fbpx

7 jan 2017 Nieuwjaars Ecstatic met Christel & Dj Aloes

Dancing with the Tribe

EcstaticDanceAloesChristel

Deze legendarische Conscious Dance heeft in korte tijd de wereld veroverd, zo ook Eindhoven natuurlijk. O.a. door de afwezigheid van "gebabbel" is een Ecstatic als ware Meditatie.....  Workout...... Therapie  én Speeltuin ook! Lees en luister hier als voorpret maar bovenal KOM en word deel van deze bijzondere "Dance Tribe". En ná de dans is er onze Tribal Picknick: Mmmmmmm.

 

Christel

christelChristel Linssen

Deze eerste Ecstatic van het jaar geven we een podium aan de nieuwe ster in het danslandschap; Christel Linssen. Velen van ons kennen haar als inspirerende aanwezigheid op de dansvloer maar vanuit het Limburgse nu ook actief met haar bedrijfje Alegria om meer en meer mensen middels dans, aanraking en klank tot een vrijere expressie te laten komen. Deze keer dus aan haar de eer om ons in de Ecstatic Dance te begeleiden.

Welkom lieve dansvrienden voor deze goede start van het nieuwe dansjaar.

Info en contact via Alegria

Alegria

alegriaGroeien in Liefde

Alegria staat voor jou wat jij ten diepste bent: Een en al vreugde. En die essentie, die vreugde, die liefde is verbonden met stem van je hart. Dáár weten we het, daar is onze waarheid, ons kompas. 

Verlang jij erna vol en vrijuit expressie te geven aan je goddelijke essentie?

Door het pad te lopen van vrije Zelfexpressie kunnen we ons steeds meer bevrijden van alles wat je groei in vreugde, in wie je werkelijk bent, blokkeert. Meer en meer groeien in liefde. Steeds meer wakker worden en uitdrukking geven aan je ware potentieel.

MISSIE: 
Ik ben er ten diepste van overtuigd dat vreugde onze ware aard is. Dat als je moeiteloos jeZelf bent je niets liever wil dan uitdrukking geven aan die vreugde en je gave wil uitdelen. Ons hart wil uitdelen. Altijd.

Alegria is er voor iedereen die wil leren groeien in liefde, de vreugde die je in wezen bent en daaraan, je Gave, expressie wil geven. Gewoon omwille van de vreugde. In dansen, zingen, werken, spreken, schrijven, aanraken, minnen, kortom LEVEN. Vol en vrijuit. 

Dans je Hart

Dans je Hart

Wil jij jezelf nog meer BEVRIJDEN: meer PLEZIER, VREUGDE en VERBINDING in je LEVEN?

dansjehartbanner

-WEKELIJKSE DOORGAANDE GROEP-


Plato en Pytagoras wisten het al: muziek is de bron van de ziel. Kinderen weten het ook. Zodra ze muziek horen begint het lijfje als vanzelf te bewegen. De muziek zoekt een vorm om zich in uit te drukken, heeft dus jouw dans, jouw lijf, nodig om door je heen te kunnen gaan. 

Jouw dans is deTOEGANGSPOORT; ze brengt je in contact met de diepere lagen in jezelf, jouw goddelijke essentie, de bron waar we allemaal mee verbonden zijn èn tegelijk is de dans de vorm waarin we deze essentie tot uitdrukking kunnen brengen. 

Op de prachtige locatie De VLINDERTUIN geef ik elke donderdagavond: DANS JE HART.
Vanuit mijn rijke verleden in de dans, Biodanza, 5 ritmes, ecstatic dance, tantric dance, contact improvisatie, ballet, stijldansen en meer aanverwante vormen en workshops is er een vorm ontstaan die voor mij past binnen het kader van waaruit ik werk.

We dansen op inspirerende muziek die ons verleidt om diep in ons lichaam thuis te komen. Én om expressie te geven aan onze innerlijke beweging van het moment. Dit kan zomaar leiden tot een groot gevoel van levensvreugde, passie, verbondenheid met het leven en de liefde. Een gevoel van ‘thuis’ zijn in onszelf, van waaruit we ons door het leven van alledag kunnen leren bewegen, dansen. 

DANS JE HART ZORGT VOOR:
· Jezelf speelser en vrijer ervaren in contact & intimiteit in je leven;
· Meer en diepere verbinding met jezelf , het leven en de ander, je hart dus.
· Meer vreugde in je leven, plezier en vitaliteit
· Meer vrijheid om jezelf meer te laten zien, je grenzen te voelen en daarin voor jezelf te zorgen.

VOOR WIE IS DANS JE HART?
Dans je Hart is voor iedereen die vrijuit wil (leren) dansen /leven met of zonder ervaring. Al spelend en dansend gaan we op avontuur naar diepere lagen in jezelf. Het is fijn als je open en nieuwsgierig bent naar jezelf en de ander.

OPZET VAN DE AVOND:
Elke avond kent een eigen thema, dat ik kort toelicht. Daarna zal ik je al dansend meenemen op avontuur. Door je steeds bij de dans uit te nodigen. Deze uitnodiging helpt je om vrijer te worden.

PRAKTSICH:
We dansen op blote voeten. Makkelijke, losse kleren waarin in goed kunt bewegen is het fijnst. Je kunt je een dekentje meenemen en een flesje water.

De avond wordt geleid door Christel Linssen. Voor vragen kun je contact opnemen.

