fbpx

6 febr 2016: Ecstatic Carnaval (Huh?)

Kei clean uit je dak dus

Ecstatic Carnaval Banner Smal

Deze legendarische Conscious Dance heeft in korte tijd de wereld veroverd, zo ook Eindhoven natuurlijk. O.a. door de afwezigheid van "gebabbel" is een Ecstatic als ware Meditatie.....  Workout...... Therapie  én Speeltuin ook! Lees en luister hier als voorpret maar bovenal KOM en word deel van deze bijzondere "Dance Tribe". En ná de dans is er onze Tribal Picknick: Mmmmmmm.

Carnaval???

Carnaval

Allesthumb MirjamOpStrand

Deze avond heeft misschien wel alles wat je in Carnaval leuk zou kunnen vinden; lekker gek doen, samen plezier maken, helemaal uit je dak gaan en meer dan je bekende zelf mogen zijn....Met haar ervaring en vooral humor leek Mirjam van Hasselt de aangewezen docent voor deze dag.

Niets

Tegelijk heeft het misschien wel niets van wat je zo vreselijk vind aan Carnaval; de domme dronken kletsende koppen, de vreselijke liedjes, de flauwe pakjes, de zut op de grond en het bier in je haar en het knijpen in je billen & borsten......

Stil

En ja.... een Ecstatic is zonder praten, kletsen en fluisteren, ook met Carnaval. Bijzonder toch!? Misschien een goeie avond om je Mime- en Clownskunsten uit de kast te halen.

Verkleed?

Als je vandaag iets aan wilt doen wat je anders en met het gewone Carnaval niet zou durven ben je welkom maar als je helemaal gewoon gekleed (of óntkeed???) wilt komen ben je net zo welkom. Feel Free

Mirjam van Hasselt

Mirjam van Hasselt

“Mijn hele leven ben ik al een danser. Toen in 2003 de 5 ritmes op mijn weg kwamen was ik meteen verk(n)ocht. Als ik dans voel ik het leven door me heen stromen. Bijzonder, mezelf en anderen zonder woorden te ontmoeten. Er is zoveel te ontdekken in mijn lijf en in beweging. Voor mij is de dans een plek waar ik kan veranderen en onderzoeken zonder dat ik de weg kwijt raak in het verhaal eromheen. En die verandering neem ik weer mee mijn leven in.

Sinds april 2011 ben ik bevoegd de 5 ritmes te doceren. Tijdens mijn opleiding bij Gabrielle Roth gaf ik al les op verschillende plekken. Het is een feest om getuige te zijn van dansers die hun eigen dans meer en meer ontdekken. Fijn als ik daar een bijdrage aan kan leveren. Mijn kracht ligt in het neerzetten van een sfeer waar iedere danser zijn of haar eigen onderzoek aan kan gaan in combinatie met een heldere rode draad als thema voor dit onderzoek.

Menselijke interactie vind ik fascinerend. In de dans hebben we de mogelijkheid om zonder woorden deze interactie te onderzoeken en te ervaren. Voor mij is het een plek waar we vrij makkelijk onze maskers kunnen afleggen en ‘waar’ kunnen zijn. Het heeft een lichtheid en schoonheid om op die manier patronen van jezelf te onthullen en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, waar buiten de dansvloer zoveel meer lading op kan liggen. Op de dansvloer zie ik zoveel mensen hun “vleugels’ spreiden en groeien in die lichtheid, speelsheid en wijsheid. Mijn diepste inzichten heb ik op de dansvloer gehad en dat was meestal een feest.

Naast de 5 ritmes vormen moderne dans, boeddhisme, zijnsoriëntatie, opstellingenwerk, sjamanisme en tantra belangrijke bronnen waaruit ik mijn inspiratie put.

 Meer info: 5rhythms-amsterdam.nl

 

Ecstatic grooves: Dj Aloes


Dj Aloes

DJ Aloes is met haar bijzondere muziekmix meesteres om ons door diverse lagen van de dans te bewegen. Verrassend, vrolijk, gevoelig en zeker ook extatisch. Ze voelde zich meteen al geïnspireerd door het carnaval thema om daar mooie, fijne en gekke nummers bij te mixen. Laat je verrassen....

dj aloes 2

Meer info over Dj Aloes lees je op dansjedans.nl

Video Dj Aleos

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location