fbpx

19 nov 2016: Ecstatic met Tikki Masala Live + Nicolas Mortelmans (sitar)

Dancing with the Tribe

Ecstatic Dance Eindhoven Banner Tikki

Deze legendarische Conscious Dance heeft in korte tijd de wereld veroverd, zo ook Eindhoven natuurlijk. O.a. door de afwezigheid van "gebabbel" is een Ecstatic als ware Meditatie.....  Workout...... Therapie  én Speeltuin ook! Lees en luister hier als voorpret maar bovenal KOM en word deel van deze bijzondere "Dance Tribe". En ná de dans is er onze Tribal Picknick: Mmmmmmm.

 

Master Of Ceremony: Caroline S'Jegers

Caroline S'Jegers

De Ceremonie én de muziek is deze Extra Ecstatic is in handen van Caroline S'Jegers. Zij is mede verantwoordelijk voor de het succes van Ecstatic Dance Belgium en is met haar bezielde Ceremonies en heerlijke Ecstatic Dj sets een welkom gast op vele Ecstatic Hot Spots, zo ook in Eindhoven dus.

Foto: Andy Bolle

Meer over haar Dance & Soul Journey's lees je op carolinesjegers.com

Let's Play and be Moved

Mijn ontdekkingstocht door het leven als drijfveer!

Caroline SJegers RugIk heb jarenlang gewerkt als freelance journaliste en fotografe. Mijn grote passie is het begeleiden van mensen op hun pad doorheen het leven. Via beweging, ademhaling, aanraking en kunst. Ik ben enorm gepassioneerd door het koppelen van dans en theater aan coachings en healings.

Het is mijn intentie om mensen op hun unieke, authentieke pad te ondersteunen in de richting van (zelf) liefde, Bewustwording en Empowerment, en hun visie over zichzelf, de anderen en de wereld te verbreden – door middel van innerlijke vrede en liefdevolle vriendelijkheid.

Ik geloof erin dat mensen hun hoogste potentieel kunnen (be)leven door middel van simpelweg: zichzelf te zijn.

 

Tikki Masala Live + Nicolas Mortelmans (sitar)

Bijzondere DJ en liveset

thumb tikki masalaNaast zijn collectie World Beat, Ethnic, Tribal and Fusion muziek zal Dj Tikki Masala ook eigen producties ten gehore brengen en er zelf live op meespelen. Deze avond laat hij zich zelfs vergezeld worden door de Sitar speler Nicolas Mortelmans. Laat je raken en bewegen door deze diepe klanken van de ziel en mis het niet want kort na deze Ecstatic reist Tikki weer af naar India.

Meer info over zijn muziek op tikkimasala1.bandcamp.com

About Tikki

 

About Tikki


After first travelling through India, Tikki Masala was inspired by the deep flavors of authentic Indian classical music. Tikki Masala blends together sounds of classical Indian instruments like the Sitar, Tabla, Santoor, Sarod, Flute, Vocals and Tampura  with beats, synthesizers, drums, and percussion. His recordings boast of Bhajans, Kirtans, Mantras, jam sessions with street musicians and fellow travelers, nature and temple sounds mixed together with psychedelic hypnotic electronic sounds, rhythms and bass lines. Besides his own music productions he will bring us a wide variety of World Beat, Ethnic, Tribal and Fusion to our dancefloor.

 

 

nicolas sitar smalNicolas en de Sitar


Nicolas Mortelmans speelt en studeert muziek al vanaf 8 jaar en werd met 22 levensjaren verliefd op de mystieke klanken van de sitar. Sindsdien studeerde hij op dit pad intensief en was in de leer bij diverse sitarmaestro’s. Nicolas speelde in 2015 meer dan 60 concerten in België, Nederland en India. Ook is hij een gedreven muziekleraar en geeft wekelijks privélesen, percussieworkshops in scholen/bedrijven en djembélesen.

