fbpx

Terugblik: Voelend Dansen

{2jtab: Oeps....}

De laatste "eindhovendanst" avond is voor alle aanwezigen op een bijzondere manier tot een einde gekomen, voor mijzelf vooral ook op een abrupte manier. Wat er exact gebeurde is geheel aan mij voorbij gegaan. Lees maar verder dan snap je waarom.

Knok-Outblauwoog
In een wervelende dans kwamen Ingrid en ik plotseling in contact (bots...) met Bram en Daantje. Een inspirerende groepsdans met steeds wisselende duo's ontstond. Het laatste wat ik mij hiervan herinner is het duet (of duel??) met Bram. Soms was dat één dansend lijf met vier benen, dan waren het eerder twee lijven op slechts één stel benen. Wat er vervolgens mis ging mogen jullie mij vertellen, want de volgende twee uur zijn aan mijn bewustzijn voorbijgegaan. Dat mijn hoofd een flinke klap heeft gemaakt kan je op de foto's wel zien. Pech of overmoed? Struikelen of botsten? Uitglijden of flauwvallen? Geen idee eigenlijk. Het resultaat was in ieder geval een instant Knock-Out! Het schijnt zelfs dat ik ongegeneerd lag te snurken op de dansvloer!


Dankbaar
blauwoorHoewel ik vrij snel weer tot mijn positieven leek te komen was ik nog totaal van slag. Mijn bewustzijn of mijn herinnering daaraan, kwam pas weer in het ziekenhuis terug. "Nee dokter, geen drugs of alcohol gebruikt!" In stukjes en beetjes kwam terug wie ik was, waar ik was en waar ik vandaan kwam (iets met een workshop geloof ik...). En om eerlijk te zijn was het een heel ontroerende en hartverwarmende ervaring: aan alle kanten goede zorg en vooral dat dat niet alleen "hier en nu" was, maar dat die liefdevolle aandacht er al was toen ik daar op de vloer lag. Wat een fijn en warm gevoel van eenheid, ik kan het iedereen aanraden;-) Mijn nadrukkelijke dank gaat dan ook uit naar alle hulp en samenwerking die nodig was om de dansarena in mijn afwezigheid goed achter te laten. Wat een rijkdom om me met zulke mensen omringd te voelen. En Bram -met wie ik viel- heeft de nacht nota bene nog over me gewaakt, als toegift zomaar een vriend er bij, wow!

 

Dank lieve mensen en tot een volgende keer,
Frank
{2jtab: Reacties?}

Dank-dank-dank
Op mijn dank-mailtje waarin ik meldde dat het na de val weer goed met me ging kreeg ik vele reacties. Vele lieve of ontroerende mailtjes, via deze weg dus ook weer mijn dank daarvoor ;-)

Ook iets delen?
Wil je ook iets over deze avond of over de workshop "Voelend Dansen"  delen? Dat kun je dan alsnog doen, rechtstreeks op de site. Als je goed kijkt vind onder elke terugblik een commentaar formulier.
Je bent welkom om je te laten zien en horen, in de zaal én op de site!

arrow_down

{2jtab: Omschrijving}

Voelend Dansen
Thema Huidhonger
(Vond plaats op 9 januari 2010)

huidhonger_paardenBevestiging

In onze maatschappij is het heel gewoon dat kinderen regelmatig geknuffeld en aangeraakt worden. Lekker bij elkaar zitten voor de tv of met voorlezen, even op schoot voor er weer verder gespeeld wordt, af en toe even een knuffel halen ter bevestiging.

Noodzaak
Naar mate de kinderen ouder worden wordt dit minder. Kinderen hebben minder behoefte aan fysieke bevestiging; ouders willen geen groot kind meer op schoot: ‘daar ben je nu te groot voor’…; of kinderen willen het zelf niet meer omdat ze gepest worden als ze nog op schoot willen zitten/ aangeraakt willen worden. Toch gaat de behoefte aan en/of het verlangen naar aanraking nooit helemaal over. Inmiddels is ook wetenschappelijk bewezen dat het een noodzaak is.

"Een mens heeft vier knuffels per dag nodig om te overleven, acht per dag om gelukkig te blijven en twaalf knuffels per dag om te groeien."
Uitspraak van : Virginia Satir, gezinstherapeute. Deze behoefte/dit verlangen noemen wij ‘HUIDHONGER’.

