fbpx

3 Mei 2014 Contact Impro & Jam met Kees Lemmens

contact jam eindhovendanst s

De Contact Jam  Eindhoven was in Mei 2014 met een workshop van Kees Lemmens

 

"The Back of a Spiral?"

keesDeze workshop zal ‘spiraal-bewegingen’, aanstippen …maar misschien zal het uiteindelijk meer nog gaan over bewegen en/of vallen richting de ruimte achter onze rug; die wel wordt aangeduid met de term ‘back-space’.

Maar waar is de ruimte achter onze rug? Waar begint mijn rug wanneer het lijf kan worden beschouwd als zijnde opgebouwd uit spiralen, gegroeid in spiralen, en bewegend in spiralen? Mogelijk gaat ieder oppervlak van het lijf uiteindelijk vloeiend over van de ene ‘zijde’ van het lijf naar de volgende ‘zijde’ van het lijf… Heeft het lijf in principe zelfs wel ‘zijden’?

Wat is “de achterkant “ van een spiraal? Ons danswerk in deze kan ofwel duidelijker of minder duidelijk maken wat we verstaan onder ‘back-space’ …ik geloof dat allebei die mogelijkheden kunnen helpen er organisch in en uit te bewegen.


Duet van Kees en Alyssa

 

People in this conversation

1 Comments | Add yours
  • Veel geleerd; hoe laat je je vallen en vang je op, hoe rol je op een prettige manier over de grond. Veel afwisseling in muziek en fijne danspartners tijdens de Jam. Heerlijk ontspannen naar huis met een gevoel dat ook nu nog doorwerkt. Tot een volgende keer.

    PS per abuis heb ik een zwart topje meegenomen uit het kleedlokaal. Laat even weten van wie het is en ik neem contact op.

    Like 0 Short URL:
Add comment