fbpx

Liesje Thienpont

 

 Wat is Natural Dance?

liesje-dansNatural Dance is een vrije en natuurlijke dansvorm waarbij je op een fysieke en speelse manier je eigen lijf ontdekt. Het is een heerlijke manier om "letterlijk" uit je hoofd te stappen en je weer aanwezig te voelen in voeten, benen, bekken, borst, armen,...  Kortom weer thuiskomen in je lichaam. 


De danslessen beginnen met het soepel maken van je lichaam (huid, botten, spieren). Samen met de pulsatie breng je een energiestroom door je hele lichaam op gang en ontstaat de dans vanzelf. De muziek werkt hierin telkens inspirerend en ondersteunend. Hoewel de aandacht tijdens de les meer op het fysieke aspect ligt, wordt deze steeds opgebouwd vanuit diepere psychische structuren die niet weg te denken zijn. Zo werk ik vanuit de gedachtengang van de chakra's en de vijf ritmes.


Het voelen van ruimte, kracht, ritme en plezier in je lichaam, doet je bruisen van energie en tegelijkertijd ontspannen.

 

Wie ben ik?

liesje-portret

Ik ben Liesje Thienpont, geboren in Temse (België) in 1977. Al vanaf mijn kindertijd is dans een belangrijk onderdeel geweest in mijn leven, van ongedwongen dansend in de huiskamer tot danstrainingen in een dansgezelschap. Dans en beweging doorgeven werd een natuurlijk gevolg van mijn passie. Na de opleiding tot gymlerares, ben ik naar Nederland verhuisd en heb ik in verschillende branches gewerkt. Ondertussen heb ik ruim 10 jaar ervaring in het geven van verschillende dansvormen die allemaal ontstaan vanuit de "harde techniek". Steeds meer kreeg ik de intense behoefte om me te verdiepen in de zachtere en natuurlijkere dansvormen. Via verschillende workshops ben ik terechtgekomen bij Primitieve Dans van Lucia Blersch. Vanuit deze bewegingservaring en danskennis is Natural Dance ontstaan. 

Vroeger danste ik met liefde voor de uiterlijke dans. Nu dans ik met liefde voor de innerlijke dans en met liefde voor mijn lichaam.
 
Meer over Liesje en haar danslessen op naturaldance.nl/


 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location