fbpx

22 juni 2019 ~ Tantric Dance & Party

 Terug van weggeweest:

TanricDanceParty Cover 22 6 2019

Thema: “Your sensual nature”

Sensualiteit start met het contact maken met al je zintuigen. Je zintuigen zijn de instrumenten van je lijf om de wereld en het leven direct te kunnen ervaren. In Tantric Dance stellen we ons lijf centraal; Ons lijf weet heel goed wat hij of zij zelf wil. Via onze zintuigen kunnen we heel direct communiceren met ons lijf.

Tantric Dance is een creatieve en speelse manier om niet alleen een ander te ontmoeten, maar om te beginnen ook jezelf en je eigen lichaam. Tantric Dance helpt je bij het bewust worden van hoe jij door het leven danst. We zullen bij Eindhovendanst eerst een aantal bewustzijnsoefeningen doen en dan in de “Tantric Dance Salon”, spelen en experimenteren met leiderschap en volgerschap. Een blinddoek helpt daarbij!

Rens Meijkamp (1967)

Als ik al “iets” ben, dan ben ik een onderzoeker: Nieuwsgierig, gefascineerd door het leven, “life-as-an-inquiry", ontdekking, grondig, de onderste steen boven. Het leven op aarde is een unieke gelegenheid om het leven zelf ook te ontdekken en ten volle te kunnen ervaren.

“The central practice is to return to your experience of yourself in this moment. As you learn to know yourself each moment with curiosity and openness, you allow the process of self-discovery to open new doors.”

RensMeijkampToen ik “Soul without Shame” van Byron Brown las, wist ik weer waarom ik doe wat ik doe vanuit www.dansdoorhetleven.nl (dans, lichaamsgerichte psychotherapie, traumatherapie, psychoseksuele begleiding) alsook de Praktijk voor Liefde, Lijf en Leven die ik samen met mijn (liefdes)partner Mariska van Veenen beziel www.TheartofbeingYOU.nl.

Het werk dat ik doe, in individuele sessies en in trainingen en workshops, biedt aan iedereen een gelegenheid, een plek, een bedding om jezelf op een nieuw en dieper niveau te kunnen ervaren in en door het contact met de ander. Hier kun je vertragen, stiller te worden, groeien in bewustzijn en spelen met je essentie. Zo kun je meer van jezelf, van jouw leven genieten.

Tantric Dance is voor mij een meditatie om je bewuster te maken van je lijf en van de manier waarop liefde en leven door je heen stromen; Hoe EROS: liefde en leven zich in jou manifesteren en ook hoe de achterkant daarvan, THANATOS, schaduw en dood, deel van jou zijn.

Een oude leermeester van me zei altijd: “In de beweging wordt alles zichtbaar”. Ik zou nu zeggen: In de dans wordt alles zichtbaar! Zo binnen, zo buiten. We scheppen in onze binnenwereld ons eigen leven dat zichtbaar wordt in de buitenwereld.

Aansluitend Swingfree Party

Na de workshop en de Tantric Dance Salon gaat de deur ook weer voor nieuwe gasten open.  Dj Sefrijn neemt hier het stokje over en laat ons swingen en bewegen tot de dansvloer als vanzelf weer in de nacht verstilt. Deelname aan de avond als één geheel lijkt ons verreweg het leukste maar als je de workshop wil of moet overslaan ben je v.a. 21:45 welkom voor de SwingFree Party deel van de avond.

 

Dj Sefrijn

DJ sets van Sefrijn zijn een gevarieerde klankcollage verwerkt tot een muzikale dansreis doordrenkt met liefde. Van Afrikaanse percussie tot melodieuze elektronica, een vleugje disco en jazz, zingende monniken, jungle geluiden en meer ontdekkingen van over de hele wereld. Geen set is hetzelfde, want de mix ontstaat altijd in het moment.

Luister hier een van zijn DJ sets:

Sefrijn werkt als muzikant, ondernemer, mysticus en multidisciplinair kunstenaar. Al sinds zijn 6e is hij verliefd op de piano. Hij is resident DJ bij ED Rotterdam en EDX Mirror Centre. Met Cosmic Circle organiseert hij verbindende mantra events, en speelt ook regelmatig piano (lig)concerten. Improvisatie, aandacht en liefde zijn belangrijke ingrediënten in alles wat hij doet.

sefrijn-dj

Doe je ogen dicht en luister:
soundcloud.com/sefrijn (piano muziek)

Of open ze, en dans dans DANS!
mixcloud.com/Sefrijn/ (DJ sets) 

 

Sfeerimpressie


Ticket Sale 2.0

We gaan váker dansen en de ticket verkoop groet mee:

✔︎ Voorverkoop
De meeste tickets worden online geboekt. Zo weten wij hoe druk het wordt en jij dat je binnen kan, ook als het uitverkocht raakt. Heel fijn toch!?

✔︎ iDeal
Als je direct afrekent met iDeal (e.a.) kun je je donatie zelf kiezen. Richtprijs is €22,- maar iets méér als het kan of mínder als het moet is ok. Wees daarin fair aub. Kom je ná de workshop alleen voor de party is het €5 goedkoper.

✔︎ Ticket-mail
Na aanmelden sta je op de gastenlijst én zit je ticket in de mail. Toon deze ticket-mail bij entree op je mobiel en je bent 'scan-snel' binnen. Dank daarvoor.

✔︎ Pinnen
Is je ticket niet online betaald of kom je zó naar de zaal dan kun je pinnen bij entrée. Je betaald dan 22 + 1 euro voor de hele avond en 17 +1 euro voor alleen de Party. Niet meer contant of achteraf dus.

✔︎ VIP-kaart
Kom je vaker? Kies de VIP-kaart (± €220,-). Eén ticket voor 10 x "gratis" entrée. Aanmelden is fijn maar hoeft niet, toon simpelweg je kaart bij entrée. Als VIP (plus gast?) ben je áltijd welkom, ook als het uitverkocht zou zijn. Luxe toch?

✔︎ Steun
Met een entrée van €22,- houd je eindhovendanst toegankelijk, duurzaam en gezond. Dank want op basis van het aantal dansers betaal ik de docenten, dj’s, al het lekkers en de zaal.

✔︎ Hulp
Vaak kan de (opruim) crew wel hulp gebruiken; kleine of grote beetjes. En wie helpt tot we klaar zijn mag z’n volgende donatie halveren. Vraag ons of het welkom is.

 

Praktisch

◉ Locatie
Scala, Kardinaal de Jongweg 75 Eindhoven
Route (auto / fiets / ov): https://goo.gl/3DZGpf
Google Maps: https://goo.gl/nWyies
Parkeren (gratis):
• Petrus Canisiuslaan
• Kardinaal de Jongweg
• of voor SCALA zelf
 
 
◉ Tijden
V.a. 19:00: Entree, thee & muziek
19:30 start Tantric Dance workshop "Your sensual nature"
aansluitend Tantric Dance Salon
V.a. 21:45: deur opnieuw open voor:
Swingfree Party olv Dj Sefrijn
Meld je iefst online aan en kom op tijd aub!

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location