fbpx

12 dec2015 Tantric Dance Special & Party

 TantricDanceEen dans van overgave en gratie en kracht.

Tantric Dance is a play of the divine energy between masculine and feminine. Meditation while dancing, moving into the observer. The challenge to stay grounded and flow. To relax and gracefully let yourself be moved. Melting in movement, evoking Divine Energy within and beyond the body

 

Klik naar de foto's van de laatste Tantric Dance

 

Tantric Dance

Tantric Dance

In Tantra onderzoek je wat er in jou gebeurt terwijl je in contact bent met een ander. Je wordt je bewust van je levenskracht, je seksuele energie die er altijd is, maar die we zo bedekken in ons dagelijks leven. In Tantric Dance bestaat dat contact uit een fysieke dans tussen twee personen, waarbij de een leidt en de ander geblinddoekt volgt. Hierdoor ervaar je leiding-nemen en overgave heel bewust.

Opwarming van Levensenergie

TantricdanceWe beginnen met het opwekken van je uitbundigheid, openheid en speelsheid. Je mannelijke en vrouwelijke energie. We doen oefeningen waarbij je je lichaam sterk ervaart, je zintuigen verder opent en je remmingen loslaat.

De dans

Vervolgens introduceren we het leiden en volgen op zo'n manier dat je er met volle vrijheid, plezier en sensualiteit in duikt. Je ontdekt hoe jij omgaat met geven en ontvangen. Hoe je contact maakt, afstemt op verschillende energieën en reageert op nieuwe ontmoetingen. Mediteren in de dans kan doordat je aandacht binnenin blijft. Op speelse wijze word je bewust van jouw eigen ervaringen en van iedere aanraking. Is deze prettig of juist niet? Gedachten springen rond totdat er overgave ontstaat en alles vloeiend wordt.

De dans is een reflectie van je omgang met de ander. Nu kun je bewust kijken waar je jezelf tegenhoudt in contact en je je meer vrijheid toestaat.


Neem iets als blinddoek mee.

John en Esther

John en Esther

Bevlogen en ervaren Tantric Dance liefhebbers opgeleidt door Marcia en Rakesh van Art of Loving. In Amsterdam leiden zij de Open Tantric Dance Avonden in het Mirror Centre.

thumb john-visser-ogen-dicht thumb esther

Tantric Dance zorgt voor speelser en vrijer contact in je leven

Meer info op artofloving.nl

 

Trailer

Tantric Dance TeaserReacties na de Tantric Dance

Wauw
"Het was een zeer bijzondere ervaring. Ik heb met en in liefde gedanst. Normaal dans ik veel alleen maar deze avond maakte dat ik in contact met anderen ging dansen....met een glimlach op mijn gezicht. Wauw, wat was dat fijn."

Hij straalde! (en ik ook)
"Het was voor ons de eerste keer bij "eindhovendanst". Vooral mijn man was zeer huiverig. Hij straalde na afloop! en ik ook trouwens. We hebben het heerlijk gevonden. Ik had me al opgegeven voor volgende dans. Zou tantric nog eens komen geven wij ons ook weer op."

Meer dan ....
"Ook ik heb weinig gezien van de andere mensen om me heen en had de aandacht bij mezelf en aan de persoon waar ik op dat moment mee danste. Het was echt geweeeeeeeeellllllldiiiiiiiiiggggg.

Ik had gelijk na afloop dit zou ik veeeel vaker willen en vond het jammer dat het dus in Amsterdam gegeven wordt, anders had ik me gelijk ingeschreven voor vervolg, dus mocht er enigzins ook maar een mogelijkheid zijn dat het daar nog gegeven wordt. Nou heeeel graag. ( ... ) De workshop was fijn en de warming up erg relaxed en ongedwongen. Veel vrijheid eraren en genot. Het was voor mij een erg geslaagde avond, ik was voor het eerst in Scala en vondt het meer dan alleen een prettige ervaring."

Nou is dit enthousiast of niet?????

 

 

Party met Dj Petro

Petro is DJ en Host van Ecstatic dance Rotterdam en draait o.a. ook vast bij Ecstatic Dance in het Danspaleis030 in Utrecht.  Hij houdt ervan onbekende muziek te draaien welke de dansers open houdt en onbevangenheid oproept, met verrassende en soms onverwachte wendingen. Hij bepaalt in het moment wat er nodig is, zonder een van te voren bepaalde playlist en typerend is zijn voelbare contact met de dansers. Hij houdt van sets met een kop en staart en weet de reikwijdte van de dans maximaal op rekken van kwetsbaar en zacht naar uitbundige euforie. Hij selecteert muziek buiten de gangbare dansmuziek en zijn muziekstijl is theatraal, hartstochtelijk, avontuurlijk, prikkelend en verstillend.

Om de dansers open te houden houdt hij het volume bewust tot max 90db.

 

Ecstatic Awaken your Senses (first) Sunday edition 2911'15 by Petro Van De Pas

 

Nieuwkomer met een verleden

Petro is met muziek grootgebracht. Zijn vader had een drive-in discotheek en verzorgde dansavonden. Zelf draaide Petro tot zijn 18e plaatjes in jongerencentra, discotheken en deed hij mee aan DJ-wedstrijden. Vanaf zijn 18e is hij zelf muziek gaan maken in bands, waarmee hij hitparadenoteringen, platencontracten en veel optredens op festivals en jongerenpodia in de wacht sleepte. Vanaf zijn 25e is hij theater gaan maken als professioneel acteur/performer. Sinds september 2014 heeft hij zijn passie voor het DJ-en weer opgepakt en is hij weer gestart na een onderbreking van 28 jaar.

facebook.com/ecstaticdancerotterdam
mixcloud.com/petrovandepasdjsets
PetroDJProducer (facebook)

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location