoet en werk graag met haar samen om  de krachten te bundelen ten gunste van de avond. Ik kijk er dan ook naar uit om zaterdag in Eindhoven te staan.

{2jtab: Vanaf mijn 10e (...)}

Vanaf dat ik klein was heb ik altijd een bijzondere connectie met muziek gehad, heb veel op pannen kisten etc gedrumd en was vaak met de stereoapparatuur van mijn ouders aan het stoeien. Dit werd steeds intensiever, muziek opnemen van de radio en op een gegeven moment mijn 1e single gekocht in de winkel. Al snel snel had ik mijn eigen stereoapparatuur op de kamer. Helemaal in mijn eigen wereldje was ik dan al dj. En dit heb ik doorgezet met uiteindelijk op mijn slaapkamer een studio waarin ik mijn eigen mixen kon ontwerpen de muziek die ik hiervoor gebruikte was veelal techno tribal en progressive met vleugjes ambiënt. Daarna  kwam er een periode waarin ik ook veel in lokale clubs heb gedraaid van disco tot bardancing.

Een mooie tijd waarin ik vooral heb geleerd om me af te stemmen op het publiek en om te kijken waar de grens van het publiek lag, op die manier kon ik het maximale uit de avond halen. Na 15 jaar in dit vak te hebben gewerkt heb ik tijdens mijn studie periode voor energetisch therapeut besloten om afstand te doen van het draaien in bardancings, het was een logisch besluit, echter al snel daarna kwam ik erachter dat alles wat ik in deze periode heb geleerd nu op een heel andere manier gebruikt kon gaan worden.
Tijdens de opleiding voor energetisch therapeut kwam ik in contact met de trancedans, ik bemerkte dat deze vorm van bewustwording en meditatie er o.a. bij mij voor heeft gezorgt dat de geblokkeerde energie (emoties) in mijn lichaam makkelijk weer kon gaan stromen. Eigenlijk tegelijkertijd met de opleiding ben ik me gaan verdiepen in alle muziek die een tranceopwekkend vermogen hebben. Dit ben ik spelenderwijs gaan mixen en ontdekte dat er een schat aan nieuwe muziek ontstaat die ondersteunend werkt voor het helingproces van ons als mens. Nadat ik een aantal keren op div festivals heb gestaan en positieve feedback kreeg van de mensen ben ik me gaan realiseren dat het belangrijk voor mij is om hier in door te gaan. Hierbij kan ik de ervaring van energetische therapie meenemen en toepassen.

Op dit moment ben ik de mogelijkheden aan het onderzoeken voor het uitbrengen van een eigen cd. Ik houd je hier graag van op de hoogte. En verder workshops organiseren. Dus, wie weet zien we elkaar eens tijdens een trancedans of een andere vorm van dans.

Jacco Weijers

{/2jtabs}

Meer over de activiteiten van Jacco en zijn vrouw vind je op bewust-dansen.nl


 

Franc Duking

dj_francFranc Duking is twaalf jaar geleden bewust begonnen te kijken naar zelfrealisatie en aandachtig leven. Lichaamswerk, bio-energetica, ademwerk en zijns-georienteerde tantra zijn enkele van de trainingen die op zijn weg kwamen. In het dansen van de Argentijnse tango vond hij al snel veel parallellen met deze manier van leven.

Al 10 jaar is Franc nu bezig om zijn passie voor de Argentijnse tango met anderen te delen. Zijn missie is het verdiepen van de verbinding in de tango. Hij is een gedreven docent met een bijzonder gevoel voor de muziek. Een van zijn kwaliteiten is het uitnodigen van de aandacht en verwondering in de ontmoeting die elke tangodans kan zijn. Hij wordt enthousiast door de eigenheid en schoonheid van ieders dans. Door zijn lange ervaring als Tango-DJ en zijn enthousiasme voor het blote voeten dansen lijkt Franc dé man voor een een SwingFree met een bijzondere "Tango Touch".


Meer over zijn tango workshop, lessen en salons vind je op zijn site amordetango.nl

djPolyesta

polyestabanner

Ze draaide op grote evenementen als Werfpop, Lowlands en het Roots festival, stond op de podia van bekende clubs  als Paradiso en de Melkweg en verruimde haar Amsterdamse grenzen door wereldse mixen te draaien op happenings in Parijs, Portugal en India.

World grooves & Global beats

thumb_esta-hoed

Polyesta mixt muziek uit Afrika, Azië, Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Europa alsof er geen grenzen bestaan.
Ze combineert akoestisch met elektronische, traditionele met moderne, westerse en niet-westerse muziek in een zeer dansbare mix.

In beweging
Haar doel is mensen te raken en te verleiden met muziek, met klanken die de dansers nog niet eerder hoorde. Spicy beats uit India, mellow hiphop uit Cuba, funky Afrobeats, hart roerende Nu-Gypsy, Latin beats, dans muziek uit het Midden-Oosten of de Balkan, als het het lichaam en de ziel maar in beweging brengt.

Luister nu alvast!
concetzenderdjPolyesta verzorgt ook regelmatig het radio programma "Solta A Franga". Dit programma, landelijk uitgezonden door de Concertzender, is vooral gewijd aan feest muziek uit alle hoeken van de wereld. Klik op een van de afbeeldingen om intussen naar enkele Polyesta mixen te luisteren:

 

Op 12 december 2009 draaide djPolyesta een werldmix met een orientaals tintje. De SwingFree volgde op de Derwisjdans workshop.

 

Bezoek ook op haar eigen sites via polyesta.net

 

djShock

ball_lightningZwoel hoofdgerecht met groovy sausjes en vleugjes humor

Anders dan de naam djShock doet vermoeden, komen er doorgaans zomers zwoele klanken uit de speakers zodra djShock de turntables beroert. De shock die je kunt krijgen is meer een prikkel, een stimulerende electrische sensatie om de dansvloer op te gaan en de tijd te vergeten. Van I dont wanna dance gaat het straight on naar I wanna dance with you waarbij de kenner wellicht leest dat hij souljazz en soulrock kan verwachten als hoofdgerecht. E.e.a. is gelardeerd met een sausje van mystic grooves en moderne jaren 50 remakes met een vleugje humor. Ook aan de herkenbaarheid van de tunes wordt gedacht. Alles geheel in stijl.