fbpx

Zon 30 nov: Contact Impro & Jam

contact jam eindhovendanst sDe maandelijkse Contact Jam in Eindhoven. Deze keer was het weer op een zondag middag en wel met de workshop "Space/Skin/Mass" door Johnny Schoofs.

De vorige maand was de middag editie heel goed bevallen en zeker ook het samen eten voor (én na) het dansen was erg gezellig. Voor wie wil starten we dus weer met gezamenlijke Potluck lunch. De "Sweet Sunday Edition" dus.

 

Space/Skin/Mass

johnnyschoofs"Space/Skin/Mass"

In Contact dansen bewegen we voortdurend door verschillende lagen van contact, elk met zijn eigen kwaliteit. In deze workshop focussen we op de kwaliteiten van ruimte, huid en massa en leren we te communiceren vanuit deze specifieke lagen. We dansen in verschillende settings (solo, duet, groep) met de intentie nieuwe fysieke kennis te ontwikkelen dat we uiteindelijk kunnen meenemen en integreren in de jam.

Over Johnny

johnnyschoofsOver Johnny

Johnny Schoofs is danser, dansmaker en docent. Hij heeft als freelance danser gewerkt voor uiteenlopende choreografen in binnen- en buitenland. De laatste jaren is de focus op het maken van eigen choreografieën en het dansen van geïmproviseerde voorstellingen. Daarnaast geeft hij les in dansimprovisatie zowel aan studenten van HBO-dansvakopleidingen als aan niet-professionele dansers. Hij is een gecertificeerd Feldenkrais leraar. Het somatische lichaamsbewustzijn aspect is steeds een belangrijke focus binnen zijn werk.

Meer info op johnnyschoofs.wordpress.com

 

 

"Ter leering ende vermeack"

Hierbij nog twee mooie Contact Improviastie video's. Eén vooral mooi om te zien, een dans om van te genieten. De ander met een hele goede uitleg welke basis elementen je zoal kunt onderscheiden in de dans. Leuk om daarna nog eens het eerste duet wat meer analytisch te bekijken.

 

"Vermaeck"

Een heerlijk duet om naar te kijken. Stel je eens voor als je een van hun twee zou zijn. Mmmmm.

 

"Leering"

Een bijzonder verhelderende uiteenzetting welke vormen van contact er in de dans zoal mogelijk zijn. Heel behulpzaam om deze in je lijf te leren kennen, ze te leren onderscheiden én het in de dans ook vooral weer los te kunnen laten. Improoooooviasatie!

 

 

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location