fbpx

Succesvolle kick-off "eindhovendanst"

Verslag van de openingsavond.


Begin oktober hoorde ik een gerucht dat er iemand een dansavond aan het organiseren was in de tangoschool; hartstikke leuk dacht ik meteen. En een week later stond het opeens in Groot Eindhoven: yes, we gaan!

Die avond wandelde ik met een beetje gespannen gevoel naar de Kanaalstraat: zou er wel iemand zijn? Voor de eerste keer dansen met Carolina Janssen? De spanning zakte meteen bij binnenkomst al weg: een fijne sfeer in de rij voor de inschrijving en meteen al bekende gezichten. Oei, geen koffie? En dat voor zo'n cafeïne-junk als ik!!

Tijdens het Brabants kwartiertje kwamen er steeds meer mensen binnen en geleidelijk vormde er zich een grote cirkel in de prachtige zaal van Scala. Veel bekende gezichten: van de mensen die ik kende waren er veel die op diverse plekken dansten in de stad (bij Rosalie, bij Marga, biodanza, bij Jan uit Geldrop). Na een korte intro begon de workshop van Carolina met een groep van 50 dansers (M/V). Wat een opkomst.

En echt: het was heel erg fijn en afwisselend: je danste alleen, met zijn tweeën, in groepjes. Het thema van Carolina was "Kreatief dansen met de ruimte" dus die ruimte werd gebruikt, in groepjes van 3 volgden we elkaar door de zaal, onder of soms over een tafel, over de vloer tot zo hoog je kon. Later waren het 2 grote groepen, de ene danste klein en ingehouden en de andere groot en in het midden kwamen we elkaar tegen. Hilariteit. Sommigen dansten zelfs over anderen heen! Er was zo ook meteen veel contact met elkaar, en inspiratie genoeg. De afsluiting was ook fijn, in 2 tallen elkaars hand volgen met je ogen dicht. Verder keek je je ogen uit want wat dansen al die mensen mooi.  Men had het hier duidelijk naar zijn zin.

De afsluiting van de workshop en de start van de SwingFree was gepast: een toast met een koud glas champagne. Heerlijk maar alcoholvrij natuurlijk want op deze avonden geldt: "No smoke, No Drugs, No Shoes"

De organisatoren Frank en Francis werden met grote bossen bloemen gefeliciteerd en met de muziek van Wim Mertens begon de SwingFree, zoals zij zelf zeggen een dansavond voor vrije geesten en dansende harten. Dj Frank had er zin in, zijn swingende mix was heel gevarieerde, de muziek kwam echt overal vandaan, de dansvloer bleef dan ook de hele avond gevuld. Er kwamen op deze eerste avond van "eindhovendanst" maar liefst 90 dansers maar er was gelukkig volop ruimte om lekker vrij te kunnen bewegen.

De dansruimte hing vol met grote trossen druiven, prachtig én heerlijk. Maar af en toe langs de bar en even wat zitten om wat te drinken was ook fijn, want dansen van half 8 tot 12 uur is een bescheiden marathon. Toch doe ik het graag en de volgende keer kom ik weer én neem mijn vrienden en vriendinnen mee.

Dus dank je wel Carolina, Frank en Francis, het was een geweldige start!

Na een paar dagen stond ook nog de gedraaide muziek, incl die van de workshop op de site, nog lekker nagenieten dus.....

(Met dank aan Xavier én Nathalie)

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location