PRAKTISCH:
Data: Elke donderdag v.a. 26 jan 2017
Tijd: Inloop vanaf 19:15 , start 19:30 tot 21 uur , daarna is er een kopje thee voor wie wilt.
Kosten: 15 euro per keer, of een strippenkaart van 5 x voor 60 euro
Info: www.alegria.school
Opgave, aanmelden en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEKELIJKSE GROEP
Je bent altijd op elk ogenblik WELKOM om in te stromen en mee te dansen maar door regelmatig te komen kun je dieper groeien in contact met jezelf de ander en het leven. 

 

Groov'n & movin'

Geen enkele Ecstatic is gelijk; jij bent nieuw, de groep is steeds anders, de docenten variëren en natuurlijk zijn de Dj's erg LIVE. Hier enkele muzikale artiesten en hun heerlijke muziek. Om alvast af te stemmen en in te dansen. 

 

Dj Aloes

DJ Aloes is met haar bijzondere muziekmix meesteres om ons door diverse lagen van de dans te bewegen. Verrassend, vrolijk, gevoelig en zeker ook extatisch. En altijd goed voor een mooie zachte "landing".

dj aloes 2

Meer info over Dj Aloes lees je op dansjedans.nl

 

Lees verder voor de Ecstatic guidlines & inspirerende video

 

Ecstatic Dance


Ecstatic Dance is.... what you make of it.
a freeform conscious gathering where:

dance expands
spirit activates
boundaries melt
boredom ceases
creativity breaks out
hope happens
beauty flows
communities collaborate
ritual is reinvented
harmony resonates
The beat deepens
as an electronic tapestry
of world rhythms
weave us together
as individuals
within a greater family.

Dancing as manifestations of Light

 

The Ecstatic Dance Community is worldwide: http://ecstaticdance.org

 

Guidelines

Guidelines

1. Move however you wish

2. No talking on the dance floor

3. Respect yourself and one another

Eindhovendanst in zijn Puurste Vorm:


Na Rook-, Drugs- en Schoenvrij nu ook...

Zónder Woorden (écht dus!)

Geen foto's, geen films. Geen luchtjes graag ook

De dansvloer als geweide ruimte om thuis te komen.

Om in beweging te brengen wat jij Wilt, Voelt en Bent.

Dans helemaal in je eigen ruimte of zoek juist naar verbinding.

Maar contact met jouw en ieders gevoeligheid.

Is de ander open voor contact?

Spiegel bewegingen, bied 'n hand, streel 'n rug, deel 'n blik en voel de reactie.

En even geen contact?

Niet met jou, nu nog niet of nu niet meer? Of what éver!

Een Namasté is genoeg om naar je eigen ruimte terug te keren.

En weer voor nieuwe ontdekkingen open te staan.

Een individuele én gedeelde reis door het onbekende.

We openen onder begeleiding en sluiten het samen ook weer af

Namaste

Lees ook mijn artikel Ecstatic...... dáárom dus!

 

Mijn woorden:

Ecstatic Dance en waarom je dit NIET missen wil.

EcstaticDaceEindhovenBannerSmal

Echt bijzonder

Al mijn vrienden die Ecstatic Dance kennen zijn er nu bij óf vinden het heeeeel jammer dat ze echt niet kunnen, geloof mij. Voor alle nieuwelingen wat extra uitleg waarom Ecstatic zó anders, zó simpel en zó bijzonder is.

Compact
Het is een kortere avond als we gewend zijn en de duur is daarmee goed afgestemd op de intensiteit die het hebben kan. Korter wil je niet denk ik zo. Langer kan je waarschijnlijk niet. En een pauze is zo overbodig. Zoiets dus.

Begin en eind
We beginnen én eindigen samen onder leiding van Kristien maar het is nadrukkelijk geen les of workshop. Meer een handreiking om in je lijf en de directe ervaring te komen. Ja mág eerder weg maar dat wil je niet. Halverwege instromen kan deze avond niet wees op tijd graag.

Zonder woorden
Heel belangrijk is ook dat we echt niet spreken. Ga zoveel of weinig in het contact als je wilt maar altijd zonder woorden. Dat resulteert in een totaal andere aandacht, sfeer en diepgang. Misschien zelfs éven bevrijd van gedachten en oordelen.

Eén ruimte
We gebruiken in de Ecstatic ook maar een ruimte waar alles gebeurt. De gebruikelijke lounge om lekker te kletsen is nu slechts onze kleedkamer en garderobe. Rust of pauze neem je op of rond de dansvloer. Als dat al nodig is. Water, thee en wat fingerfood staat voor het grijpen.

Nieuwsgierigheid
Al is er alle ruimte voor is het zeker geen Contact Impro dans avond. Wel een oefening om heel afgestemd in contact te blijven. Met Jezelf, de Ander, de Groep. Met het Veld, het Al en het EEN. In een staat van vriendelijke nieuwsgierigheid voor wat er zich door jou én in het veld bewegen wil.

Ervaren
Dit was een wat uitgebreidere uitleg (wát??) en aanvulling op de bondige Guidelines (richtlijknen) die door door de meeste Ecstatic Venues gehanteerd worden. Zeker voor wie het nieuw is denk ik nuttig om te lezen. Nu alleen nog ERVAREN........ ;-)

 

Conscious Dance Trailer

Conscious Dance Documentary Trailer from Ken Martini on Vimeo.

Meer over deze documentaire in de maak op consciousdance.org

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location