Meer over Nicolas en zijn muziek: nicolasmortelmans.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder voor de Ecstatic guidlines & inspirerende video

 

Ecstatic Dance


Ecstatic Dance is.... what you make of it.
a freeform conscious gathering where:

dance expands
spirit activates
boundaries melt
boredom ceases
creativity breaks out
hope happens
beauty flows
communities collaborate
ritual is reinvented
harmony resonates
The beat deepens
as an electronic tapestry
of world rhythms
weave us together
as individuals
within a greater family.

Dancing as manifestations of Light

 

The Ecstatic Dance Community is worldwide: http://ecstaticdance.org

 

Guidelines

Guidelines

1. Move however you wish

2. No talking on the dance floor

3. Respect yourself and one another

Eindhovendanst in zijn Puurste Vorm:


Na Rook-, Drugs- en Schoenvrij nu ook...

Zónder Woorden (écht dus!)

Geen foto's, geen films. Geen luchtjes graag ook

De dansvloer als geweide ruimte om thuis te komen.

Om in beweging te brengen wat jij Wilt, Voelt en Bent.

Dans helemaal in je eigen ruimte of zoek juist naar verbinding.

Maar contact met jouw en ieders gevoeligheid.

Is de ander open voor contact?

Spiegel bewegingen, bied 'n hand, streel 'n rug, deel 'n blik en voel de reactie.

En even geen contact?

Niet met jou, nu nog niet of nu niet meer? Of what éver!

Een Namasté is genoeg om naar je eigen ruimte terug te keren.

En weer voor nieuwe ontdekkingen open te staan.

Een individuele én gedeelde reis door het onbekende.

We openen onder begeleiding en sluiten het samen ook weer af

Namaste

Lees ook mijn artikel Ecstatic...... dáárom dus!

 

Mijn woorden:

Ecstatic Dance en waarom je dit NIET missen wil.

EcstaticDaceEindhovenBannerSmal

Echt bijzonder

Al mijn vrienden die Ecstatic Dance kennen zijn er nu bij óf vinden het heeeeel jammer dat ze echt niet kunnen, geloof mij. Voor alle nieuwelingen wat extra uitleg waarom Ecstatic zó anders, zó simpel en zó bijzonder is.

Compact
Het is een kortere avond als we gewend zijn en de duur is daarmee goed afgestemd op de intensiteit die het hebben kan. Korter wil je niet denk ik zo. Langer kan je waarschijnlijk niet. En een pauze is zo overbodig. Zoiets dus.

Begin en eind
We beginnen én eindigen samen onder leiding van Kristien maar het is nadrukkelijk geen les of workshop. Meer een handreiking om in je lijf en de directe ervaring te komen. Ja mág eerder weg maar dat wil je niet. Halverwege instromen kan deze avond niet wees op tijd graag.

Zonder woorden
Heel belangrijk is ook dat we echt niet spreken. Ga zoveel of weinig in het contact als je wilt maar altijd zonder woorden. Dat resulteert in een totaal andere aandacht, sfeer en diepgang. Misschien zelfs éven bevrijd van gedachten en oordelen.

Eén ruimte
We gebruiken in de Ecstatic ook maar een ruimte waar alles gebeurt. De gebruikelijke lounge om lekker te kletsen is nu slechts onze kleedkamer en garderobe. Rust of pauze neem je op of rond de dansvloer. Als dat al nodig is. Water, thee en wat fingerfood staat voor het grijpen.

Nieuwsgierigheid
Al is er alle ruimte voor is het zeker geen Contact Impro dans avond. Wel een oefening om heel afgestemd in contact te blijven. Met Jezelf, de Ander, de Groep. Met het Veld, het Al en het EEN. In een staat van vriendelijke nieuwsgierigheid voor wat er zich door jou én in het veld bewegen wil.

Ervaren
Dit was een wat uitgebreidere uitleg (wát??) en aanvulling op de bondige Guidelines (richtlijknen) die door door de meeste Ecstatic Venues gehanteerd worden. Zeker voor wie het nieuw is denk ik nuttig om te lezen. Nu alleen nog ERVAREN........ ;-)

 

Conscious Dance Trailer

Conscious Dance Documentary Trailer from Ken Martini on Vimeo.

Meer over deze documentaire in de maak op consciousdance.org

 

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location