fbpx

Geert Meeus

geert_dansend

De 5Ritmes met live muziek!

Voor veel van mijn dierbare dansvrienden is de 5Ritmes een favoriete dansvorm, het stond dan ook hoog op ons "eindhovendanst" verlanglijstje. Hoewel er geen in Eindhoven huisvest zijn er in Nederland veel goede erkende 5Ritmes teachers. Misschien wel de meest bijzondere ervaring was echter tijdens een workshop van de Belg Geert Meeus, hij begeleidt zijn "Waves" namelijk op indringende wijze met live percussie. We zijn dan ook zeer blij dat juist híj jullie met de ritmes heeft laten kennis maken. Geerts (eerste!) workshop bij "eindhovendanst" was 13 juni 2009
(Frank)

 

Over Geert

Geert Meeus is een muzikant in hart en nieren. Tijdens zijn rijke muzikale carrière heeft hij al heel wat watertjes doorzwommen. Van een experimentele jeugd als slagwerker groeit hij uit tot een volwaardige muzikant: 5 ritmes dansen, djembé en didgeridoo worden een ware passie. Na de teacher training in 2005 door Gabriëlle Roth, besluit Geert om op zoek te gaan naar zijn diepere persoonlijkheid via dans en (live) muziek.

 


Lees over de eerste workshop die Geert bij ons gaf in onze "Terugblik"

 

 

De 5Ritmes

5Ritmes® is meditatie in beweging, een eenvoudige krachtige dans die erop gericht is de danser in ieder van ons naar buiten te brengen. Er zijn geen stapjes te leren. Iedereen kan meedoen. Oud en jong, fit en stijf, je hebt geen ervaring nodig. Het enige wat je nodig hebt is de bereidheid om te bewegen en te ademen. Samen vormen de ritmes een golf van energie. Elk ritme is een verschillend energieveld waarin je zelf je expressie kan vinden:

thumb_djembehandsvloeiend
Je brengt je bewustzijn in je lichaam en zoekt naar je aarding. Je danst met je gewicht, zwaar of licht. Bewegingen zijn rond en continu, de energie is ontvankelijk en vrouwelijk.

staccato
Opgeladen vanuit de aarde kan je je daadkracht uitnodigen in de dans. Je danst lijnen en hoeken, duidelijke vormen, je brengt jezelf tot expressie. De beat ondersteunt je om duidelijkheid en kracht te vinden. De energie is mannelijk en expressief.

chaos
Beide ritmes in jezelf laten samenkomen creëert het ritme van chaos, een wilde beat en een totale overgave aan de chaos in wervelende gegronde bewegingen. Dit is het ritme van onze geest. Freak it out!

lyrisch
Een gewicht is van je afgevallen, je voelt je vrij om je eigen unieke dans te durven dansen, speels en luchtig, zwevend of vurig. Het is de dans die op dat moment in jou naar boven komt, die dans is zoals geen andere, zoals geen ander moment. Dit is de dans van je ziel.

stilte
Het tumult komt tot bedaren. Je voelt je voeten in verbinding met de aarde. Je hoofd en handen in verbinding met de hemel, je lijf totaal aanwezig in het gewaar zijn. Alle leven in jou uit zich in een bewuste stiltedans, in verbondenheid met je diepste zijn.

 

Bezoek ook Geert zijn eigen site aardsezinnen.be

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location