fbpx

9 Aug 2014 Dansuality met Suzan & Party! met dj Marold

Een van onze mooiste avonden tot dan toe ging op herhaling; Dansuality.
Deze keer gefaciliteerd door Suzan Lodder, de andere helft van Dansuality.
Een welkom vervolg op de mooie avond met Mirjam nu dus haar collega Suzan.

 

 

Workshop

Dansuality

thumb dansuality

Dansen is een geweldige vorm voor expressie. Dansen in contact met jezelf en dansen in contact met anderen kan leuk, spannend, bevrijdend, bedreigend, sensueel, speels of alles tegelijk zijn. Soms durven of kunnen we niet laten merken wat we wel of juist niet willen. We kunnen ons daardoor onprettig voelen. Hoe communiceer je dit in de dans?

In Dansuality onderzoeken we hoe we ons vrijer kunnen bewegen en hoe we beter kunnen communiceren op de dansvloer. Op een leuke en luchtige wijze spelen we en exploreren we thema’s, gevoelens en gedachten die opkomen tijdens de dans. Dansuality is voor dansers die graag meer plezier en levendigheid willen ervaren tijdens de dans.

Dansuality biedt een veilige omgeving en een vrije ruimte waarin we met elkaar kunnen onderzoeken, om zo meer inzicht te krijgen over wat er gebeurd tijdens het dansen. De oefeningen nodigen je uit om te ervaren, te observeren, en met elkaar te delen wat we zoal tegenkomen en ontdekken. Zo ontvangen we handvatten om beter in ons eigen centrum te blijven en vanuit een open mind, open hart en vrij stromende sensuele energie de verbinding met onze omgeving en andere dansers te maken.

We beginnen deze Dansuality workshop met een opwarming om ons lijf in beweging te brengen. Na deze opwarming spelen we met het innemen van onze eigen ruimte, het toelaten van de ander in deze ruimte en andersom. Wanneer wordt het spannend? Wanneer voelt het goed? Staan we open om een ander in onze ruimte te ontvangen of laten we dit zonder echt te voelen gewoon toe? Een mooi avontuur om te ontdekken en te ervaren, maar vooral om te genieten en plezier te maken met elkaar.

www.dansuality.nl

Docent

Suzan Lodder

Dans het Leven

suzan-lodder

Vanuit haar passie voor dansen en het begeleiden van mensen in hun proces van groei en bewustwording, geeft zij sinds een aantal jaren Dans het Leven workshops in Haarlem en omgeving. Haar energie en enthousiasme werken binnen de lessen die zij verzorgt, aanstekelijk en bevrijdend. Op een speelse en ontspannen manier nodigt Suzan je uit, om contact te maken met wat er op dit moment in jou leeft. Door de natuurlijke wijze van afstemming op de groep, weet zij een warme en geborgen sfeer te creëren waarin alle ruimte is om je hart in beweging te brengen en het leven te dansen, in al je kracht en kwetsbaarheid.

“Nog voordat we kunnen spreken, leren we de wereld kennen door middel van beweging. Vanaf het moment dat ik met de hulp van mijn ouders kon staan, was ik al op en neer aan het bewegen. Volgens mijn moeder deed ik niets liever dan dat. Ik realiseerde me pas veel later dat dans voor mij de manier is om expressie te geven aan wie ik werkelijk ben”

Suzan Lodder (1978) is gekwalificeerd Biodanza docent, vanuit de stroming Vital Development. Zij volgde verschillende extensies om zich verder in dit systeem te ontwikkelen. Sjamanisme, de 4 Elementen, Kinder-biodanza en Aqua danza. Suzan is Soul Body Fusion practitioner en volgde diverse trainingen in danscoaching, Reiki en massage.

Tegenwoordig geeft zij op eigen wijze vorm en inhoud aan de workshops die ze aanbiedt en laat zich leiden door datgene wat haar in haar dagelijks leven inspireert. Haar passie is om al dansend de wereld te ontdekken en haar plezier en liefde voor de dans met verschillende culturen te delen.

​Breng je hart in beweging, www.danshetleven.nl

Reacties van dansers

Een van de reviews van vorige keer:


Dansuality... Dansuality...

What a sublime nonchalance...!
And at the same time,
What a daring name...!
What a bold invitation...!

An invitation which kept all its promises, all its more or less avouable promises... :-) but who cares?!!

Because the atmosphere Mirjam managed to create that evening with her earthy and firy guidance was both femininely safe and masculinely urgent at the same time to let one dare open one's heart and express one's magnificence.

Earth and fire...

Earth and fire...!

Earth and fire!!!

That evening, the earthquake of rythms broke down all my unnecessary walls!

That evening, the vulcano of emotions melted away my thick protection shield made of steel.

During the party, full of the energizing vibes of the workshop, I have never felt so beautiful before, in the middle of each of you, transported by the waves of your remarkable presences, of your lively movements, of your unique beauties, of your secret wishes to be recognized too.

Dansuality... DENSuality...!

Yes, the air was DENSE and full of this desire, this healthy pulsion to live, to feel, to express, to connect and to be seen in who we all are.

In this ocean of longings, I felt authorized, invited by each of yours to show mine and heal.

That evening, I felt I could simply be who I am.

That evening, for the first time in my life, I accepted that I am beautiful too.

Life-changing...

Thank you all for your companionship in this moment of blessing.

I can only agree with Frank. That evening, there was definitely something in the air: Pure Love and Pure Beauty!

Memorable :-).
Dank jullie wel!

Uta


Meer van deze terublikken staan hier

 

en daarna...... Party! met dj Maroldmarold-s

Marrold stond al eens op onze dansvloer met een geweldig alternatief voor Carnaval én hij komt 11 Oktober wéér een workshop Movement Medicine geven maar deze avond zal hij als dj verrijken met zijn geweldige muziek. Na de workshop neemt hij het muzikale stokje over en laat ons dansen tot middernacht. Joehoeeeee ;-)

 

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location