fbpx

Annemieke en Sebas

thumb_annemieke_pasfoto

Voelend Dansen

Bij Voelend Dansen worden bewegings- en dansoefeningen gebruikt om ervaringen op te doen, die raken aan dagelijkse levenssituaties. Hierbij wordt er veel aandacht besteed aan de sensaties in het lichaam die hierbij ontstaan. En we geven handvatten om deze sensaties te leren hanteren en ze te omarmen, zodat ze ons kunnen vertellen wat een situatie voor ons betekent. Er is veel ruimte om te ervaren, onderzoeken en experimenteren. Waarbij het uitgangspunt is dat iedere bewuste ervaring een kadootje aan jezelf en soms ook aan een ander is. Jouw grenzen en nieuwsgierigheid bepalen hoever je hierin kunt en wilt gaan. Iedere ervaring wordt een kadootje, wanneer je van moment tot moment, bewust kunt ervaren wat er binnenin je gebeurt, terwijl de ervaring langs vaart.

Bij Voelend Dansen gebruiken we technieken uit de Contact-Improvisatie en aspecten uit de Haptonomie:

Haptonomie is de leer van de tastzin. Letterlijk en figuurlijk tasten, voelen, aanraken: voelen met je huid, maar ook met je -niet zichtbare/tastbare- gevoel.

thumb_sebas_van_wetten

Contactimprovisatie is een dansvorm waarbij het fysieke contact, het aanraken, wordt gebruikt als middel om dansend op elkaar te reageren en daarbij krijg je onmiddellijke feedback van je eigen bewegingen. Juist daarom is deze dansvorm ideaal om tast te ervaren: Om verschillende kwaliteiten van contact te ervaren en uit te proberen. En om op een speelse manier contact te gebruiken en te onderzoeken.

 

Docenten:

Annemieke van der Mooren volgde de basisopleiding haptonomie in Doorn. Jaren heeft ze haptonomie vooral gebruikt in haar leven en werk als verpleegkundige. Tegenwoordig gebruikt ze dit ook bij het geven van cursussen en trainingen dans en beweging. Hiermee creëert zij mogelijkheden voor de deelnemers om zich bewuster te worden van hoe zij bepaalde situaties ervaren om van daar uit opnieuw naar het eigen handelen te kijken.
Tevens geeft ze individuele begeleiding, coaching en ondersteunende begeleiding via Kruispunten.

Sebas  van  Wetten is zich, nadat hij een aantal jaar als architect gewerkt heeft, steeds meer gaan bezighouden met dans. Sinds hij zo'n 10 jaar geleden Contact-Improvisatie ontdekte is zijn passie voor dans alleen maar toegenomen. Inmiddels heeft hij zijn opleiding als docent dansexpressie in Amsterdam afgerond en deelt hij als dansdocent zijn liefde voor dans met anderen.  
Hij geeft les aan volwassenen en kinderen. Soms op (jeugdtheater-)scholen, maar meestal onder de naam DansAvontuur.

Samen gebruiken zij hun lichtheid en speelsheid gecombineerd met professionaliteit om in een veilige setting de deelnemers tot diepgang te verleiden.

Een terugblik op hun workshop "Huidhonger" in jan 2010 vind je hier.

Meer info over Annemieke op kruispunten.org
en over Sebas op dansavontuur.nl
En natuurlijk op VoelendDansen.nl
Sebas gaf al eerder een workshop Contact Improvisatie, meer info alhier.

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location