Sexualiteit?
Bij veel volwassenen wordt hun huidhonger alleen in seksualiteit gevoed. Maar het kan ook op een andere manier….  In deze workshop bieden wij je de mogelijkheid om met Voelend Dansen in een veilige setting jezelf en anderen te voeden door aan te raken, buiten de seksualiteit om.

Meer info?
Meer informatie over Voelend Dansen, een mix van Contact Improviastie en Haptonomie, vind je op de pagina over de docenten Annemieke en Sebas.

 

 

 

{2jtab: 'n Heel weekend!}

"HUIDHONGER"
Ervaar- en Verwenweekend 16,17,18 april

De behoefte aan aanraken die in ieder mens is noemen wij huidhonger. De meeste volwassenen voeden deze huidhonger alleen nog via seksualiteit. In dit weekend kan je via Voelend Dansen meer bewustzijn krijgen over jouw behoefte en bieden we manieren aan die ook kunnen voeden. Zoals massage en dans. Ervaring hierin is niet nodig! Een mens heeft vier knuffels per dag nodig om te overleven, acht per dag om gelukkig te blijven en twaalf knuffels per dag om te groeien (Virginia Satir). 
In dit weekend kan je zelf kiezen of je minimaal, genoeg of maximaal jezelf wilt voeden. Precies wat in dat moment bij jou past.

Het weekend wordt gegeven door: Annemieke van der Mooren en Sebas van Wetten.

 

 

Wanneer: 16,17,18 april van vrijdag 12.00 uur tot zondag 17.00 uur in De Horst, Winterswijk
Kosten: € 355,- (lage inkomens € 305,-) incl. overnachtingen en alle maaltijden
Vroegboekprijs: bij opgeven en betalen voor 10 maart € 325,- (lage inkomens € 285,-)
Deelnemers: Minimaal 12, maximaal 21 deelnemers.
Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonies bij Annemieke: 06 - 2194 7891
Meer info over Voelend Dansen en over het weekend op VoelendDansen.nl

thumb_sebas_van_wetten

thumb_annemieke_pasfoto

{2jtab: Playlist}

djHe*man

This strange effect - Hooverphonic (4:22)
Vengo! Vengo! - DeVotchKa (4:44)
Rico Vacilon - Rubén González (4:22)
Beatbox Cha Cha - Ursula 1000 (4:04)
Thievery Corporation | Lebanese Blonde (4:57)
The Dance Of The Rattlesnake - Spy Fi (4:04)
Lift me up - Moby (5:57)
Keep it down - Greens keepers feat. colette (6:45)
Everything is plastic - Kraak & smaak
Rain Showers (Eigenlijk: Bronx Dogs Dub Mix) - Sizzla (5:13)
Abra A Boca - Nova Fronteira (7:29)
Children Of Afrika (Exclusive Original Vocal Mix) - Djaimin  &  The Oulé Oulé Family (5:44)
Nieuwe meisjes (Buscemi Remix) - Yevgueni (4:05)
Tere Mere Pyaar Nu (Jazz O Pop Mix) - Daler Mehndi (5:20)
Carwash - Rose Royce  (5:51)
Square 1 - Paul Kalkbrenner (6:58)
thumb_herman


 

dj JoosTBT

Joost zijn muziek vond ik prachtig. 'k Heb er van genoten en heerlijk op gedanst, zat helemaal in de "flow". Misschien was het net iets te lichtvoetig want ik ben juist in deze set tegen de vlakte gegaan ;-) Joost was op dat moment zelf ook lekker aan het dansen en stond er met zijn neus bovenop. Helaas heb ik daarmee een half uur van Joost zijn dans- en dj plezier afgesnoept. Gaat de volgende keer vast goed komen, ik zal dan in ieder geval op mijn hoede zijn. Frank

joost

Van de meeste van deze muziek kun je een stukje luisteren en downloaden (€1 per nr.) via het programma iTunes, klik maar op de links. Als je dat programma nog niet hebt om muziek te luisteren kun je het direct downloaden. Twee minuten werk en een absolute aanrader!

{/2jtabs}

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location