fbpx

25 april 2015: "Playful Body" Special met Caroline S'Jegers

Caroline SJegers Rug

 

“You can discover more about a person in an hour of play than in a year of conversation.”

(Plato)

 

 

Omschrijving

Playful Body

Playful Body prikkelt je om het leven te vieren via spel, dans en beweging. Het is een exploratiemethode waarin we opnieuw stroming in ons lichaam – en zo ook in onze gedachten – brengen. Want waar beweging is, is vrijheid!

Playful Body werd gecreëerd door Caroline S’Jegers vanuit haar achtergrond als danseres, reizigster en onderzoekster. Het leven is de inspiratiebron voor Playful Body. Alles in het universum is in constante beweging. Van zodra er ritme is, begint elk kind te dansen. Natuurvolkeren dansen om de natuur en het leven te eren. Caroline playfulGeïnspireerd door de universele beginselen van dans, keren we terug naar onze eigen speelse lichamen. Playful Body helpt je om het leven te verzachten en om jouw, unieke en prachtige lijf te vieren.

Elke Playful Body start met een open cirkel, waarin we onze intentie neerzetten. Vervolgens maken we ruimte voor een intiem moment van innerlijke bewegings-exploratie via ademhaling en verbeeldingskracht. Van hieruit word je uitgenodigd om verder op verkenning te gaan doorheen de ruimte, je te laten inspireren door de muziek en de anderen, en te spelen met dat wat je raakt.

Vanuit deze fijngevoelige, beroerende, lieflijke, simpele, extatische speelsheid laten we de dans zich verder ontvouwen.

Elke workshop is een verrassing, en steeds gekoppeld aan een thema (zoals exploratie, expansie, gift, pauze, enzovoort) en dus ook los te volgen! Een voorproefje van Caroline’s muziekkeuze vind je hier.

Caroline S'Jegers

Caroline S'Jegers

thumb caroline sjegers namaste

❧ Caroline is al heel haar leven diep gepassioneerd door literatuur, muziek, natuur, cultuur, fotografie, dans en beweging.

❧ Ze studeerde ‘Gegradueerde in de Psychologie’ te Lessius Hogeschool Antwerpen en ‘Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie’ aan de Universiteit Leiden (Nederland).

❧ Daarnaast beoefent (en beoefende) ze een hele resem van dans- en bewustwordingsvormen – waaronder hedendaagse dans, buikdans, Kalbeliya’s slangendans, Afrikaanse dans, Vijf Ritmes, Soul Motion, Body Mind Centering, Theatre of the Oppressed en Gestalt Awareness Practice. Dans brengt haar in dieper contact met de aarde, met haar oerkracht, met haar ziel, met haar innerlijk weten, met haar hartsverlangen, met de wereld om haar heen, en met (de oorsprong van) “al wat is”

Meer info op carolinesjegers.com

Speelregels

  • Voor deelname is geen specifieke danservaring vereist; de focus ligt namelijk op jouw eigen, prachtige en unieke dans!
  • Tijdens Playful Body wordt er blootsvoets gedanst en niet met elkaar gepraat tijdens het dansen.
  • Je bent steeds verantwoordelijk voor jouw eigen dans – en krijgt de vrijheid om zelf te kiezen wat goed voor je voelt.
  • Vanuit respect voor de ruimte van de andere(n), word je zo aangemoedigd om je eigen ruimte in te nemen.
  • Neem voldoende water en gemakkelijke kledij mee. Ook na het dansen is het belangrijk voldoende te drinken.

 

En de afterparty met Dj Aloes en Ishvar


Dj Aloes en Ishvar

DJ Aloes komt altijd met heerlijke grooves maar deze avond werd haar muziek nog verrijkt door Live Percussie. Haar partner Eddie Boschma is een gedreven muzikant en bovendien professioneel fotograaf. Naast de mooie klanken zal zijn creativiteit zich uiten in mooie plaatjes. Met zijn super lichtgevoelige camera zal hij als danser/muzikant/fotograaf/filmer mooie plaatsje en beelden van ons shieten. Binnenkort een mooi visueel verslag van de avond. Stay tuned!

DJAloesenIshvar

Meer info over Dj Aloes lees je op dansjedans.nl

Muziek en foto's van Ishvar/ Eddie op earlysun.nl of bv op Facebook

 

Video Dj Aleos

 

 

Fotoimpressie

Meer foto's zien? Klik op de foto voor meer

 thumb playfulbodybanner
 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location