fbpx

22 aug 2015: Dansuality Special & Party! met dj Marold

BACK AGAIN.... één van de meest verrassende workshops ooit: Dansuality door de 5Ritmes docent Mirjam van Hasselt. En de "Party!" erna kunnen we dansen, swingen, springen, vliegen en zweven op de klanken dj Marold. Lees de beschrijving of een van de comments van de eerste keer, die was namelijk écht magisch....

 


Dansuality

Dansuality

thumb dansuality

In Dansuality gebruik ik de basis van de 5 ritmes aangevuld met andere dans- en reflectiemogelijkheden om onze interactie op de dansvloer te verkennen.  Met een dosis humor kijken we waar we in de interactie willen groeien, stoeien, spelen en onderzoeken. We zoeken op hoe we omgaan met grenzen, dichtbijheid en afstand, hoe we flirten en spelen met elkaar in een relatief veilige ruimte binnen de kaders van de verschillende oefeningen. Op deze manier kunnen we ons vrijer voelen in onze expressie en eigen sensualiteit en een prachtige start voor een avond dansen met nog meer vrijheid en plezier.

 

De workshop

We beginnen deze Dansuality workshop met een opwarming om ons lijf in beweging te brengen.  Na deze opwarming spelen we met verschillende aspecten die we tegenkomen op de dansvloer. Hoe kijken we naar de ander(en), wat laten we zien, hoe maken we contact als we dat willen en hoe kan het misschien anders. Niet omdat er iets goed of fout zou zijn, maar simpelweg om ons meer bewegingsruimte en meer opties tot onze beschikking te hebben. Soms doen we wat we altijd doen. Wat gebeurt nu er als we de rollen eens omdraaien? Soms is dat heel herkenbaar en hilarisch, soms levert het spannende of nieuwe inzichten op. Een workshop om vol in te experimenteren en voluit in te genieten van alles wat er langskomt.

Mirjam van Hasselt

thumb MirjamOpStrandMirjam van Hasselt

“Mijn hele leven ben ik al een danser. Toen in 2003 de 5 ritmes op mijn weg kwamen was ik meteen verk(n)ocht. Als ik dans voel ik het leven door me heen stromen. Bijzonder, mezelf en anderen zonder woorden te ontmoeten. Er is zoveel te ontdekken in mijn lijf en in beweging. Voor mij is de dans een plek waar ik kan veranderen en onderzoeken zonder dat ik de weg kwijt raak in het verhaal eromheen. En die verandering neem ik weer mee mijn leven in.

Sinds april 2011 ben ik bevoegd de 5 ritmes te doceren. Tijdens mijn opleiding bij Gabrielle Roth gaf ik al les op verschillende plekken. Het is een feest om getuige te zijn van dansers die hun eigen dans meer en meer ontdekken. Fijn als ik daar een bijdrage aan kan leveren. Mijn kracht ligt in het neerzetten van een sfeer waar iedere danser zijn of haar eigen onderzoek aan kan gaan in combinatie met een heldere rode draad als thema voor dit onderzoek.

Menselijke interactie vind ik fascinerend. In de dans hebben we de mogelijkheid om zonder woorden deze interactie te onderzoeken en te ervaren. Voor mij is het een plek waar we vrij makkelijk onze maskers kunnen afleggen en ‘waar’ kunnen zijn. Het heeft een lichtheid en schoonheid om op die manier patronen van jezelf te onthullen en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, waar buiten de dansvloer zoveel meer lading op kan liggen. Op de dansvloer zie ik zoveel mensen hun “vleugels’ spreiden en groeien in die lichtheid, speelsheid en wijsheid. Mijn diepste inzichten heb ik op de dansvloer gehad en dat was meestal een feest.

Naast de 5 ritmes vormen moderne dans, boeddhisme, zijnsoriëntatie, opstellingenwerk, sjamanisme en tantra belangrijke bronnen waaruit ik mijn inspiratie put.

 Meer info: 5rhythms-amsterdam.nl

Reactie van een danser

Een review van eerste keer:


Dansuality... Dansuality...

What a sublime nonchalance...!
And at the same time,
What a daring name...!
What a bold invitation...!

An invitation which kept all its promises, all its more or less avouable promises... :-) but who cares?!!

Because the atmosphere Mirjam managed to create that evening with her earthy and firy guidance was both femininely safe and masculinely urgent at the same time to let one dare open one's heart and express one's magnificence.

Earth and fire...

Earth and fire...!

Earth and fire!!!

That evening, the earthquake of rythms broke down all my unnecessary walls!

That evening, the vulcano of emotions melted away my thick protection shield made of steel.

During the party, full of the energizing vibes of the workshop, I have never felt so beautiful before, in the middle of each of you, transported by the waves of your remarkable presences, of your lively movements, of your unique beauties, of your secret wishes to be recognized too.

Dansuality... DENSuality...!

Yes, the air was DENSE and full of this desire, this healthy pulsion to live, to feel, to express, to connect and to be seen in who we all are.

In this ocean of longings, I felt authorized, invited by each of yours to show mine and heal.

That evening, I felt I could simply be who I am.

That evening, for the first time in my life, I accepted that I am beautiful too.

Life-changing...

Thank you all for your companionship in this moment of blessing.

I can only agree with Frank. That evening, there was definitely something in the air: Pure Love and Pure Beauty!

Memorable :-).
Dank jullie wel!

Uta

 

 

Dj Marold

marold-s

Marold is bij eindhovendanst een zeer graag geziene gast. Tijdens zijn laatste Movement Medicine workshop bleek er zelfs al een bescheiden fanclubje te zijn. Naast een fijne dansdocent is hij ook een dj met een heerlijke muziek smaak. Deze dag was hij dus te gast in deze rol. Fijn Marold, ik ben één van je fan's ;-)

Meer over zijn dans en dj werk op maroldemmelkamp.nl

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location