fbpx

13 nov 2010: Contact-Tango (XL-Workshop)

Onze komende eindhovendanst avond wordt letterlijk werelds.

javier_curaDe Argentijn Javier Cura komt een workhop Contact - Tango geven, een mix tussen Contact-Improvisatie en Argentijnse Tango.

Zowel Argentijnse Tango als Contact-Improvisatie zijn dansvormen met hun focus op het verhouden tot de ander en de wisselwerking en beweging van de energieën tussen beide danspartners. Gebruikmakend van de dynamiek van vloeistoffen als beeldend metafoor brengen we deze twee prachtige tradities samen in een rijke en bevrijdende dans vol expressie.

Van de Tango lenen we:
De helderheid van richting en assen gecombineerd met het gebruik van spiralen.
Het spel van evenwicht en tegenwicht.
En de muzikaliteit met ritme en melodie.

Van Contact-Improvisatie gebruken we:
Gronding, liften, vallen en hefbomen
En het bewuste gebruik van de centrifugale krachten.

Deze elementen verrijken het relationele spel tussen de partners met deze relatie brengt altijd de mogelijkheid van drama en poëzie in de muzikale zin. Het doel is een geïmproviseerde dans met grote helderheid in zijn vorm en tegelijk vrij en inpusief in zijn expressie. Ervaring in een van deze dansvormen of een vaste danspartner is niet nodig. Javier spreekt Engels voor de liefhebber Spaans maar vooral .... lichaamstaal!

Lees hier meer over Javier en zijn achtergrond

Amor de Tango

dj_francDe SwingFree wordt op deze avond van muziek voorzien door Franc Duking van Amor de Tango. De voorliefde voor de Tango én zijn ervaring met Contact-Improvisatie en het dj vak maken van Franc de ideale man voor een swingende avond met een bijzondere "Tango Touch".

  

Een mooie terugblik van deze avond vind je hier.

 

 

 

 

 

Comments (0)

Leave your comments

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location