fbpx

18 feb 2012 Carnavalternatief

marold-sVerdrietig van het gangbare Carnaval?thumb_triesteclown

Vier met ons het "Carnavalternatief"

De workshop
Door dans en de beoefening van Movement Medicine, ontdekken en creëren we in deze workshop het feest, dat ontstaat als we onszelf van binnen uit verbinden met het leven in onszelf en om ons heen.
Terwijl buiten het Carnaval is los gebarsten, maken we onze innerlijke danser wakker en brengen wij bewustzijn en aandacht in wat ons van binnen beweegt. Dit laten we de danser vorm geven en in verbinding brengen met de dansers om ons heen. We inspireren anderen door onze dans en worden geïnspireerd door de dans om ons heen. We worden onderdeel van de dans. We zijn de dans geworden.
Wanneer we meer van het hele spectrum van mogelijkheden in onszelf en tussen elkaar tot onze beschikking hebben, wordt het leven een magische dans. We kunnen dan zelfs op geheel eigen en authentieke wijze een polonaise dansen. Deze workshop is gegrond in de vreugde van een gedeelde en bewuste dans.

 


Deze workshop Movement Medicine biedt je de mogelijkheid om :
- Te ontdekken dat diep in jou een danser leeft en hoe je die danser tot leven brengt
- Deze danser op de “driving seat” te zetten en vorm te laten geven aan wat jou van binnen beweegt
- Dat wat jou beweegt op eigen wijze in verbinding te brengen met de dans en het leven om je heen
- Om de diepe vreugde en extase te ervaren van het bewegen en dansen in een lichaam en een tribe
-  Te dansen op hartverwarmende en zielstrelende muziek uit de hele wereld
 

 

Movement Medicine
Movement Medicine is een hedendaagse meditatievorm, die geworteld is in de traditie van extatisch dansen en waarin beweging en dans centraal staan. Het integreert shamanistiche, therapeutische en devotionele studies en paden en heeft als doel persoonlijke transformatie en global healing te faciliteren. De intentie van Movement Medicine is om je te ondersteunen bij dij het wortelen in de volledige acceptatie van wie en wat je bent en tegelijkertijd bij het tot wasdom brengen en manifesteren van je hoogste potentieel.

Zie ook het volgende filmpje:


Marold Emmelkamp
is een “apprentice teacher” Movement Medicine en hierin opgeleid door Ya’acov en Susannah Darling Khan, de grondleggers van Movement Medicine. Hij begeleidT wekelijks open  groepen, doorgaande groepen en workshops die gegrond zijn in de mesa  van  Movement Medicine. Ook past hij Movement Medicine toe voor individuele begeleiding, healing en coaching en gebruikt hij movement medicine voor transformatie in bedrijven.
“Ik ben dankbaar om hier te zijn, om te dansen, te zingen en lief te hebben op deze aarde. Ik voel me bevoorrecht om iedereen, die met mij wil werken, te kunnen dienen met alle liefde en waarheid die ik kan vinden.  Want als we onze dans vinden, dan vinden we ook onze grond, onze waardigheid en onze autoriteit om een leven te creëren waar we ons goed over kunnen voelen.”

 Zie voor meer informatie site

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location